Zelda: Tears of the Kingdom heette bijna 'Tears of the Dragon'

  • Nieuws

  • 9 sep 24 om 08:52

  • Erik

  • 5

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom had bijna een andere naam: Tears of the Dragon. Dit onthult producer Eiji Aonuma.

Aonuma vertelt in het artbook ‘Master Works’ dat Zelda: Tears of the Dragon voor een lange periode de naam was. Maar uiteindelijk vonden ze het woord ‘draak’ in de titel geen goed idee, wegens referenties naar een grote spoiler in het spel.

“Een van de kandidaten voor de titel die het tot het einde haalde, was Tears of the Dragon. Het zou echter een slecht idee zijn om het sleutelwoord ‘draak’ in de titel te zetten. Ook wilden we draakpatronen in het logo verwerken, maar besloten dit met die naam niet te doen.”

Onder de video legt hij de spoiler uit waar hij naar refereert.

Spoilers beginnen hier:

Aonuma verwijst naar het feit dat je op een bepaald moment erachter komt dat Zelda een draak van het licht is in Tears of the Kingdom, en dat dit de reden was om de titel Tears of the Dragon te kiezen.

Toen de titel Tears of the Kingdom werd, was deze associatie naar Zelda er volgens het team nog steeds, maar lag hier niet teveel nadruk op. Dit zorgde er ook voor dat ze draken in het logo van de game konden verwerken.

Zelfs toen de huidige naam was gekozen, hield Nintendo deze lange tijd stil om niet teveel informatie vrij te geven. Pas in september 2022, drie jaar na aankondiging, werd de titel onthuld.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verscheen op 12 mei 2023, en werd wereldwijf vol lof ontvangen. Wij gaven de game een 9.5.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

2

Robin

Oude bekende keert terug in Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

5

Nieuws Oude bekende keert terug in Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

09-09-2024

2

Jeroen

Lollipop Chainsaw RePOP – Popped toch niet zo hard

4

Review Lollipop Chainsaw RePOP - Popped toch niet zo hard

08-09-2024

3

Dreon

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

9 sep 24 om 10:08

#14358‍

5897 XP | 1138 comments

Teveel nadruk? Lol... Majora's mask, Ocarina of Time, Windwaker, Skyward Sword... De titels van de Zelda games leggen altijd de nadruk op het hoofdvoorwerp waar de games om draaien. 

Tears is misschien wel toepasselijk omdat je die traantjes verzamelt die natuurlijk die memories van Zelda bevatten. Maar ook omdat de game soms om te janken was. =')

N2up

9 sep 24 om 12:28

#14359‍

1689 XP | 331 comments

ja maar majora, ocarina of time, windwaker en de skyward sword krijg of ontmoet je  dan ook in de eerste helft van de game, veelal veel eerder. Deze onthulling was veel meer spoiler gevoelig.

Dus snap de keuze wel. Jammer wel want Tears of the Dragon was wel een toffere naam geweest.

Robin

9 sep 24 om 12:52

#14360‍

3512 XP | 523 comments

Ik vind de dubbele benaming wel tof. Tears of the Kingdom paste uiteindelijk best wel goed als je kijkt naar de lore van BotW en TotK

rob1N

7 dagen geleden

#14387‍

5897 XP | 1138 comments

valt wel mee toch? Pas als je Zelda in dragon form ziet zou je snappen waarom het tears of the dragon had geheten. je komt 'r idd in de eerste helft van de game nog niet tegen als draak, dus ja dragon had ook niet echt toepasselijk geweest voor iedereen die nog in de eerste helft vd game zit. Maar Zelda titels geven altijd weg waar de game om draait. Tears of the Kingdom is voor de veranderen een keer geen persoon of voorwerp, maar eerder een nietszeggende titel. ja oke, het hele koninkrijk ligt in puin en brokstukken vallen als een soort 'tears' omlaag zou je nog kunnen bedenken, maar verder slaat de titel eigenlijk nergens op en zou Tears of the Dragon logischer zijn. 

Rik

10 sep 24 om 03:24

#14377‍

5066 XP | 693 comments

De 'oude' naam verklaart de uitspraak van Bill Trinnen dat ze de naam van de game 'nog niet wilden onthullen omdat er spoilers door zouden worden onthuld'. 

Dat vond ik toen ook al een rare redenatie, want de naam van de game weet je hoe dan ook voordat je hem speelt. Maar gelukkig hadden ze dat binnen Nintendo zelf ook op tijd door Het bij elkaar puzzelen van die spoiler is een van de belangrijkste/memorabele momenten van de game, dus het was heel verstandig dat ze de naam hebben aangepast.