Xenoblade-componist maakt muziek voor metroidvania Bō: Path of the Teal Lotus

  • Nieuws

  • 13 jul 24 om 16:13

  • Kitty

  • 0

Vrijdag maakte de ontwikkelaar van Bō: Path of the Teal Lotus bekend dat Xenoblade Chronicles-componist Manami Kiyota twee exclusieve muziektracks heeft bijgedragen voor de metroidvania.

Bō: Path of the Teal Lotus is een handgetekende 2D-platformgame gebaseerd op een kleurrijke wereld van Japanse folklore. Je bestuurt een vossengeest die uit lotusbloesem groeit “nadat hij is gezegend door de maangod”. Terwijl je vloeiend door een wereld vol oude Japanse mythen en legenden beweegt, gebruik je het bewegings- en resetsysteem om gebieden efficiënt te bereiken of chaotisch te herstellen terwijl je naar houvast zoekt. De tracks van Kiyota zijn volgens de ontwikkelaar (vertaald):

… niet zomaar composities, maar meesterwerken tot leven gebracht met live Japanse instrumenten, die een authentieke en meeslepende sfeer in de game brengen. Manami Kiyota’s unieke vermogen om traditionele Japanse muzikale elementen te mengen met onze composities voegt een nieuwe dimensie toe aan de wereld van onze game, waardoor je reis door het Hemelse Rijk en de epische ontmoeting met Gashadokuro nog gedenkwaardiger wordt.

Oordeel zelf:

Manami Kiyota werkte aan soundtracks voor onder andere Super Smash Bros. Ultimate (2018) en Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Bō: Path of the Teal Lotus werd op Kickstarter gefinancierd met 175.000 dollar en komt op 17 juli uit voor Nintendo Switch en andere platforms. De hoofdscore van de game is gecomponeerd door Moisés Camargo, die traditionele Japanse instrumentatie mengt met moderne orkestmuziek.

Wat vind je van de soundtrack? Krijg je al zin om de game te spelen? Laat het weten in de comments!

Bron: VideoGamesChronicle

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Mario_kart_tour_paulina_Pipe_tour

1

Nieuws Opgelet: Zeldzame Mario Kart-baan voor kort speelbaar

14-07-2024

4

Rik

My Nintendo Store onthult pre-order-bonus voor Zelda: Echoes of Wisdom

3

Nieuws My Nintendo Store onthult pre-order-bonus voor Zelda: Echoes of Wisdom

13-07-2024

4

Kitty

Reageer als eerste!