Wat speel je dit weekend? [16 september]

  • Nieuws

  • 16 sep 23 om 10:08

  • Erik

  • 2

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Nintendo publiceerde deze week, traditiegetrouw, haar nieuwste Nintendo Direct. Het was een presentatie waarbij wij als fans best wel een beetje op onze wenken werden bediend. De Splatoon 3 DLC ziet er fantastisch uit, er komt (EINDELIJK) een remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door, F-Zero-fans hebben eindelijk weer iets nieuws om te spelen én Nintendo laat alle fanfavorieten terugkeren in de circuit-uitbreiding van Mario Kart 8 Deluxe.

Maar natuurlijk, dit gaat een beetje in tegen het Nintendo wat wij kennen. Die verder denkt dan alleen ons als Switch-fans. Die ons wil verbazen met nieuwe ervaringen. Die dat 20 oktober gelukkig toch nog een beetje doen in de vorm van Super Mario Bros. Wonder. Die Metroid Prime 4 lekker vooruit schuift voor een cross-release of zelfs een exclusieve release op de Nintendo Switch 2. Het stoppen van Mario Kart Tour, de bron van inspiratie van diezelfde circuit-uitbreiding, spreekt boekdelen hiervoor. Wario die nu voor het eerste een Nederlandse stem heeft.

Ik zei het vorige week, en ik herhaal het weer: er liggen spannende tijden voor ons in het verschiet als Nintendo-fan. Fijn weekend allemaal!

Reactie van de week

Fl@ppy: Net als Robin, te veel Mario. Had eigenlijk wel nog een kleine verrassing verwacht als Wind Waker en Twilight Princess of iets anders. Weet niet meer welke titel, maar er was een zomer-release aangekondigd, wat me doet denken dat de Switch 2 niet eerder komt.

Dit was Luigi’s Mansion 2 HD, Fl@ppy. Uit: Wat vind jij van de Nintendo Direct van september?

Opvallende releases:

Ohja, vanaf 28 september is er Pokémon-kunst te zien bij het Van Gogh-museum in Amsterdam!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik heb helaas nog niet veel tijd gehad om Pokémon Scarlet & Violet – The Teal Mask te spelen, dus daar ga ik dit weekend lekker mee verder. Overal op het internet gonst het al van de geruchten over nieuwe Ursaluna-vormen en andere gekkigheden, maar ik wil mezelf eerst de kans gunnen de verhaallijn uit te spelen. Wel leuk: ik ben met een compleet nieuw gevangen team begonnen om het mezelf ietsjes moeilijker te maken.

Robin

Net zoals Erik ben ik ook bezig met Pokémon Scarlet & Violet – The Teal Mask. Daarnaast wil ik Sea of Stars nog afmaken, gezien de storm van games die aankomende maanden eraan komen. Daarnaast is er ook nog een demo gedropt van Star Ocean The Second Story R die ik vast even wil bekijken. Na de Nintendo Direct was ik wel even van, er was veel, maar niet veel voor mij, maar als ik dan kijk wat ik in de aankomende maanden waarschijnlijk ga spelen op mijn Nintendo Switch: Baten Kaitos I & II HD Remaster, Super Mario Bros. Wonder, Super Mario RPG (die er trouwens fantastisch uitziet met alle nieuwe mogelijkheden), Pokémon Scarlet & Violet – The Indigo Disc, F-Zero 99, Overlord Unicorn, Princess Peach Showtime en Paper Mario: The Thousand-Year Door! En dan heb ik nog een gigantische backlog! Ik zit nog wel even goed tot de Nintendo Switch-opvolger!

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet & Violet - The Teal Mask; haal jij 'm in huis

Ik dacht even, wat heeft Robin een giga-planning voor dit weekend. Maar het valt mee!

Rik

Ik ben afgelopen week wéér niet veel opgeschoten met The Great Ace Attorney Chronicles… maar misschien doet verandering van spijs eten. Als het goed is komen er dit weekend maar liefst twee reviewgames binnen ter afwisseling. Daar mag ik verder nog niets over zeggen, maar ik zal één kleine hint geven: een van de twee is een shadowdrop uit de Nintendo Direct. Daarna hoop ik weer door te kunnen met The Great Ace Attorney, want hoewel ik er de afgelopen weken wat minder tijd voor vrij kon maken, ben ik nog altijd geïnteresseerd in de uitslag van de huidige rechtszaak.

Evelyne

Het weer is nog warm, dus ideaal om te lopen, toch? Ik ben toch wel toe aan de herfst , deze warmte en ik gaan niet goed samen. Ondanks dat ik dit “mooie weer” niks vind, loop ik toch elke dag een rondje in Pokémon GO. Zo heb ik alle paldean starters al en heb ik ook vanmiddag een perfecte foongus gevangen. Verder ben ik weer veel bezig in het boerderij leven in stardew valley! Zo heb ik een Dreon kip , een Mitch kip en een Robin kip. Ze worden met liefde verzorgd en geen zorgen ze staan niet op het menu. Ten slotte gaan we ook rustig aan doen. Dat moet ook gebeuren hè.. De DLC van Pokémon heb ik nog niet aangeschaft , dat komt later nog wel een keertje. Voor nu alvast iedereen veel plezier met de DLC!

Good luck, Rik!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

1

Nieuws Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

21-07-2024

2

Dreon

Super Mario RPG pre-rendered cutscene graphics

0

Media Vergelijkingsvideo Super Mario RPG pit SNES tegen Switch

16-09-2023

4

Kitty

Hoofdafbeelding bij Level-5 deelt trailers voor meerdere Switch-games vandaag

1

Nieuws Level-5 deelt vandaag trailers van meerdere Switch-spellen

16-09-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

16 sep 23 om 13:03

#11478‍

2996 XP | 581 comments

Klein beetje TotK tussen alle drukte door.

Selan

16 sep 23 om 13:08

#11479‍

2891 XP | 531 comments

De backlog wordt langzaamaan groter, maar focus mij rustig op 1 game. Dit weekend wordt het Sea of Stars!