Into The Dead 2

  • Preview

  • 22 sep 19 om 12:03

  • Dre

  • 0

Toen ik een aantal jaren terug een nieuwe telefoon kocht, moest ik natuurlijk de kracht van dit dingetje testen met wat games. Er werd immers gezegd dat hij perfect was voor smartphone-games, en al vlug vond ik een spel genaamd ‘Into The Dead’. Omdat ik groot fan was (en nog steeds ben) van zombies, sprak het me meteen aan. Het was een redelijk simpel spel, je helikopter is neergestort in een veld vol met zombies en het is aan jou om zo ver mogelijk te vluchten van al deze gedrochten. Het spel ging door tot je eindelijk het loodje legde; hier werd door de afgelegde afstand en het aantal kills een highscore bepaald. Stiekem was het spel erg verslavend, ik heb het dan ook wekenlang gespeeld. Nu komt het tweede deel naar de Nintendo Switch. Natuurlijk wilde ik kijken of het spel net zo verslavend was als het eerste deel op de smartphone.

In Into The Dead 2 speel je ook een personage dat een flinke weg moet afleggen. Nu zit er echter wel een verhaal in het spel en moet je proberen een bepaald doel te halen. Dit kan bijvoorbeeld het afleggen van een bepaalde afstand zijn, of het vermoorden van een bepaald aantal zombies. Het uiteindelijke doel is om je familie terug te vinden en te redden van de ondoden. Het spel belooft overigens 60 missies en 3 verschillende eindes, ook zegt het goed gebruik te maken van HD Rumble. Dit laatste is naar mijn mening zeker waar. Ik heb verschillende wapens mogen gebruiken zoals de shotgun, handgun, sniper rifle en de assault rifle: al deze wapens hadden allemaal een eigen soort kick en het voelde geweldig om er mee te schieten. Ook heb je verschillende trouwe dierlijke compagnons die je proberen te helpen om zo lang mogelijk te overleven. Denk hierbij aan een hond, of zelfs tijgers en beren.

Tijdens de demo mocht ik allereerst het eerste level spelen, maar al gauw kwam de vrouw van Versus Evil tot de conclusie dat ik iets te goed was voor het eerste level. Ze heeft me toen level 20 laten spelen om te laten zien wat het verschil was in moeilijkheid. Ik kan in ieder geval concluderen dat het spel zoetjes aan een stuk moeilijker wordt. Tijdens het spelen van dit level ben ik verschillende keren doodgegaan, maar toch wilde ik blijven spelen. Into The Dead 2 is namelijk erg verslavend, steeds wilde ik weten of ik toch net wat verder kon komen. Dit werd nog veel erger toen we mochten beginnen aan de Arcade Mode.

In de Arcade Mode krijg je verschillende wapens voor je kiezen waarmee je moet proberen zo veel mogelijk zombies te vermoorden. Wanneer je uiteindelijk sterft verschijnt er een score, waarmee je verschillende stukken goud kunt verdienen om nieuwe wapens te kopen. Om goud te behalen moest je een absurd aantal zombies vermoorden en het was mij als eerste gelukt om met de shotgun een gouden plak te behalen. Ik heb het ook nog geprobeerd met een sniper rifle, hier had ik 191 van de 200 punten. Gelukkig had ik wel de highscore te pakken. Toen onze tijd erop zat wist ik één ding zeker: ik wilde nog helemaal niet stoppen.

Voorlopige conclusie

Ondanks dat Into The Dead 2 een endless runner is, bevat het spel genoeg game-modi om je uren te vermaken. Het was voor mij een echte uitdaging om alle highscores te verbreken in de Arcade modus en ook de verhalende modus lijkt me erg interessant. Ik ben benieuwd wat de verschillende missies allemaal te bieden hebben en welke wapens er allemaal vrij te spelen zijn. Het spel komt overigens net voor Halloween uit, wat het natuurlijk de perfecte game maakt om te spelen op deze enge dag.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Bloodroots

0

Preview Bloodroots

23-09-2019

0

Redactie

Untitled Goose Game

0

Review Untitled Goose Game

20-09-2019

0

Paul

Reageer als eerste!