Versie 2.3.0 Mario Kart 8 Deluxe balanceert personages en karts

  • Nieuws

  • 13 mrt 23 om 09:23

  • Erik

  • 4

Versie 2.3.0 van Mario Kart 8 Deluxe heeft aanpassingen gedaan aan de balancering van karts en personages. Lichte en middenklasse personages hebben op veel aspecten een hogere snelheid gekregen.

Dit blijkt uit de officiële Japanse patch notes, die door Reddit-gebruiker Meester_Tweester vertaald zijn. De volgende veranderingen zitten in de patch (vertaald):

  • De snelheidsstatistiek van elke coureur op grond-, water-, lucht- en anti-gravity-aspecten zijn verbeterd met 0,25 (één punt). Enkel Metalen Mario, Gouden Mario, Rozegouden Peach, Waluigi, Donkey Kong, Roy, Wario, Dry Bowser, Bowser, Morton en grote Mii zijn onveranderd.
  • De miniturbo-statistiek van Baby Mario, Baby Luigi, Dry Bones, kleine Mii, Toad, Shy Guy, Larry, peach, Daisy, Yoshi, Mario, Ludwig, medium Mii, Luigi en Iggy is verhoogd bij 0,25 (één punt)
  • De miniturbo-statistiek van elk voertuig is verhoogd met 0,25 (één punt). Uitzonderingen: Skelter (Pipe Frame), Offroadracer (Varmint), Stadscooter (City Tripper), Biddybuggy, Dreumes (Mr. Scooty), Flitsfregat (Landship), Standaardmotor (Standard Bike), Turbochopper (Flame Rider), Wiggler-quad (Wild Wiggler) en W 25 Zilverpijl (W 25 Silver Arrow).
  • De miniturbo-statistiek van elke band is verhoog met 0,25 (één punt). Uitzonderingen: Mini (Roller), Mini (lichtblauw) (Azure Roller), Knopen (Button) en Crossing (Leaf Tires).

Daarnaast heeft Version 2.3.0 de “timer glitch” in Time Trials opgelost, waardoor het neerzetten van een tijd accurater is.

Het personageraster van Mario Kart 8 Deluxe bij Version 2.3.0

Alle personages die op het moment an schrijven in Mario Kart zitten. De meeste hebben een kleine snelheidsboost gekregen.

De patch is vermoedelijk uitgebracht omdat spelers meer en meer met zwaardere personages speelden. Met name Waluigi, de Wiggler-Quad, Mini-banden en de Standaard Glider was populair: met deze set had je een klein snelheidsvoordeel ten opzichte van andere spelers.

De voornaamste toevoeging aan Version 2.3.0 was Set 4 van de Circuit-uitbreiding, die onder andere Afslag Amsterdam en Birdo speelbaar maakte. In de toekomst verschijnen er nog vijf personages.

Mario Kart 8 Deluxe is sinds 28 april 2017 speelbaar voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Video Theatrhythm Final Bar Line’s The World Ends With You DLC verschenen

0

Media Video Theatrhythm Final Bar Line's The World Ends With You DLC verschenen

13-03-2023

1

Dennis

LEGO Mario krijgt Donkey Kong en Bowser’s Castle-uitbreiding

3

Nieuws LEGO Mario krijgt Donkey Kong en Bowser's Castle-uitbreiding

12-03-2023

4

Thijmen

Discussieer met ons mee! 4

rob1N

13 mrt 23 om 09:39

#9174‍

5393 XP | 1039 comments

Die Waluigi setup is statistisch gezien gewoon het hoogst mogelijke in alle attributen. De perfecte balans zeg maar. Het had niet zo zeer voordelen t.o.v. andere spelers. Ik vraag me nu wel af of deze patch met boosts hier en daar en voor zorgt dat deze uitgekauwde setup wat minder vaak voor komt.

Paul

13 mrt 23 om 16:35

#9178‍

3799 XP | 658 comments

Heb je deze video gezien? Alfons had 'm gedeeld op Discord: https://www.youtube.com/watch?v=IB6l7Y9tVH8&ab_channel=JPGivinerVolle lobbies met Waluigi wigglers schijnt verleden tijd te zijn

Yosher

13 mrt 23 om 18:36

#9179‍

5852 XP | 1084 comments

Snap sowieso zelf nooit waarom zoveel mensen altijd volop in ''the meta'' gaan. Speel gewoon met wat je zelf leuk vind. Dat doe ik ook. Al was Yoshi nog het slechtste personage, dan nog zou ik hem het vaakste selecteren. En dan afwisselen af en toe met andere personages die ik leuk vind. Waluigi zit daar dan weer niet bij, bij mij.

Al die lobbies met alleen maar dezelfde personages en karts zijn echt rete irritant en voor mij een deel van de reden waarom ik games die zoiets hebben eigenlijk gewoon niet vaak online speel.

Paul

14 mrt 23 om 16:43

#9199‍

3799 XP | 658 comments

Omdat veel mensen online spelen om te winnen, en plezier is dan een tweede.

Persoonlijk wilde ik de wiggler + waluigi + wheels meta unlocken dat ik tenminste dezelfde kans heb als de rest... dus FOMO is ook een reden.