Bravely Default II

  • Preview

  • 31 mrt 20 om 17:51

  • Erik

  • 0

Oh, jongens. Wat was ik blij toen Bravely Default II (na maandenlang teasen) eind vorig jaar éindelijk uit de doeken werd gedaan. Dit jaar komt het officiële vervolg uit op één van de beste rollenspellen op de Nintendo 3DS. We kunnen nu zelfs alvast even voorproeven met een demo op de Nintendo Switch. En die demo is niet voor de poes!

Dit bedoel ik tweeledig. Aan de ene kant laat ‘ie je alvast heerlijk kennismaken met het spel, maar tegelijkertijd word je ook flink aan het werk gezet. Wie straks even lekker onderuitgezakt op de bank een demootje wil spelen, komt bedrogen uit. De ‘we hebben het echt heel moeilijk gemaakt hoor!’-waarschuwing die Square Enix aan het begin geeft, is op zijn plaats. In totaal houdt de demo je daardoor ook wel dikke twee uur bezig. Gelukkig geeft dit je ook mooi de tijd om aan het gevechtssysteem te wennen.

Kijkdoos
Vanaf het eerste moment voelt Bravely Default II stiekem nog steeds een beetje aan als een Nintendo 3DS-titel, in de goede zin van het woord. Het origineel gebruikte het kijkdooseffect van de handheld fantastisch, en ook deze titel speelt heerlijk met kleur, hoogte en diepte. De camera hangt ook nét wat hoger boven je personage, waardoor je een prachtige overzicht hebt van alle gebouwen, groot en klein. Je zou bijna willen dat de Nintendo Switch ook een optie voor 3D had. De woestijnstad zelf (die door invloed van het Water Crystal bijna verdrinkt in het water) is daarnaast heerlijk levendig. Ook in de demo al kun je in bijna elk huisje of paleisje even rondkijken. Wie weet vind je nog een hip voorwerp ook!

Toch bespeur je ook her en der dat er wat zaken zijn veranderd. Zo zijn random encounters helemaal overboord gegooid en speel je met een volledig nieuwe cast. Seth, de zeeman die aan wal spoelde. Gloria, een prinses die haar koninkrijk moest vluchten. En het muziekduo Elvis en Adelle, die samen een mysterieus boek proberen te ontcijferen. De demo geeft je een goed kijkje op hun karakter, maar onthult helaas niets over hun achtergrond. Wel lijken ze al een tijdje bevriend te zijn, dus wellicht bezoek je deze woestijnstad pas op een later moment in de game.

Onder vuur
Gelukkig hebben de vier helden wel tijd om even een flink robbertje te vechten. Laat ik je alvast op het hart drukken: voorzichtig op ‘Attack’ drukken of even een bescheiden Fire afvuren is er in Bravely Default II niet bij. Evenals de vorige delen is het zaak dat jij meester wordt van Bravely en Default. En de demo zorgt ervoor dat jij die kneepjes alvast goed onder de knie krijgt.

Eerstgenoemde zorgt ervoor dat jij stiekem een, twee, drie of zelfs vier beurten in één keer doet. Zo kun je dus zomaar viermaal zo’n Fire op je tegenstander afvuren. Of tweemaal Fire en tweemaal attack. Maar doe niet té wild: dit snoept namelijk BP van je totaal af. Kom je in de min te staan, dan moet je net zo lang wachten (terwijl je vijand lekker doormept) tot je weer 0 BP hebt. Gelukkig kun je met Default een punt genezen!

Tot slot mag je ook in Bravely Default II je party weer helemaal naar smaak aankleden. Leuk dat dit ook in de demo al uitgebreid naar voren kwam. Personages kunnen tot twee jobs tegelijkertijd leren (een main- en subjob) en evenals in bijvoorbeeld Octopath Traveler, kun je de skills van beide gebruiken! Ik doopte prinses Gloria al snel om tot White Mage, met subjob Black Mage. White Mage komt met een handige vaardigheid, waarmee 10% van je schade als MP geneest. Hierdoor knal je veel gemakkelijker al die Thundara’s op die vijanden! Minder geluk had ik met de combi Black Mage en de defensieve Vanguard – qua skills interessant, maar qua wapengebruik (nog) gaat het niet zo goed samen. Ik kan niet wachten om te zien wat voor combi’s er allemaal mogelijk zijn in de uiteindelijke game!

Voorlopige conclusie
Alle JRPG-fans wil ik uitnodigen om de demo van Bravely Default II eens lekker uit te proberen. Je hebt geen voorkennis nodig van het eerste deel én je wordt twee uur lang heerlijk op de proef gesteld. De moeilijkheidsgraad is expres een tikje hoger, maar dit stelt je in staat om alvast lekker te experimenten met al die gevechtsmechanieken. De demo smaakt naar meer, veel meer. En dat is een goed teken!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Dr. Nabbit wordt toegevoegd aan Dr. Mario World

0

Nieuws Dr. Nabbit wordt toegevoegd aan Dr. Mario World

01-04-2020

0

Kitty

Ibb & Obb – Die groene en die roze

0

Review Ibb & Obb - Die groene en die roze

30-03-2020

0

Mitch

Reageer als eerste!