The Elder Scrolls V: Skyrim

  • Hands-on

  • 26 aug 17 om 12:53

  • Icelos

  • 0

Langzaam ontwaak ik in een rijdende wagen, kijk in de ogen van mijn lotgenoten en hoor ik de bewakers grappen over de aanstaande executie. Mijn hoofd is te zwaar om te tillen en langzaam sluiten mijn ogen zich weer. De volgende keer dat ik ontwaak, rijden we fort Helgen binnen. Ik herken een van mijn medegevangenen als de leider van de rebellen, Ulfric Stormcloak en weet dat een executie net zo onvermijdelijk is als de magie die door ieders aderen loopt. De executie is al begonnen en één voor één worden de ‘verraders’ van het volk onthoofd. Met Ulfric lopend naar het schavot, lijkt alle hoop verloren te zijn voor de rebellen. In de verte hoor ik een krachtige brul, maar ik ken geen wezen dat zulke luidruchtige geluiden kan maken. Langzaam ontstaat er een immer groeiende schaduw aan de horizon. Nog een gebrul doet het fort trillen. Ik denk terug aan oude legendes die me verteld werden toen ik nog klein was. Van hoe er ooit draken de hemel versierden en angst in de botten van de mensen jaagden. Zou dit dan..?

Welkom in de magische en mysterieuze wereld van Tamriel, gevuld met mystieke wezens en verraderlijke tombes. Voor bezitters van enkel Nintendo-consoles zal dit je eerste kennismaking zijn met de ondertussen iconische wereld. Van de vroege geschiedenis tot de moderne tijd, in Tamriel heerst er vaker oorlog dan vrede. Deze gigantische wereld is opgedeeld in negen provincies en met The Elder Scrolls V: Skyrim reizen we af naar de noordelijkste provincie van Tamriel.

I took an arrow to the knee

Voor alle mensen die het afgelopen decennia onder een steen hebben geleefd: The Elder Scrolls V: Skyrim is een RPG in een gigantische wereld. Kies één van de tien rassen, selecteer vervolgens de vaardigheden die je wilt gebruiken en ga op avontuur. Het spel biedt je speelplezier voor honderden uren, terwijl het verhaal je zo’n twintig uur kan boeien. Skyrim speelt zich af in een middeleeuwse setting, met genoeg fantasie om Game of Thrones als realistische serie af te doen. Neem het op tegen giganten, mammoeten, draken, vampieren en zelfs weerwolven.

Hoe bereid je jezelf voor wanneer er zoveel verschillende vijanden je staan op te wachten? Het antwoord is vrij simpel: de speler vertolkt de rol van Dovakhiin, de DragonBorn. Door het verslaan van deze legendarische gevleugelde salamanders, krijg je steeds meer DragonSouls om jezelf nieuwe spreuken te leren of bestaande spreuken te versterken. Buiten dat kun je een aantal dozijn aan wapens verzamelen, verschillende harnassen aantrekken en vuur, ijs en elektrische aanvallen op magische wijze uitvoeren. The Elder Scrolls V: Skyrim geeft je genoeg mogelijkheden om dezelfde taak op honderd verschillende manieren te doen.

Take that Switch

Tijdens de Gamescom konden wij The Elder Scrolls V: Skyrim voor de Nintendo Switch uitgebreid testen. Het begon net na de introductie van de game en we kwamen simpelweg in de open wereld terecht. Met de Nintendo Switch in mijn handen ging ik voor het eerst door de wereld van Skyrim zonder op een groot televisiescherm te kijken en dit beviel me ontzettend goed. Het spel loopt enorm soepel in de handheldmodus, die het enige (echte) exclusieve is aan deze Nintendo Switch-versie.

Het feit dat je Skyrim nu op een handheld kunt spelen, is de grootste en tofste toevoeging aan de Nintendo Switch-versie. Alleen al daarom haal ik het spel voor een vierde keer in huis. Andere extra’s zijn de kledij van Link in het spel. Tevens kun je de Mastersword ophalen en daarmee het tuig van Skyrim een kopje kleiner maken. Deze toevoeging is wel vrij minimalistisch, maar leuk voor de doorgewinterde Nintendo-fan. Hoewel ik persoonlijk zou adviseren eerder met het Daedric Armor rond te lopen in de wijde wereld van Tamriel.

Voorlopige conclusie

Dat The Elder Scrolls V: Skyrim een goed spel is staat al vrij lang vast. Dat het spel ook enorm goed draait op de Nintendo Switch is geweldig nieuws voor zowel de Nintendo-fans als de Skyrim-community. Dat we nu kunnen genieten van The Elder Scrolls V: Skyrim op een handheld apparaat is een droom die uitkomt. De demo van het spel verliep uitermate soepel wat een goede indicatie geeft dat Bethesda goed zijn best heeft gedaan om een goede ervaring te geven aan Nintendo. Hopelijk krijgt de uiteindelijke versie nog enkele verrassingen, bijvoorbeeld een knipoog naar Mario of een andere IP van Nintendo. Ben je altijd al benieuwd geweest waar de hype van Skyrim precies vandaan kwam, of heb je de titel al gespeeld maar niet genoeg tijd verloren in deze magische wereld? Dan is de Nintendo Switch-versie de uitgave om in de gaten te houden.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

0

Review Mario + Rabbids: Kingdom Battle

28-08-2017

1

Redactie

LEGO Worlds

0

Hands-on LEGO Worlds

25-08-2017

0

Redactie

Reageer als eerste!