Wii Sports genomineerd voor The Video Game Hall of Fame

The Strong Museum heeft zijn ‘World Video Game Hall of Fame’-finalisten bekendmaakt. Dit jaar zijn er twee Nintendo-klassiekers genomineerd.

De eerste genomineerde Nintendo-klassieker is Wii Sports uit 2006. Het spel was toen der tijd razend populair en combineerde vijf bekende sporten in één collectie. De tweede genomineerde Nintendo-klassieker is GoldenEye 007, de gelicentieerde N64-shooter van Rare uit 1997.

Dit zijn twee fantastische Nintendo-spellen, maar ze moeten het opnemen tegen serieuze concurrentie. Zo moeten ze het opnemen tegen onder andere de volgende games: id Software’s First Person Shooter Quake, Microsoft’s real-time strategy game Age of Empires, Call of Duty 4: Modern Warfare, EA’s langlopende FIFA-serie, Rovio’s Angry Birds, 2K’s NBA-serie, Naughty Dog’s The Last of Us, Barbie Fashion Designer uit 1996, de fantasy role-playing pionier Wizardry uit 1981 en het eerste commerciële videospel Computer Space uit 1971.

Je kunt een keer per dag stemmen op jouw favoriete videogame. De drie games die de meeste publieksstemmen krijgen, worden op een stembiljet geplaatst om samen met de andere “top-drie inzendingen” van leden van het Nationaal Selectie Adviescomité gekozen te worden. Dit zijn de criteria waarop de uiteindelijke selectie van games gebaseerd is (vertaald):

“De World Video Game Hall of Fame in The Strong Museum erkent alle soorten elektronische games die gedurende een lange periode populair zijn geweest en invloed hebben uitgeoefend op de videogame-industrie of op de populaire cultuur en de samenleving in het algemeen.”

Ga jij op een van de genomineerde Nintendo-klassiekers stemmen, of stem je op een ander spel? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Museum Of Play

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Mario Kart Tour teaset toevoeging Dry Dry Ruins (Wii)-circuit

1

Nieuws Mario Kart Tour teaset toevoeging Dry Dry Ruins (Wii)-circuit

16-03-2023

2

Rik

Pikachu_Mario_Kart_8_deluxe_DLC_character

15

Special Welk personage wil jij zien in Mario Kart 8 Deluxe?

16-03-2023

8

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

17 mrt 23 om 10:52

#9228‍

5155 XP | 640 comments

Ik hoop echt dat Wii Sports van al deze befaamde games wordt opgenomen in The Video Game Hall of Fame want aangezien deze sportgame het begin was van de motion gaming revolutie heeft het een enorme impact gehad op de gaming wereld.