Unruly Heroes

  • Preview

  • 26 okt 19 om 19:45

  • Daan

  • 0

The Journey to the West is één van de meest vertaalde verhalen in de moderne media. Er zijn genoeg boeken en games over het onderdeel, dus wat heeft Unruly Heroes eigenlijk nog te bieden? Opmerkelijk veel om eerlijk te zijn. Hoewel dat een beetje cynisch klinkt, het feit blijft is dat Unruly Heroes ontzettend goed in elkaar steekt. In de drukke wereld van 2D platformers is het moeilijk om je mannetje te staan, maar Unruly Heroes wist ons enigszins over te overtuigen.

Oud verhaal in een nieuw jasje

Unruly Heroes neemt het verhaal van The Journey to the West en probeert er nieuwe dingen mee te doen. De speler neemt de controle over vier verschillende personages, ieder met zijn eigenschappen en vaardigheden. De demo begint met Wukong, de apenkoning zonder angst. Hij kan zijn stok gebruiken om vijanden te slaan, in een adelaar veranderen en elegant in de lucht bewegen. Zijn stok kan ook gebruikt worden om op speciale momenten bruggen te creëren. Het komt aardig van pas als je een pad met spijkers moet passeren.

In de single-player mode, als een character afgaat of als je hem vrij wisselt, verander je gelijk in een andere held. Gezien je alleen speelt, zul je geforceerd zijn om dat te doen om puzzels op te lossen. Sandmonk (de bruut) kan bepaalde muren vernietigen, Sanzang (de monnik) kan energieballen sturen om schakelaars over te halen en Kihong (het varken) kan omhoog vliegen. Dit alles, gecombineerd met scherpe platform-elementen, zorgt ervoor dat je het hoofd erbij moet houden. Je zult veel moeten springen en muurhangen om de overkant veilig te bereiken. Persoonlijk vond ik Sanzang het fijnste spelen. Hij kan in de lucht blijven hangen, een beetje zoals Princess Peach in de Super Mario-spellen. Hierdoor krijg je voldoende tijd om te reageren.

Na Unruly Heroes een tijd gespeeld te hebben begon ik de game echt te voelen. De aanvallen die de personages kunnen doen zijn een lust voor het oog, wat het verslaan van vijanden echt leuk maakt. Wanneer je niet aan het aanvallen bent, beweeg of los je puzzels op. De taak in het level verandert constant, waardoor de demo ook erg gevarieerd aanvoelde. Ik vond het jammer toen ik bij het einde aankwam, gezien ik graag wilde zien waar het verhaal naartoe gaat. Het neemt een meer open aanpak richting het verhaal, dit terwijl je zelf door de mooie omgevingen voortbeweegt. De stijl is gelikt met genoeg verrassende details om te aanschouwen.

Voorlopige conclusie

Unruly Heroes liet een sterke indruk achter. Het neemt het oorspronkelijke Chinese verhaal en doet er unieke dingen mee. De vier personages verschillen van elkaar en de gameplay staat sterk in zijn schoenen. De vloeiende manier waarop je beweegt is daarnaast super vermakelijk. Unruly Heroes verschijnt voor het einde van 2018 op de Nintendo eShop.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

0

Review Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

29-02-2024

0

Dennis

Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX

0

Review Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX

28-10-2019

0

Martijn

GRID Autosport

0

Review GRID Autosport

25-10-2019

0

Daan

Reageer als eerste!