Mad Rat Dead - Ritmische Hartstocht

  • Review

  • 16 nov 20 om 21:30

  • Daan

  • 0

Nippon Ichi Software is duidelijk een compleet nieuwe weg ingeslagen. Met een kleiner team, dat unieke spellen aan het maken is, weten zij een groter publiek te bereiken. Ze brainstormen idee├źn, kiezen de beste uit en maken compacte spellen die er gelijk uitspringen. Vorig jaar bracht het nieuwe team hun eerste spel uit en het was gelijk om van te genieten. The Liar Princess and the Blind Prince was een spel zonder grote fouten, al had het langer mogen duren. Kan Mad Rat Dead deze fout recht zetten?

Je maatje Mad Rat

Mad Rat Dead draait allemaal het ratje Mad Rat. Zijn leven is niet bepaald een pretje, gezien hij heel zijn leven als proefdier is gebruikt. Na zijn overlijden geeft de Rat God onze nieuwe vriend een kans om zich te revancheren. Mad Rat mag zijn laatste dag op aarde herbeleven en zodanig de gast op hem experimenteerde terugpakken. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, want de weg naar de overwinning is lang. Riolen, laboratoria en andere duistere omgevingen zullen het meeste van het wezentje vereisen. De grappige dialogen kleden het allemaal leuk aan en maken de trip onvergetelijk.

Mad Rat Dead is het beste te omschrijven als een mengeling van platforming en rhythm music spellen. De speler moet, op de maat van de muziek, rond bewegen met verschillende acties op ABXY-knoppen. Je zult moeten sprinten, springen en snoekduiken moeten nemen om zo snel mogelijk het einde te bereiken. De gameplay is makkelijk zat, maar met Mad Rat Dead draait het allemaal om timing. De game vraagt je aandachtig om te luisteren naar de muziek, bewegingen te bepalen en rustig naar het einde te werken. Niet iedereen zal het gelijk doorhebben, maar de maat wordt altijd onderaan het scherm aangegeven. Daarnaast is een terugspoelfunctie, waarmee je terug kunt om eventuele fouten te herstellen.

Zodra je het tempo door hebt, is Mad Rat Dead eigenlijk niet zo moeilijk. Er zijn aardig wat werelden om te doorkruisen, met voldoende levels en eindbazen om de reis vermakelijk te houden. Alles vloeit heel natuurlijk in elkaar over, waardoor je zelden met de handen in het haar komt te zitten. Helaas is de game, net als zijn voorganger The Liar Princess, aan de korte kant. Ik had nog wel een paar uur door kunnen gaan, maar variatie was duidelijk het toverwoord tijdens de ontwikkeling.

Op en top kleurrijk

Mad Rat Dead ziet ontzettend netjes uit. Een heerlijke kleurrijke stijl brengt je in de juiste sfeer voor dit uiterst vermakelijke avontuur. De game biedt vele verschillende omgevingen, kleurrijke personages en natuurlijk vliegensvlugge actie. Daarnaast zit er goede variatie in de soundtrack. Ze hebben vele muzikanten gevraagd om elke wereld een ander sausje te geven, wat ze absoluut gelukt is. De langzame nummers vragen meer gewenning dan de snelle deuntjes, maar het duurt niet lang om een ander tempo aan te leren. Vanaf begin tot het einde is Mad Rat Dead echt een heerlijk tussendoortje.

Conclusie

Hoewel Mad Rat Dead veel langer had gemogen, kan ik niet ontkennen dat ik immens heb genoten van de reis. De combinatie van platformen en muziek past goed bij elkaar en maakt voor uiterst opwindend spel. De besturing is goed te overzien, de muziek swingt de pan uit en daarnaast ziet het avontuur er uiterst gelikt uit. Heb jij Mad Rat zijn laatste dag goed laten uitzingen?

8.5

N1-score

  • + Heerlijke ritmische actie
  • + Gedegen soundtrack
  • + Kleurrijke wereld en personages
  • - Game had langer gemogen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Seizoen 2 Aflevering 35 – Cijfers en Melk

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 35 - Cijfers en Melk

17-11-2020

0

Dre

Remothered: Broken Porcelain

0

Review Remothered: Broken Porcelain

12-11-2020

0

Erik

Reageer als eerste!