Maria The Witch

  • Review

  • 8 dec 17 om 14:00

  • Icelos

  • 0

Het lijkt tegenwoordig een trend: de protagonist van videogames is vaker dan ooit vrouwelijk en heeft daarbij mysterieuze en mystieke krachten. Kijk bijvoorbeeld naar de geweldige Shantae-serie, waarin goed platformen centraal staat. Een ander voorbeeld: Bayonetta; deze heks weet haar mannetje te staan in een geweldige Hack ’n Slash-avontuur. De nieuwste toevoeging is Maria The Witch voor de Nintendo Switch. Weet ook deze titel iconische momenten te creëren of tovert het spel alleen frustratie in je leven?

Maria The Witch voor de Nintendo Switch is een port van de gelijknamige mobiele game en er zijn eigenlijk totaal geen verschillen tussen de twee. Je speelt als Maria terwijl ze op haar bezemsteel door de lucht heen vliegt. Het spel vertelt je dat je op het beeldscherm moet klikken, maar deze aanwijzingen resteren nog uit de mobiele versie. De Nintendo Switch-versie heeft namelijk geen aanraakbesturing. Door op de X-knop te drukken, gaat Maria omhoog en door los te laten daalt Maria weer. Dit alles werkt voor geen meter en lijkt misschien nog wel het meest op een alternatieve Flappy Bird.

Het verhaal stelt ook teleur: een andere heks (origineel!) heeft de post gestolen. Jazeker, het gehele avontuur draait om niets minder dan geschreven post. Aangezien Maria een kaartje van haar groottante verwacht, kan ze niet anders dan de lelijke levels te trotseren en de vijandige heks een lesje te leren. Want van post blijf je af, zo zegt je gezonde verstand simpelweg.

De verscheidene levels lijken in elkaar gezet door vijfjarigen zonder enig verstand van leveldesign. De vijanden staan grotendeels willekeurig op je scherm en het geheel is noch vermakelijk noch interessant te noemen. Maria The Witch weet op geen enkele manier een glimlach op je gezicht te toveren, wat toch wel teleurstellend is voor een heks. Ook de presentatie van Maria The Witch is bijna lachwekkend te noemen. Alles oogt als een oud browserspel. De herhalende muziekstukjes vervelen en frustreren op den duur ook, net zoals de rest van de game.

Conclusie

Maria The Witch is kansloos en absoluut geen cent waardig. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat iemand hier plezier uit heeft gehaald. Wellicht dat de mobiele versie nog het oppakken waard is, maar ook dat betwijfel ik ten zeerste. Al met al een flinke misser en een titel die nooit zo in de Nintendo eShop had mogen staan.

1.5

N1-score

  • +
  • - Slechte port
  • - Onwerkbare besturing
  • - Teleurstellend verhaal
  • - Matig leveldesign
  • - Frustrerende muziek; lelijke grafische prestatie

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

SUPERBEAT: XONiC EX

0

Review SUPERBEAT: XONiC EX

09-12-2017

0

Redactie

Rock ’n Racing Off Road DX

0

Review Rock 'n Racing Off Road DX

07-12-2017

0

Redactie

Reageer als eerste!