Wat speel je dit weekend? [14 oktober] 

  • Nieuws

  • 14 okt 23 om 10:57

  • Erik

  • 1

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Sinds deze week kan Phil Spencer rustig slapen: de deal om Activision-Blizzard te kopen is helemaal rond. Na een aantal concessies, gaf ook Britse waakhond CMA akkoord. Dit betekent dat Microsoft (en hiermee Xbox) eigenaar is van miljoenenfranchises als Warcraft, Overwatch en Call of Duty. Ik ben benieuwd hoe dit het gamelandschap gaat veranderen. Daarnaast maakte ook het Van Gogh Museum een grote mededeling: ze stoppen met de Pikachu-promokaarten. Jammer, maar met al die chaos, scalpers en ongezelligheid kan ik het me wel voorstellen. De kaart wordt straks via (online) retailers beschikbaar gesteld.

Het nieuws bleef stromen deze week. Zo praatte Kamiya over zijn vertrek bij PlatinumGames, was de nieuwe stem van Super Mario verkeerd gelekt (hij is nu officieel bekend gemaakt!) en paste Nintendo het artwork van Princess Peach: Showtime! aan. Ook werden de vijf LEGO Animal Crossing-sets uit de doeken gedaan en kreeg de Nintendo Switch een welverdiende update. 17.0.0 maakt ‘m nóg stabieler. Wat wil een mens nog meer?

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

Kom jij ons trouwens ook ontmoeten tijdens Koopa Café LIVE op het Spam-event in Zoetermeer?

Olifant-Mario heeft zijn weg ook al gevonden in Super Mario 64 (uit: Fan-Friday)

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik
Stiekem was ik vorige weekend vooral bezig met Detective Pikachu Returns, maar helaas kwam deze niet zo goed uit de verf als ik had gehoopt. Voeg je de volgende keer alsjeblieft een Nederlandse vertaling toe, The Pokémon Company? Anyway: dit weekend heb ik allemaal feestjes en partijen – maar tussendoor houd ik me (sorry, het wordt misschien een beetje saai) bezig met Anonymous;Code, F-Zero 99 en Pokémon Violet.

Robin

Vorige week had ik al een flinke kluif met jullie gedeeld. Daarvan is één game al van afgerond of naja, soort van twee. Pokémon Sun & Moon zijn uitgespeeld. Pokémon Moon was ik al ver mee in een playtrough van 2016 (!) maar was ooit gestopt. Daarnaast had mijn tweedehands Pokémon Sun de Pokémon die ik wil dus die hoef ik niet te spelen. Momenteel wissel ik dan ook tussen Luigi’s Mansion 3 in co-op en Fire Emblem Engage. De volgende Pokémon-titel zal zeer waarschijnlijk Pokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire worden.

Onze Robin is lekker op de oude Pokémon-spellen-tour.

Mitch

Ik ben de afgelopen week blij verrast door de 3D-platformer A Hat in Time. Developer Gears for Breakfast heeft een soort bizarre mix gemaakt tussen Mario Sunshine en Paper Mario waar ik heel goed op ga. Het is mechanisch niet de strakste platformer, maar er zit zoveel creativiteit en humor in. Dit weekend verken ik de Nyakuza Metro DLC, zeer benieuwd wat me nu weer te wachten staat!

Dreon

Vorig weekend heb ik helaas toch wat minder kunnen gamen dan gehoopt, vandaar dat ik dit weekend nogmaals probeer om flink wat tijd te stoppen in Pikmin 4. Wat zijn de dandori uitdagingen toch leuk, ik ga tussendoor dan ook proberen om hier wat extra platinum medailles te verdienen! Verder kon ik het niet laten om te beginnen aan Baldur’s Gate 3, dus ook deze ga ik nog even oppakken.

Thijmen

Dit weekend ga ik de laatste keer voordat de schoolexamens beginnen nog eens afspreken met mijn vriendengroep van school en dan gaan we ook zeker een paar leuke games spelen. Zo komen naast de gezelschapsspelletjes ook Nintendo Switch Sports en Mario Kart 8 Deluxe vrijwel altijd aan bod. En ja, wie weet gaan we toch maar weer een keer de ‘fantastische’ Everybody 1-2 Switch spelen, omdat we de game immers met z’n allen gereviewed hebben en toen stiekem toch erg veel hebben gelachen. Hoewel ik zondag weer druk aan school moet, sluit ik het weekend misschien wel af met Pikmin 4 of ga ik een beginnetje maken met Xenoblade Chronicles 3, die ik laatst heb aangeschaft.

Mitch was blij verrast door A Hat in Time, en platformt lekker verder!

Kitty

Dit weekend imiteer ik Dreon en speel ik Pikmin 4 en Baldur’s Gate 3. Het hoofdverhaal van die tweede heb ik uitgespeeld, maar ik heb een hoop gemist. Bij Pikmin 4 ben ik bijna aan het eind! Mijn dandori-skills floreren.

Dennis

Nu ik weer een aantal reviews voor N1-UP heb afgerond, kan ik weer met mijn eigen games aan de slag! Ik ga gestaag verder met Tokyo Mirage Sessions #FE Encore, waar ik nu in hoofdstuk 4 ben aanbeland.

Daarnaast ben ik van de week begonnen met Kirby en de Vergeten Wereld, en potjandorie, wat een heerlijke game! De wereld ziet er geweldig uit en heeft zoveel schattige charme, en 3D Kirby speelt ook nog eens lekker weg. Deze kan weleens hoog gaan eindigen in mijn lijstje favoriete Switch-spellen!

Karlijn

Dit weekend wordt er waarschijnlijk weinig gegamed, aangezien ik mijn family duties als verhuishulp moet vervullen. Maar ik ben vooralsnog helemaal vastgebeten in Danganronpa V3: Killing Harmony. Mocht ik deze game op wonderbaarlijke wijze uitspelen dit weekend, dan ligt Master Detective Archives: Rain Code, die Robin me middels zijn review van harte heeft aanbevolen, nog op me te wachten. Genoeg te spelen en er komen een boel toffe nieuwe games aan op korte termijn, dus ik moet wat vaart gaan maken!

Oh, Danganronpa 3 is werkelijk fantastisch Karlijn. Have fun!

Martijn

Nog steeds druk met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en goed op gang met die game. Komt vooralsnog ook geen einde aan, maar ik vermaak me er nog steeds uitstekend mee. Nu we weten dat er geen DLC komt én dus geen Master Mode, probeer ik hem zo compleet mogelijk te doorlopen. Daarnaast wil ik Luigi’s Mansion 3 weer gaan spelen voor Halloween, al stel ik het steeds uit. Mogelijk ga ik er dit weekend toch maar eens mee verder.

Evelyne

Vorig weekend racete ik erop los bij het Mario Kart \-toernooi van SPAM. Ook Alfons reed mee en samen streden we om te winnen. Helaas pindakaas beiden waren we niet goed genoeg. Ondanks dat hebben we wel de grootste lol gehad. Verder had ik ook een voorproefje gehad van Detective Pikachu returns en had ik de strijdende Super Smash Bros. Ultimate spelers het hard zien uitvechten. Het was weer super tof! Daarom heb ik ook heel veel zin in de volgende editie, het Koopa Cafe gaat daar namelijk LIVE gestreamd worden! Hoe tof is dat?

Dit weekend help ik bij een organisatie in mijn Lucario-kostuum. Ik heb momenteel wat problemen met mijn oog dus zie niet goed, maar gelukkig krijg ik daar ondersteuning en hulp bij. Verder speel ik momenteel weinig. Mijn zicht beperkt enorm veel en dit zorgt voor snel hoofdpijn met spelen. Ik heb geprobeerd Sonic Frontiers weer verder op te pakken, maar de controle van Knuckles is.. vreselijk. Ik denk dat ik maar weer wat Animal Crossing New Horizons ga spelen. Dan kan ik weer een stapje verder met mijn eiland, dat…al een tijdje op me wacht.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

06-05-2024

2

Erik

Pikmin 4

1

Special Soundtrack Sunday: De niet-Pikmin 4-sounds… of toch wel?

15-10-2023

4

Robin

Hoofdafbeelding bij Kevin Afghani nieuwe stem van Super Mario

2

Nieuws Kevin Afghani is de nieuwe stem van Super Mario

14-10-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

14 okt 23 om 14:31

#11792‍

5426 XP | 1045 comments

bowser zier er echt disturbing uit in dat plaatje...