Wat speel je dit weekend? [7 oktober] 

  • Nieuws

  • 7 okt 23 om 10:18

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week kwam Nintendo met interessant nieuws: er komt LEGO Animal Crossing! Hoewel er nog bijna geen details zijn gedeeld, kregen we wel al een blik op de eerste personages. Delen jullie snel meer, jongens? Verder bracht Nintendo ook wat minder leuk nieuws naar buiten: de online-services van de Wii U en Nintendo 3DS worden stopgezet begin 2024. Dit betekent helaas geen Splatoon, Super Mario Maker of Mario Kart 7 meer online. Pokémon Bank blijft dit lot, interessant genoeg, nog even bespaard. The Pokémon Company verzoekt eenieder hun beestjes echter toch zo snel mogelijk naar Home te sturen.

Indieliefhebbers kunnen hun borst trouwens natmaken: er is op dit moment een grote korting gaande in de Nintendo eShop. Met de Indieparels-actie zijn onder andere Hades, No Man’s Sky en Spiritfarer in de aanbieding. No Man’s Sky begint bij mij toch wel te kriebelen! En verder is Batman Arkham Trilogy uitgesteld, laat Nintendo weten dat de focus bij de Switch blijft dit fiscale jaar en liet Super Mario RPG zijn vernieuwde én klassieke soundtrack horen. Heb je onze gameplaybeelden van Super Mario Bros. Wonder trouwens al gezien?

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

Wargroove 2 verscheen ook deze week. Heb je Dennis zijn review al gelezen?

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Dit weekend is de Kitakami Prologue in Pokémon Scarlet & Violet. Mijn team aan zakmonsters is geprepareerd, dus ik ga dit weekend lekker wat gevechten doorlopen. Hopelijk weet ik hoog te finishen! Daarnaast houd ik me (net als de afgelopen weken) bezig met F-Zero 99 en Anonymous;Code.

Jeroen

Ik houd me dit weekend bezig met drie games. Ik begin met Lies of P, een soulsborne-game met een hele sfeervolle setting. Denk aan Pinocchio (want daar staat de P voor) en combineer dit met Bloodborne en steampunk. Het klinkt heel gek maar het werkt echt fantastisch! Daarnaast wil ik waarschijnlijk een begin maken met de eerste Pikmin game, want ik heb onlangs de fysieke versie van Pikmin 1+2 gehaald. Daarnaast gaan er ook weer een aantal potjes FC 24 doorheen.

Jeroen maakt dit weekend misschien een begin aan de eerste Pikmin.

Robin

Met het stoppen van de online functionaliteiten op de 3DS en Wii U is het tijd om daar eens naar te kijken. Ik wil in de komende zes maanden op de 3DS de mainline-Pokémon games van de 3DS uitspelen. Daarom ga ik starten met Pokémon Sun & Moon om daar de Pokédex zoveel mogelijk van te vullen en door te zetten naar Pokémon Home. Op de Wii U wil ik starten met Xenoblade Chronicles X. Qua Nintendo Switch is het is het eindelijk Halloween-seizoen waardoor ik eindelijk begin met Luigi’s Mansion 3 samen met mijn partner. Als laatste ben ik nog steeds bezig met Fire Emblem Engage. Speel ik dit allemaal tegelijk? Nee, maar ik pingpong er wel lekker tussen komende maand.

Dreon

Na het bijkomen van onze epische podcast bij Beeld en Geluid, ben ik volop bezig met Pikmin 4. Wat is het toch een geweldige game. Niets is leuker dan het bezoeken van een “onbekende” planeet terwijl je zelf maar een centimeter groot bent. Inmiddels ben ik bezig met de laatste loodjes van de derde wereld en ga ik me wagen aan de vierde wereld. Mijn Dandori-skills kunnen alleen maar beter worden!

Martijn

Dit weekend staan Mario Kart 8 Deluxe en Mario Party Superstars op de planning. Niet via internet, maar gewoon op de bank, samen met anderen. Waarschijnlijk worden op die manier ook nog eilanden bezocht in Animal Crossing: New Horizons en misschien spelen we nog andere spellen.

Verder ga ik nog verder met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik heb besloten om nog even te wachten met het kopen van Sea of Stars, maar ga voor Halloween wel weer aan de slag met Luigi’s Mansion 3. Deze keer hoop ik ‘m te voltooien, van begin tot eind. Het wordt steeds meer van alles wat qua games, maar eigenlijk is dat juist tof! Nog heel veel om te spelen!

Robin gaat lekker in co-op griezelen met Luigi’s Mansion 3

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat zijn jouw dromen voor de Nintendo Switch-opvolger?

0

Nieuws Gerucht: Mogelijke specs van de Nintendo Switch-opvolger gevonden

10-05-2024

4

Robin

Nintendo deelt releasetrailer Detective Pikachu Returns

0

Media Nintendo deelt releasetrailer Detective Pikachu Returns

07-10-2023

2

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Video geeft eerbetoon aan Ash en Pikachu in Pokémon-anime

0

Media Video geeft eerbetoon aan reis Ash en Pikachu in Pokémon-anime

07-10-2023

1

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

7 okt 23 om 13:03

#11719‍

2801 XP | 542 comments

Het stond totaal niet op de planning, maar heb vanochtend Fire Emblem Engage voor 22,50 besteld op Amazon. Ik denk dat het toch tijd wordt dat ik Tears of the Kingdom versnelt ga uitspelen nu. 

Paul

7 okt 23 om 18:12

#11722‍

3804 XP | 659 comments

Net zoals Dreon ben ik weer bezig met Pikmin 4. Area 5 net op 50%, wat een heerlijke game is het toch. Verder nog een paar runs in Slay the Spire en hopelijk nog een gamepje testen voor het weekend voorbij is! 

Kitty

7 okt 23 om 20:56

#11723‍

762 XP | 60 comments

Ik ben deze week ook weer begonnen! Vandaag area 5 afgemaakt.