Indie World - PHOGS, The Touryst, Skellboy & Youropa

  • Preview

  • 19 okt 19 om 22:00

  • Daan

  • 0

Hoewel sommige Indie World-spellen al zijn verschenen, leek het ons goed om de laatste paar spellen eens goed onder de loep te nemen. Waarom zou je enthousiast moeten zijn, en wat maakt ieder spel uniek? Het jaar is nog lang niet om, en deze leuke games liggen nog in het verschiet!

PHOGS

In PHOGS bestuur je twee vrolijke hondjes die eigenlijk als één vrolijk hondje door het leven gaan. Je moet hun Catdog-achtige lichaam gebruiken om puzzels op te lossen en mooie omgevingen te doorgronden. Elke wereld is gebaseerd op iets wat de vrolijke beesten leuk vinden, en onze demo vond plaats in het slaapgedeelte. PHOGS is nooit een moeilijk spel en focust zich meer op plezierige puzzle-platfoming. Je strekt het lichaam uit, bijt vast en springt op vallende objecten. De omgevingen zijn prima bijna sandboxen, waar je kunt spelen en hele domme dingen kunt uitvoeren. Wat wil je nog meer?

The Touryst

Shin’en keert wederom terug met een verrassend spel dat zijn weerga niet kent. In The Touryst gaan spelers op pad om verschillende eilanden te ontdekken. Het eerste wat er uitspringt zijn de pure details. Uiteraard gaat het spel niet voor een realistische look, maar de pracht en praal steekt er toch flink bovenuit. Het doel op de eilanden is om simpelweg taken te volbrengen. Soms moet je een dungeon uitpluizen, terwijl er op een ander moment gevraagd wordt om kiekjes te schieten. Met vele missies, geld en NPC’s heeft The Touryst altijd iets nieuws om je interesse vast te houden. De demo was kort en bondig, en Shin’en heeft ook de intentie om weinig te laten zien tot aan de lancering.

Skellboy

Skellboy is een vreemde eend in de bijt. Spelers besturen een legendarische held genaamd Skippy die uit de dood herrijst om een koninkrijk te redden. Je gaat deze selectie aan botten door verschillende terreinen sleuren en verschillende omgevingen ontdoen van zombies. Je pakt verschillende wapens en tuig op om je statistieken te verbeteren en vijanden sneller neer te nagelen. Onderweg wordt het spel bijgestaan door vermakelijke dialogen met vlijmscherpe woordgrappen. Het bizarre aan Skellboy is het stijltje. Je onderzoekt 3D-omgevingen, maar je personage is zo 2D als het maar wezen kan. Opmerkelijk? Zeker, maar het speelt wel lekker.

Youropa

‘Verrassend’. Dat is het toverwoord van Youropa. In deze adembenemende puzzle-platfomer neem je de controle over You en bekijk je de wereld van alle kanten. Met zijn zuignapvoeten kan hij muren beklimmen en zien wat er schuilgaat aan de andere kant van een platform. Deze mechaniek gebruik je om dichterbij schakelaars, patronen of een bepaald perspectief te komen. Daarnaast is het ook mechanisme om geniepiger vijanden een toontje lager te laten zingen. Youropa geeft je constant nieuwe elementen om mee te spelen, waardoor de demo ook geen moment saai was. Daarnaast zorgt de game ook ervoor dat je ooit verdwaald raakt en weet wat er precies van je wordt verlangd. Met visuele kenmerken weet Youropa het brein mooi te prikkelen!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Rad

0

Review Rad

20-10-2019

0

Erik

Ring Fit Adventure

0

Videoreview Ring Fit Adventure

17-10-2019

0

Dreon

Reageer als eerste!