Moving Out - Verhuispret met vrienden

  • Review

  • 26 apr 20 om 16:00

  • Daan

  • 0

amenwerken is een kunst. Neem nou een game als Overcooked, waar je samenwerkt om allerlei gerechten voor te bereiden. Iedereen krijgt een functie en staat daarin voor eigen uitdagingen, zoals groente snijden of rijst aan de kook brengen. Dat is ook meteen het plezier wat ik uit de co-opspellen haal: een plan opstellen en gaan. Moving Out, de nieuwste game van SMG Studio, wil het gat vullen dat Overcooked heeft achtergelaten. Zijn ze daar succesvol in? Ja, best wel, al weet het nét niet dezelfde hoogtes te bereiken.

Meubilair Moven
Mocht je ooit Overcooked hebben gespeeld, dan weet je eigenlijk wat je kunt verwachten. De spelers kiezen iemand uit een vrolijke warboel aan persoonlijkheden en gaan de uitdaging aan in een overworld gevuld met gebouwen. Deze gebouwen brengen je naar levels die alleen of als team moet overbruggen. Het doel is om het meubilair naar buiten te sjouwen en in de wagen te laden. Dat klinkt makkelijk, maar schijn bedriegt. Nadat het spel je een snelle blik heeft gegeven van het speelveld, is het aan jouw om een strategie te ontwikkelen. Het meubilair komt in allerlei maten, waardoor logisch nadenken wat wel en niet een must is. In latere levels krijg je te maken met lange banken, koelkasten en fragiele dozen die je niet mag gooien.

Dit alles moet in een bepaald tijdsbestek gebeuren, wat veel vergt van een speler. Je moet zowel opletten hoe je iets uit het huis haalt, als hoe je uiteindelijk in de truck legt. Soms is het slimmer om kleine spullen te laten staan, terwijl grote gevaartes beter als eerste aangepakt kan worden. Je moet heel veel wikken en wegen in een paar luttele seconden. Daarnaast is het zo dat nieuwe levels gelijk ook nieuwe mechanieken introduceren. Zo zijn er geesten die je bij de truck spawnen en knoppen die geraakt moeten worden. Gelukkig is de besturing fantastisch en helpt het je om taken snel gedaan te krijgen. Net als met Overcooked valt er weinig te leren en meer te ontdekken.

De Verhuis Gang
Moving Out kun je alleen of met vrienden spelen en dat is belangrijker dan je wellicht zou denken. Als je met twee of meer mensen speelt, wordt het aantal meubilair omhoog geschroefd. Daarnaast is het zo dat puzzels pittiger worden en bepaalde levels absolute precisie vereisen. Liggend aan de groep en situatie is het soms aangenamer om alleen een level te spelen, wat waarschijnlijk niet de insteek kan zijn geweest. Dat gezegd hebbende, er is meer bewegingsvrijheid met een vriend naast je. Daarnaast is het, toegegeven, stiekem ook iets leuker met alle chaos erbij. Hoe je ook speelt: het spel is zeker een aangename rit.

Helaas kan Moving Out alleen lokaal gespeeld worden met vrienden, wat ik een beetje teleurstellend vind. Online had voor mij het feest compleet gemaakt, en mij meer mogelijkheden gegeven om de campagne puur met vrienden te doorlopen. Daarnaast is het spel ook niet bepaald lang. Het hoofdavontuur bevat dertig levels en een aantal minigames. Elk level neemt maximaal tien minuten in beslag, al kun je terug gaan voor bonusuitdagingen en een betere score. Als je groep graag voor een compleet spel gaat, dan ben je zeker een fiks aantal uren zoet. Niet alle uitdagingen worden grondig uitgelegd, maar dat maakt het completeren ervan wel extra lekker.

Presentatie
Moving Out is een kleurrijk geheel dat perfect past op Nintendo Switch. De komische personages, samen met een aandoenlijke verhaal, komen prima tot hun recht. De omgevingen, kostuums en aandoenlijke reacties maken het een lust voor het oog. Het is niet verrassend, want SMG Studio wist met Death Squared precies hetzelfde te bewerkstelligen. De muziek heeft een jaren ’80 vibe, wat heerlijk in het gehoor ligt. De synthpopliedjes houden je hoofd koel in de meest verhitte situaties.

Conclusie
Moving Out is wederom een hit voor het Australische SMG Studio. Na hun eerste co-op-succes met Death Squared, weten zij de Overcooked-materie over te zetten in een verhuisstijltje. De simpele gameplay, humor en presentatie leent zich daar dan ook perfect voor. Toch is het niet alles koek en ei, want het gemis van online en de korte campaign geeft het geheel toch een paar vraagtekens. In zijn totaliteit, echter, is Moving Out een perfecte multiplayergame in deze onzekere tijden.

8

N1-score

  • + Leuk aangeklede levels
  • + Begrijpelijke maar vermakelijke gameplay
  • + Komische presentatie
  • + Dikke pret met meerdere mensen
  • - Geen online is een afknapper
  • - Vrij korte campaign

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

2

Erik

Shinsekai Into the Depths – Duikdillema

0

Review Shinsekai Into the Depths - Duikdillema

28-04-2020

0

Mitch

Vigor

0

Preview Vigor

25-04-2020

0

Paul

Reageer als eerste!