Just Dance 2017

  • Review

  • 12 mrt 17 om 12:00

  • Daan

  • 0

Just Dance 2017 is al een tijdje uit op een tal van platformen, waaronder ook de Nintendo Switch en de Wii U. Dansen op moderne nummers staat centraal, maar toch probeert Ubisoft er elke keer een net iets andere draai aan te geven dan de voorgaande games. Is dat met Just Dance 2017 voor Nintendo Switch ook gelukt, of is het weer ‘gewoon dansen’ dat de klok slaat?

De Just Dance-serie is een reeks games waarin dansen centraal staat. Het registreren van bewegingen werd in 2006 opnieuw geïntroduceerd door Nintendo, in de vorm van de Wii. Met de Wii Remote in één hand wist de console te voorspellen wat je houding was op dat moment, wat zich perfect leende voor games zoals Just Dance. Sinds 2009 heeft Ubisoft tientallen spellen in de serie uitgegeven. Nu, vijf maanden na de initiële release van Just Dance 2017, is het de beurt aan de Nintendo Switch, welke identiek is aan de andere Just Dance 2017-versies. Wel kreeg de versie voor Nintendo’s nieuwste console één exclusief nummer, namelijk ‘How deep is your love’ van Calvin Harris en Disciples.

Let’s Dance!

Bij het opstarten van Just Dance 2017 dendert een energiegolf je tegemoet. Het samenstellen van je profielgegevens oogt uitnodigend en laat direct zien dat dit een echte partygame is. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik wat sceptisch tegenover deze game stond, want dansen zit niet in mijn bloed. Toch heb ik er wel zin in gekregen en ben ik benieuwd welke nummers Just Dance 2017 in de aanbieding heeft.

De eerste paar nummers werk ik me in mijn eentje in het zweet. De bewegingsregistratie is accuraat en de Joy-Con leent zich perfect voor deze game door het kleine formaat. Hij ligt veel fijner in de hand dan de Wii Remote, die veel groter en zwaarder was dan de Joy-Cons. Gebruik van het polsbandje is wel aan te raden om vervelende situaties te vermijden want je vergeet soms dat je een controller in je rechter hand hebt. Al met al is het een vermakelijke game, maar toch begint het te vervelen nog voordat er één uur gepasseerd is. Tijd om er versterking bij te roepen.

Let’s Dance together!

Just Dance 2017 is een partygame in hart en nieren, net als zijn voorgangers. Deze games zijn bedoeld om te spelen met meer dan één persoon. Samen met mijn vriendin Lien, een Just Dance-veteraan, test ik de opties die je hebt voor twee spelers. Het wordt al gauw duidelijk dat met meer personen spelen veel vermakelijker is dan alleen. Het langs elkaar springen, per ongeluk tegen elkaar aan stoten, het tegen elkaar opnemen in een dance-battle: dat is de werkelijke insteek van een game als deze.

Je kunt zelfs met tot zes personen samen dansen, zonder dat je beschikt over meer dan twee Joy-Cons. Indien de overige vier spelers beschikken over een smartphone, dan kunnen zij een gratis Just Dance-app downloaden waardoor hun telefoon als controller gebruikt kan worden. Een briljante toevoeging die overgekomen is uit Just Dance 2016. Dit werkt vrij vlot, echter is het per smartphone verschillend hoe nauwkeurig de bewegingen worden geregistreerd.

Met een hele meute aan spelers komt Just Dance 2017 het best tot zijn recht. Neem bijvoorbeeld je Nintendo Switch mee naar een verjaardagsfeest en laat iedereen meegenieten in het dansgeweld. Het is echter wel aan te raden om ook het dock met je mee te nemen, het scherm van de Nintendo Switch is veel te klein om met zes mensen omheen te staan en dan ook nog eens voldoende ruimte over te houden om in het rond te kunnen springen. Ook wil je de kleine speakers van je console niet overbelasten omdat iedereen de muziek moet kunnen horen. Aansluiten op de televisie is echt een must.

Just Dance Unlimited

Ook in Just Dance 2017 kun je een abonnement nemen op Just Dance Unlimited. Met deze streamingdienst, geïntroduceerd in Just Dance 2016, heb je toegang tot meer dan 200 extra nummers om op los te gaan. De meeste van deze nummers komen uit eerdere edities van de Just Dance-serie, wat voor sommige spelers een throwback kan zijn. Zodra je Just Dance 2017 voor de eerste keer opstart, krijg je van Ubisoft een abonnement van drie maanden op Just Dance Unlimited. Wil je daarna je abonnement verlengen, dan kost dat je enkele tot enkele tientallen euro’s. Al met al is het zijn geld wel waard, aangezien de database aan hits hiermee een enorme expansie krijgt en de levensduur van de game aanzienlijk vergroot. Ter vergelijking: Just Dance 2017 zelf kent ‘slechts’ veertig nummers.

Conclusie

Just Dance 2017 is wederom een kwalitatieve en vermakelijke partygame. Een hoop nummers die bekend zijn van de radio passeren de revue en met Just Dance Unlimited breidt je die verzameling enorm uit. De keerzijde van een goede partygame is echter dat er in je eentje vrij weinig lol aan te beleven is. Indien je regelmatig meerdere personen om je heen hebt, is deze game geknipt om uren lang lol aan te beleven. Indien dat niet het geval is, kun je deze game beter links laten liggen.

7

N1-score

  • + Kwalitatief sterke game
  • + Vermakelijk op feestjes
  • + Veel nieuwe nummers via Just Dance Unlimited
  • - Tabletop-modus is geen doen door klein scherm
  • - In je eentje is de lol er snel af

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

2

Review The Legend of Zelda: Breath of the Wild

13-03-2017

5

Icelos

Super Bomberman R

0

Review Super Bomberman R

10-03-2017

0

Patrick

Reageer als eerste!