Wat speel je dit weekend? [13 januari] 

  • Nieuws

  • 13 jan 24 om 11:22

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het blijft een bijzondere gewaarwording. De Zelda-film wordt geproduceerd door Sony. Jeweetwel, van de PlayStation. Dit zorgt er echter ook voor dat Sony gaat praten over Zelda. Meneer Yoshida zei zelfs dat het een “geweldig verhaal” wordt, “vol avontuur en ontdekkingen”. Zouden we Miyamoto ooit ook zo horen over de nieuwe The Last of Us?

Begin deze week werd er een nieuwe duit in het zakje van de Microsoft-geruchten gedaan: insiders verwachten dat Sea of Thieves naar het apparaat komt. Daarnaast dook een website een leeftijdsclassificatie op uit 2022 van Hi-Fi Rush – waarop een Nintendo Switch-versie werd genoemd. Spannend!

Tot slot kregen Another Code en Mario vs Donkey Kong nieuwe trailers, liet Sakurai weten dat ‘ie ging stoppen met zijn YouTube-kanaal en komen Golden Sun 1 en 2 eindelijk naar NSO+.

Vergeet je niet deel te nemen aan het Splatfest dit weekend? See you next week!

Opvallende releases:

  • Epiloog voor Scarlet & Violet’s The Hidden Treasure of Area Zero

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik heb afgelopen week alles ontgrendeld wat er te ontgrendelen valt in Mario Kart 8 Deluxe… maar eigenlijk heb ik stiekem nog best zin om daar nog lekker mee verder te spelen. Oh, en ik ga me natuurlijk wagen aan de epiloog van Pokémon Scarlet & Violet. Je kunt op heel veel dingen zeiken in die game, maar het verhaal was best leuk (het einde was zelfs fantastisch), dus stiekem ben ik best benieuwd.

Rik

Nieuw weekend, nieuwe case in Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy. Het is inmiddels een klein beetje opschieten geblazen om de trilogie voor de release af te krijgen. Maar natuurlijk ‘offer’ ik mij op voor jullie, lieve lezers. De review kunnen jullie op tijd verwachten op N1-UP!

Mitch

Dit weekend sta ik voor de deur van de Pokémon League in Pokémon Black. Met mijn level 45+ team van Serperior, Darumaka, Seismitoad, Krookodile en Beartic zou dat toch wel moeten gaan lukken, verwacht ik. En anders heb ik een leuke uitdaging voor de boeg!

Over uitdaging gesproken: op Nontendo gebied ben ik bezig met Elden Ring. Wat een heerlijk gemene en vette game. Stap zeker in, beste lezer, wanneer die onvermijdelijke Switch 2-versie uitkomt.

You can do it, Mitch.

Coen

Dit weekend kun je me vinden in de Kitakami regio van Pokemon Scarlet & Violet. Net zoals Erik ben ik erg benieuwd naar het epiloog. Ook zal ik te vinden zijn in de duistere dieptes van Hallownest. Het is namelijk weer tijd voor mijn zoveelste replay van Hollow Knight.

Dreon

Ik heb afgelopen week Xenoblade Chronicles: Future Redeemed uitgespeeld. Nu moet ik even kijken wat mijn volgende game wordt. Ik zit te twijfelen om te beginnen aan Return of the Obra Dinn, Born of Bread, of misschien wel weer verder te gaan met mijn kerkhof in Graveyard Keeper.. Hier moet ik nog even over nadenken.

Martijn

Op zich ben ik met best veel spellen tegelijk bezig. Daar komen er nu weer twee bij. Deze week ben ik weer Captain Toad: Treasure Tracker gaan spelen, wat weer zo’n game is die ik eerder had laten liggen. Op de Wii U was ik al wat verder, maar dan nogmaals vanaf het begin! Het was intussen ook alweer lang geleden dat ik een Mega Man-game had gespeeld. Gelukkig heb ik de Mega Man Zero / ZX Collection nog niet veel gespeeld en geef ik Mega Man Zero graag een herkansing. Eerder kwam ik niet goed in het spel, mede omdat er een aantal veranderingen zijn ingevoerd, met invloed op de moeilijkheidsgraad. Als je daarop let is het een toffe game, maar een pittige uitdaging tijdens zo’n eerste run. Vervolgens zitten er nog vijf games in deze collectie, maar voor mij zijn het vrijwel nieuwe Mega Man-games!

Coen bevindt zich dit weekend weer in de diepste krochten van het Hallownest.

Dennis

Ik ga gewoon door met alle hoeken van Mount Qaf verkennen in Prince of Persia: The Lost Crown. De review staat inmiddels online, maar ik ben nog niet uitgekeken op de game dus ga lekker verder. Er is zoveel te ontdekken! En dat het spel heerlijk wegspeelt maakt dat zeker geen straf.

Daarnaast heb ik een setje nieuwe flipperkasten gekocht in Pinball FX3, mijn ideale pallet cleanser game. Tijd om wat highscores neer te zetten op de tafels van Family Guy, American Dad en Archer!

Robin

Goed nieuws, ik had vorige week niet gelogen! Dit weekend zal ik Super Smash Bros. Ultimate opstarten dankzij de spirits die zijn toegevoegd en ga ik verder met Super Mario RPG. Pokémon Black 2 of Pokémon X staan ook op het lijstje! Wanneer die af zijn heb ik nog Pokémon SoulSilver en Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire om af te maken. Dit nog allemaal voor april!

Mark

Toen Tears of the Kingdom uitkwam heb ik het vier maanden (iets te) intensief gespeeld. Het was tijd voor een pauze en door een lange vakantie lukte dat ook makkelijk. Tijdens de stop van een paar maanden vroeg ik me af of het zonde was, en of ik er wel weer in zou kunnen komen. Of ik er weer van zou kunnen genieten zoals aan het begin. Nou, dat kan zeker! Geen enkel probleem. Het is weer genieten. De Feeënbronnen zijn geactiveerd en mijn kleding is (eindelijk) een stuk sterker. Nu durf ik weer achter Lynels aan te gaan.. en misschien zelfs die Gleeoks.

Mark bevindt zich dit weekend in Hyrule. Wellicht in de buurt van deze doerak.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Splatoon 3 krijgt Splatfest met feestdagen-thema begin januari

1

Nieuws Splatoon 3's Splatfest met feestdagenthema vanaf vandaag live

13-01-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij DLC voor Sea of Stars is officieel in ontwikkeling

1

Nieuws DLC voor Sea of Stars is officieel in ontwikkeling

13-01-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Selan

13 jan 24 om 12:19

#12629‍

3001 XP | 553 comments

Dit weekend staat gepland met veel verschillende dingen, maar tussendoor eventjes wat plezier maken tijdens het Splatfest in Splatoon

Fl@ppy

13 jan 24 om 12:55

#12630‍

3274 XP | 636 comments

Van Baten Kaitos 1 herinnerde ik me toch nog aardig wat, ookal was het 10 jaar geleden dat ik die voor het laatst speelde. Dat komt doordat ik hem al wel 4 of 5 keer eerder had uitgespeeld. Deel 2 is ook 10 jaar geleden, maar die heb ik toen voor het eerst op de illegale manier gespeeld. Ik heb er nu weer een aantal uur in zitten en ben op een paar plotpunten na alles vergeten, wat het toch een bijna nieuwe ervaring maakt. Het kaartsysteem is trouwens erg pittig. In deel 1 had je nog tijd om naar de gevechtsanimaties te kijken, nu lukt dat bijna niet doordat je constant snelle keuzes moet maken. Ik hoop er dit weekend weer in een paar uur in te pompen in ieder geval.

Apenknul

13 jan 24 om 15:23

#12632‍

4091 XP | 770 comments

Dit weekend is Frosty Fest, en dat laat ik niet zomaar voorbij gaan! Hoewel het jammer is dat alleen de Splatsville hub sneeuw krijgt, en de battle stages niet, is het zeker wel een feestelijke sfeer. Go team Family!