Wat spelen jullie dit weekend? [30 juli]

  • Nieuws

  • 30 jul 22 om 11:00

  • Erik

  • 6

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Jongens, het is zo ver: Xenoblade Chronicles 3 is uit! Wij durfden de lanceertrailer nog niet te plaatsen vanwege spoilers, maar check daarvoor zeker het YouTube-kanaal van Nintendo. Oh, en laat direct weten of je ‘m in huis haalt (dat kun je gewoon op onze website doen).

Maar er is natuurlijk meer in de gamewereld: Nintendo onthulde dat we volgende week bezoek krijgen van de tweede wave van de Mario Kart 8 DLC. Met een gloednieuw circuit! Over Mario Kart gesproken: race jij mee in de Summer Cup 6 augustus?Daarnaast lijkt het erop dat ome Sony zit te smachten op Square Enix. Foei Sony.  Annapurna Interactive onthulde daarnaast een aantal toffe Nintendo Switch-titels én je kunt in september je amiibo-collectie uitbreiden met Steve en Alex uit Minecraft.

Daarnaast was het een beetje komkommertijd, dus deden wij extra onze best met specials: Dennis vertelt over 20 jaar Super Mario Sunshine, Willem legt je uit waarom hij niet meer uitkijkt naar F-Zero en ik neem je mee naar de geschiedenis van Xenoblade. Veel leesplezier!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit Xenoblade-weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben een beetje sad. In het hoge noorden (Friesland) was Xenoblade Chronicles 3 helemaal uitverkocht gisteren. En dat terwijl ik vandaag (zaterdag) op vakantie ga. Boe! Misschien toch op vakantie stiekem een gameshop opzoeken…?

Dreon

Dit weekend ga ik me als een echte kluizenaar opsluiten om me volledig te verdiepen in de wereld van Xenoblade Chronicles 3. Dit betekent dat ik eten en drinken in zal slaan, een luier aan trek en niet meer van mijn plek vandaan kom. Dit laatste is natuurlijk een grap maar jullie begrijpen waar ik naartoe wil. De wereld van Aionios zal (on?)veilig worden doordat ik er in rondloop, dat weet ik in ieder geval zeker!

Rik

“Dit is de vooraf opgenomen boodschap van Rik. Ik ben momenteel niet beschikbaar, want dit weekend gaan we los in Aionios! Tot volgende week, wanneer ik jullie weer kan melden dat ik druk bezig zal zijn met Xenoblade Chronicles 3!”

Mitch

De Kronieken van het Zwaard van Buitenaf 3. En tevens de kronieken van Rocket League, want ik wil nu toch eindelijk wel eens een keer een doelpunt maken op stream!

Robin

Ja, voor mij wordt het ook Xenoblade Chronicles 3. Misschien ook Monst– nee grapje 🙂

De redactie is nog nooit zo eensgezind geweest!

Evelyne

Ik sluit me niet aan bij de Xenoblade Chronicles 3 hype, sorry heren! Ik ga weer rustig verder met mijn eilandje in Animal Crossing New Horizons. Inmiddels is het meeste onkruid weggehaald en zijn de kakkerlakken platgestampt. Mijn Pinguin villagers zijn weer tevreden gesteld en hier en daar zijn wat huisjes verplaatst. Het eiland gaat veel inspiratie krijgen van een ander bekende Nintendo franchise, kan je het al raden? Nee, het is niet Xenoblade 3

Dennis

Ook ik ga dit weekend los op Xenoblade. Maar dan wel op Xenoblade Chronicles: Definitive Edition! Ik begon deze game op de Wii, maar toen ben ik halverwege gestrand (ironisch genoeg ook op een strand in de game). Op de Switch gaf ik het opnieuw een kans, en nu komt het einde toch echt in zicht. Maar als ik eerlijk ben voelt het toch wel als een sleur. Een mooie, geweldig klinkende sleur met een goed verhaal, dat wel. Maar het vechtsysteem vind ik matig en het slalommen om blauwe bolletjes op te pikken voor de side quests had voor mij ook niet gehoeven. Of ik dus ooit aan deel 2 en 3 toekom is even de vraag, maar ik ben blij dat ik straks na 12 jaar (!) kan zeggen dat ik Xenoblade Chronicles eindelijk heb uitgespeeld!

Gekke Evelyne met haar Animal Crossing! Gelukkig vermaakt ook Dennis zich met… oh nee wacht, dit is een ander deel uit de franchise.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

1

Poll Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

02-05-2024

1

Erik

LIVE A LIVE – Als een feniks uit de as

5

Review LIVE A LIVE - Als een feniks uit de as

30-07-2022

9

Robin

Ontdek Digimon Survive in sfeervolle lanceertrailer, maar deel geen spoilers!

2

Media Ontdek Digimon Survive in sfeervolle lanceertrailer, maar deel geen spoilers!

29-07-2022

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 6

Apenknul

30 jul 22 om 11:32

#6140‍

3782 XP | 711 comments

Ik ga bezig zijn met Xenoblade Chronicles 3

 

 

 

Hahaha, wie houd ik voor de gek? Ik ga weer ff bezig zijn met Kirby and the forgotten land

Selan

30 jul 22 om 12:40

#6141‍

2655 XP | 485 comments

Xenoblade - awesomeness - Chronicles 3 hier! Monster Hunter en Fire Emblem Warriors gaan heel even de backlog in

oldman86

30 jul 22 om 14:04

#6142‍

1166 XP | 218 comments

Shiny hunten op dp remakes en farmen op Farm sim 17 switch 

Duncmasta

30 jul 22 om 16:31

#6143‍

1251 XP | 245 comments

Alleen Pokémon Go op het moment. Alhoewel ik ook heel graag Xenoblade 3 wil spelen, moet ik eerst even tijd vrijmaken. Grote epische games als Xenoblade wil ik niet in een drukke periode doen, want die wil ik bijna onafgebroken spelen. Daarnaast wil ik deel 2 nog graag uitspelen.

mauwie86

31 jul 22 om 15:36

#6157‍

23 XP | 4 comments

Xenoblade chronicles 3. natuurlijk. wat een heerlijke game. ook al kwam ik er pas na 3 uur goed spelen erin.

Maar nou kan ik het niet meer weg leggen

Rik

31 jul 22 om 17:47

#6160‍

4702 XP | 668 comments

Dat is helaas een van de mankementjes van de Xenoblade-serie, je moet vaak de eerste paar uur 'doorbijten'. Ik snap wel dat dit mensen kan afschrikken van de serie, maar als je eenmaal onderweg bent staan de games garant voor 100+ uren aangrijpend plezier.

Als terugkerende fan scheelt het gelukkig wel dat die eerste 'taaie' momenten overschaduwd worden door de hype van een nieuw deel/verhaal