Minibird Pop Top Draadloze Controller voor Nintendo Switch

  • Review

  • 28 mei 21 om 12:00

  • Paul

  • 0

Minibird heeft recentelijk de POP TOP-serie gelanceerd waartoe een paar kleurrijke controllers behoren. Deze draadloze controllers zijn een stuk goedkoper dan de controllers die Nintendo zelf beschikbaar stelt en verkrijgbaar in diverse stijlen die refereren naar bekende gameseries: zwart/grijs met Batman-silhouet, blauw/roze met Fortnite loot-llama, blauw/rood met een vraagtekenblokovaal en een gele variant die iets wegheeft van een bekende Pokémon. Is het goedkope meuk of een degelijk alternatief?

Lekker stevig in de hand

Voor deze recensie heb ik de blauw/rode variant met vraagteken mogen ontvangen. De controller is uitgerust met een klassieke rumble (dus geen HD), programmeerbare knoppen op de achterkant en een turbofunctie om het gamen eenvoudiger te maken. Let wel op: het gebrek aan een NFC-chip maakt het gebruiken van amiibo met deze gamepad onmogelijk. Het eerste wat opviel was hoe klein de controller eruitziet: het lijkt perfect gemaakt voor kinderen en spelers met wat kleinere handen. Dankzij de matte afwerking en vrij hoge knoppen ziet het eruit als een kwalitatief prima product.

Na een eenvoudige koppeling van de controller was het tijd voor de test. In vergelijking met de officiële Pro Controller voelt het meteen veel kleiner aan, maar dit wende snel in korte een sessie van Mario Kart 8: Deluxe. Met spellen waar wat meer knoppencoördinatie voor nodig is zoals Rocket League en Dead Cells duurde het wat langer om aan de controller gewend te raken, maar uiteindelijk beviel het best wel. De controller ligt ondanks het kleinere formaat lekker in je handen, duidelijk te danken aan het gewicht van ongeveer 160 gram (tegenover de 246 gram van een Nintendo Pro Controller). Voor gamers met handen van bovengemiddelde grootte is het waarschijnlijk aan de krappe kant: de knoppen zitten allemaal wat dichter op elkaar en dat was na een aantal uren toch wel merkbaar in mijn vingers.

Extra functionaliteiten

De knoppen zelf voelen stevig aan en ook de LT- en RT-schouderknoppen lijken wel tegen een stootje te kunnen. Deze laatste hebben echter een randje aan de achterkant, en omdat deze wat dun is voelt het soms wat scherp aan wanneer je je vingers op de knoppen wilt leggen. De turbo-knop laat je een knop tot wel twintig keer per seconde automatisch indrukken, wat goed van pas kan komen in spellen waar je flink op de knoppen moet rammen. De programmeerbare knoppen aan de achterzijde bieden macro’s tot wel twaalf knoppen lang, wat interessant kan zijn voor games waar je veel moet grinden of complexe knoppencombinaties gebruikt. Met de bijgeleverde instructies heb je in een mum van tijd een epische combo geregistreerd waarmee je je Mortal Kombat-vrienden te kijk zet! En voor wie dit allemaal te complex klinkt, geen zorgen: het is allemaal optioneel en je krijgt er een nette handleiding bij in het Engels en Nederlands om het maximale uit de controller te halen.

Naast connectiviteit met de Nintendo Switch biedt de Pop Top Minibird serie ook de mogelijkheid om te verbinden met je telefoon en pc via bluetooth. Mijn telefoon (een OnePlus 7) wist wel met de controller te verbinden, maar geen spel reageerde helaas op de input van de controller. Of dit aan mijn telefoon lag of aan de beschikbare spellen heb ik niet kunnen doorgronden. Op Windows werkte het onmiddellijk, en je kunt ook heel eenvoudig verbinding maken en spelen via de bijgeleverde USB-oplaadkabel. Het opladen zelf is wel iets vaker nodig dan verwacht: met bijna tien uur zat het best ver onder de geadverteerde accuduur van 12-16 uur. Met een minder sterke rumble-instelling haal je misschien nog wat meer uit de controller.

Conclusie

Met een zacht prijskaartje en een kleine doch lekker in de hand liggende controller heb je niet veel betere opties op dit moment als je op zoek bent naar een compact alternatief. Met programmeerbare knoppen, turbo-functies en een stevige bouwkwaliteit is dit een prima keuze voor kinderen of spelers met kleiner dan gemiddelde handen. Als je handen wat groter zijn kun je deze echter beter links laten liggen, tenzij je zo’n macro-fanaat bent waardoor je vingers gespaard blijven. Let wel dat je geen amiibo kunt scannen en dat HD-rumble ook niet beschikbaar is, maar daar tegenover staat weer dat je ook via bluetooth en/of kabel de controller kunt verbinden met je smartphone en pc. Al met al een perfecte controller voor speler twee, en een prima controller voor z’n prijs.

7.5

N1-score

  • + Compact en stevig
  • + Extra functies
  • + Verbinden met pc en smartphone
  • - Iets te klein voor grote handen
  • - Geen HD-trilfunctie of amiibo-ondersteuning

Like dit bericht:

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

N1-discussie: Wat moeten we met Sonic?

0

Special N1-discussie: Wat moeten we met Sonic?

28-05-2021

0

Redactie

World’s End Club – Visual novel met een identiteitscrisis

0

Review World's End Club - Visual novel met een identiteitscrisis

27-05-2021

0

Erik

Reageer als eerste!