Close to the Sun

Close to the Sun neemt ons terug in de tijd naar het begin van de 20e eeuw. Nikola Tesla is wereldberoemd door zijn uitvinding van elektriciteit en ervaart ook in deze fictieve wereld competitie van zijn aartsrivaal Thomas Edison. Nikola heeft een groot schip genaamd de Helios gebouwd en daarmee de grote geleerden van zijn tijd aangetrokken. De gevaarlijk experimenten die op het schip werden uitgevoerd zijn echter niet helemaal goed gegaan. Er is dus werk aan de winkel.

In de game speel je als Rose, de oudere zus van de briljante Eda. Eda bevind zich aan boord van de Helios en heeft je uitgenodigd voor een bezoekje. Wanneer je eenmaal op de Helios arriveert, staat het woord “quarantaine” in grote letters op de deur geschilderd en blijkt het schip verlaten. Al snel wordt duidelijk dat er experimenten op het schip werden uitgevoerd die mogelijk niet helemaal goed gegaan zijn. Aan jou de taak om dit mysterie op te lossen. Terwijl je op onderzoek uitgaat en gaandeweg allerlei puzzels oplost, word je af en toe terug in de tijd genomen en zie je flashbacks van hoe alles was voor de ogenschijnlijke ramp. Ook hoor je soms de stem van je zus, die wat context geeft aan bepaalde situaties.

De nieuwe Bioshock?

De game ziet er grafisch leuk en sfeervol uit, maar had vanaf het begin een zeer sterke gelijkenis met Bioshock. Niet alleen grafisch, maar ook de inleiding van het verhaal en de locatie wekken deze indruk. Dit betekent niet automatisch iets slechts, maar het is niet bepaald origineel. Een ander puntje van kritiek was de besturing. Rondlopen en klimmen op objecten voelde soms wat onhandig aan, maar vormde in het begin van de game gelukkig nog niet echt een belemmering.

Wat wel belemmerend werkte was de sterk verlichte beursvloer van Gamescom, die het spelen op de Nintendo Switch niet bepaald een pretje maakte. Met name donkere gangetjes of voorwerpen waren zéér slecht zichtbaar, wat de game-ervaring niet bepaald leuk maakte. Waarschijnlijk is dit geen probleem wanneer je diep in de nacht thuis op de bank achter de TV zit, maar dit maakte wel duidelijk dat Close to the Sun zich slecht leent voor lekker spelen onderweg. Hoewel de game zichzelf neerzet als een horrormysterie, had de demo maar weinig schrikmomenten en werd je nauwelijks opgejaagd of aangevallen door vijanden. De focus leek vooral te liggen op het oplossen van puzzels en het verkennen van de omgeving.

Voorlopige conclusie

Close to the Sun lijkt een vermakelijk horrormysterie te gaan worden, maar leek het in de demo vooral te leunen op het mysteriegedeelte. De horror kwam nog niet helemaal uit de verf, maar dit kan in het verloop van de game natuurlijk nog veranderen. Grafisch ziet de game er best leuk uit, maar ademt het geheel wel de look and feel van de Bioshock-serie uit. Dat is op zich niet erg, maar heel erg origineel is het niet. Wanneer je van spanning en puzzels houdt lijkt Close to the Sun een leuke game te gaan worden, maar als je op zoek bent naar een echte horrorgame kun je waarschijnlijk beter even verder zoeken.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition

0

Videoreview Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition

28-09-2019

1

Dreon

Hoofdafbeelding van Mario Kart Tour voor mobile

0

Special Wat Mario Kart 9 kan leren van Mario Kart Tour

27-09-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!