VS: Nintendo Switch best verkopende console tijdens Black Friday

  • Nieuws

  • 14 dec 21 om 22:41

  • Robin

  • 0

De Nintendo Switch was afgelopen November de best verkopende Console in de VS.

De Nintendo Switch heeft in vijf jaar tijd bijna de 100 miljoen stuks gepasseerd. Je zou dan verwachten dat de Nintendo Switch minder gaat verkopen maar niets is minder waar. In recentelijk verkoopnieuws zagen we dat zowel in Japan als in Europa de Nintendo Switch het goed had gedaan. Maar ook in de VS deed de Nintendo Switch het goed.

Volgens de NPD Group, die de verkoop van videogames in de VS bijhoudt, bedroeg de gecombineerde verkoop van Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch – OLED Model-systemen 1,13 miljoen in de maand november, waarmee Nintendo Switch de bestverkochte videogameconsole van die maand werd. In de belangrijke week van Thanksgiving, waarin Black Friday valt, was Nintendo Switch ook de bestverkochte console, met bijna 550.000 verkochte systemen. Nu november in de recordboeken is bijgeschreven, is Nintendo Switch nu 35 van de afgelopen 36 maanden de bestverkochte videogameconsole geweest. (vertaald)

Ook zagen we een duidelijk beeld van de bevoorradingstekorten in de VS. Zo gaf Daniel Ahmad, een Senior Analyst bij Niko Partners, aan dat de Playstation 5 + Xbox Series amper gelijk staan aan de verkopen van de Nintendo Switch.

Dankzij de launch van de Nintendo Switch – OLED zullen ook genoeg mensen een tweede Nintendo Switch halen waardoor Nintendo geniet van dubbele verkopen.

Hebben jullie al een tweede Nintendo Switch in huis gehaald of ben je dit nog van plan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendolife

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

2

Martijn

Shin Megami Tensei V boekt omzetrecord in Verenigde Staten

0

Nieuws Shin Megami Tensei V boekt omzetrecord in Verenigde Staten

14-12-2021

0

Robin

First 4 Figures komt met model Hyliaans schild

1

Nieuws First 4 Figures komt met model Hyliaans schild

14-12-2021

2

Rik

Reageer als eerste!