It's Spring Again

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, lente kom maar gauw! Gemotiveerd door de fijne lentezon van de afgelopen tijd, besloot ik zelf het zonnetje in huis te laten met It’s Spring Again voor de Nintendo Switch. Het design herinnert direct aan One Eyed Kutkh, dat we vorige maand met een mooie 7,6 beloonden en dat van de zelfde makers afkomt. Ditmaal heeft ontwikkelaar Baba Yaga een educatieve insteek voor ogen. Hoe pakt dit uit?

 

Die educatieve insteek merken we al snel op. It’s Spring Again begint wanneer de lente aanbreekt. Een vriendelijke stem vertelt wat er gebeurt in de lente. In de lente bloeien de bloemetjes, tot ze eraf vallen en de zomer aanbreekt. Op deze manier neemt de titel je vlug mee door de seizoenen van onze aarde. Elk seizoen duurt maar een paar minuutjes in It’s Spring Again, waardoor je na een kleine tien minuten het jaar rond bent en de cyclus weer van voor af aan begint. Net als in het echt kunnen we eigenlijk niet echt van een begin of een einde spreken, maar gaat de cyclus oneindig door.

Maar ja, als de tweede ronde niets verrassends brengt, heb je het spel na een minuut of tien dus wel gezien. Dat zal voor kleine kinderen misschien weinig uit maken. Ik kan moeilijk inschatten wat voor educatieve waarde dit spel nu daadwerkelijk te bieden heeft, maar de touchscreen-besturing en duidelijke (Engelse of Russische) vertellersstem lijken goed te passen bij het publiek dat deze game voor ogen heeft. Zelf kon ik wel genieten van de mooie herfstkleuren: grafisch ziet het geheel er onovertroffen uit.

Conclusie

Eigenlijk hoef je alleen over de aanschaf van It’s Spring Again na te denken als je thuis een kleintje hebt dat je graag Engels wil leren. Hoewel het spel zelfs dan weinig om het lijf heeft, zit het design wel erg goed in elkaar. De touchscreen-besturing werkt goed en past bij de doelgroep. Alles bij elkaar kan ik er wat moeilijk een cijfer op plakken. Voor jezelf hoef je de game niet te kopen, maar als het design je aanspreekt en je een klein kind thuis hebt dat je Engels wil leren, kun je deze game gerust eens proberen.

5.8

N1-score

  • + Prachtig design
  • + Goede besturing
  • - Enorm kort

Like dit bericht:

Recente artikelen

Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

30-05-2024

0

Martijn

Shantae and the Pirate’s Curse

0

Review Shantae and the Pirate's Curse

18-04-2018

0

Patrick

Pirates: All Aboard!

0

Review Pirates: All Aboard!

16-04-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!