Wat speel je dit weekend? [11 november]

  • Nieuws

  • 11 nov 23 om 10:00

  • Erik

  • 4

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Jongens, it is happening. Er komt een Zelda-film. Een echte, niet door fans gemaakte, film over The Legend of Zelda. Ik houd mijn hart vast, maar heb er tegelijkertijd nu al heel veel zin in. Dit nieuwtje werd zomaar gedropt tijdens het presenteren van de financiële resultaten, waar de Nintendo Switch een verrassend goed half jaar achter de rug had. Qua cijfertjes deed Mario Kart 8 het (zoals altijd) belachelijk goed, maar ook Pikmin 4 had een sterk debuut.

Daarnaast is Kevin Afghani officieel bevestigd als de Engelse stem van Wario, ziet Microsoft ook Nintendo-spelers straks als onderdeel van de Xbox-community en kun je een giga LEGO-Bowser bewonderen op de Dutch Comic-Con. Oh en, ik zou het bijna vergeten, Set 6 van de Mario Kart 8 Deluxe DLC is vanaf nu beschikbaar. You shall be missed, my friend.

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

Na lang wachten kregen we deze week eindelijk een eerste trailer van de Switch-versie van Hogwarts Legacy.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Stiekem speelde ik vorig weekend de hele tijd Star Ocean: The Second Story R. Wát een game is dat geworden zeg. Dit weekend is druk met allemaal afspraken, maar ik ga zeker lekker verder avonturieren met Claude C. Kenny en de zijnen. Oh, en ik hoop de nieuwe tracks van Mario Kart 8 Deluxe nog te proberen!

Robin

Ik ben momenteel eigenlijk niet specifiek met een game bezig. Ik ga daarom Pokémon Scarlet aanzetten om H-Typhlosion te vangen en daarnaast zal ik tussendoor nog wat farmen in World of Warcraft. Ja, ik ben weer even in het gat gevallen dus dat is even mijn tussendoortje in loze momentjes. Ook zal ik nog een nieuw spel willen starten dit weekend, maar die mag niet te lang duren, vanaf volgende week is het Super Mario RPG-tijd! Maar welke dat wordt horen jullie vast en zeker volgende week!

Rik

In verband met tentamens zit ik helaas niet zo ruim in mijn tijd voor andere zaken, maar ik heb afgelopen week al wel de laatste set Mario Kart 8 DLC kunnen uitproberen. (En heb je al gezien dat ons grote Mario Kart 8 DLC-overzichtsartikel na twee jaar eindelijk compleet is?) Inmiddels heb ik elke Cup, van de 200 CC tot aan de Mirror Mode, al op drie sterretjes staan! Mijn game-tijd blijft schaars dit weekend, maar tijdens het terugluisteren van online colleges kan ik vast nog wel een paar potjes Mario Kart meepakken in handheld modus.

Hoofdafbeelding bij wat is jouw favoriete baan uit Mario Kart 8 Deluxe DLC - Set 6

Met de toevoeging van Set 6 is Rik’s Mario Kart-overzicht eindelijk compleet. Chapeau!

Kitty

Een collega heeft me Nier Automata uitgeleend als een ‘must play’. Dit weekend ga ik een start maken, dus ik ben benieuwd! JAAAAA DOE HET – Mitch | OMG JAAAA KITTY! <3 – Karlijn

Mitch

Ik game momenteel niet zoveel. Voel niet echt de drive om me echt in iets groots en singleplayer-achtigs te gooien. Naast multiplayer games, betekent dat dus vooral: comfort food. En na Mario Wonder heb ik Super Mario Bros 3 maar weer eens aangeslingerd. Een echte klassieker en de sprites van de Game Boy Advance-versie zijn geen dag verouderd. Ik kijk er naar uit om voor het eerst de E-Reader levels te spelen 🙂

Martijn

Ben nog bezig met Super Mario Bros. Wonder, Resident Evil en Tears of the Kingdom. Afgelopen week was er een kortingsactie voor Monster Hunter Rise, met de DLC Sunbreak erbij, voor een relatief milde prijs. Aangezien ik die game al langer overwoog, ben ik nu benieuwd of ik het leuk vind. Dát ga ik dit weekend maar eens ontdekken. Daarnaast moet ik ook weer eens verder met Luigi’s Mansion 3, waar ik ook al mee begonnen was. Ik speel de laatste tijd meerdere games, maar korter achter elkaar. Echt uitspelen gaat wat sloom, maar ik vermaak mij tegelijk nog uitstekend op de Nintendo Switch.

Karlijn

Ik ben mijn Fashion Dreamer obsessie weer langzaam aan het ontgroeien, dus heb ik weer wat mentale ruimte voor andere games. Ik ben recent gestart met Moonstone Island, alsof Pokémon en Stardew Valley een liefdesbaby hebben gemaakt, en daar wil ik heel graag verder in komen! Ook heb ik Scene Investigators direct gekocht zodra het uitkwam, het nieuwste spel van de makers van Painscreek Killings. Dat is naar mijn mening echt de meest authentieke detective-beleving in een spel die ik ooit gehad heb, dus ik zie erg uit naar het nieuwe spel! Ik weet dat Danganronpa v3 me ook nog roept vanuit een hoekje van de kamer… Zoveel games, zo weinig tijd!

Kitty gaat dit weekend (onder groot gejuich van Karlijn) eindelijk aan de slag met Nier: Automata!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince krijgt overzichtstrailer

3

Media Dragon Quest Monsters: The Dark Prince krijgt overzichtstrailer

11-11-2023

2

Kitty

Waarschuwing: Super Mario RPG is gelekt

7

Nieuws Waarschuwing: Super Mario RPG is gelekt

11-11-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 4

Selan

11 nov 23 om 17:07

#12099‍

2627 XP | 480 comments

Heel veel plezier Kitty met NieR: Automata - wat een geweldige ervaring is dat!!

Fl@ppy

11 nov 23 om 17:36

#12100‍

2751 XP | 532 comments

Ondertussen in hoofdstuk 9 aangekomen van Fire Emblem Engage. De gevechten zijn gelukkig nog super, maar irriteer me verder wel een beetje aan een groot aantal personages. Waar de eerste games in de serie toffe en stoere personages hebben zitten er nu wel heel veel maffe en fanservice personages in. Dit spel bevestigd verder ook dat ik er goed aan gedaan heb  Three Houses niet te halen. Somniel haalt me helemaal uit het verhaal en de gevechten. 

Robin

12 nov 23 om 13:34

#12102‍

3175 XP | 469 comments

Dit spel bevestigd verder ook dat ik er goed aan gedaan heb  Three Houses niet te halen. Somniel haalt me helemaal uit het verhaal en de gevechten. 

Ik neem aan dat je de thuisbasis bedoeld tussendoor? Fire Emblem: Three Houses is wel vele male beter dan Fire Emblem Engage dus je mist naar mijn mening wel de beste Fire Emblem-game om te spelen!

Fl@ppy

12 nov 23 om 19:37

#12103‍

2751 XP | 532 comments

De thuisbasis ja. 

In welk opzicht is Three Houses beter? Want voor mij zijn de battles en verhalen juist het belangrijkst.