Valve: "Steam Deck is voor andere doelgroep dan Nintendo Switch"

  • Nieuws

  • 25 jul 21 om 15:59

  • Erik

  • 2

Fans trokken vele vergelijkingen tussen de Nintendo Switch en het recentelijk aangekondigde Steam Deck. Toch verzekert designer Greg Coomer dat het Steam Deck niet probeert te concurreren met Nintendo’s console; ze richten zich enkel op de PC-gamer met een dikke bibliotheek aan Steam-spellen.

Coomer: “We probeerden wat betreft het Steam Deck alle beslissingen met die doelgroep in het achterhoofd te maken, en die de klanten zouden bedienen die al blij waren met de games op dat platform, ons platform. Dat is echt waar we onze beslissingen op baseerden. We kwamen uiteindelijk op een apparaat dat qua uiterlijk wat kenmerken deelt met de Nintendo Switch, maar dat was gewoon… een artefact van de richting die we opgingen qua design.”

Hij refereert hierbij naar de vele memes (link naar Nintendo Life) die ontstonden doordat de twee platformen zoveel op elkaar leken. Coomer’s collega Pierre-Loup Griffais voegt hieraan toe dat deze doelgroep de mensen zijn die bereid zijn veel geld uit te geven aan een gaming-PC. Het design is hier ook op afgestemd:

“Als je dit Steam Deck oppakt, dan voelt het ergonomisch veel meer aan als iets voor iemand die gewend is met een dure controller te spelen, toch? Dit is omdat het groter en zwaarder is dan de Switch. En als we gelijk hebben, is dit de juiste ruil die we moesten maken voor de doelgroep waar we ons op richten.

Als we Valve mogen geloven, hoeven we ons dus geen zorgen te maken over een kleiner marktaandeel voor de Nintendo Switch. Al denk ik dat het fors hogere prijskaartje (het instapmodel is €419,-) dit verschil ook wel aangeeft. Dat gezegd hebbende: een beetje competitie is nooit verkeerd, toch?

Voor wie het gemist hebben: het Steam Deck is een onlangs aangekondigde handheld van Valve. Met het platform kun je je hele Steam-bibliotheek ook on the go spelen. Ga jij het platform aanschaffen? Wat zijn jouw gedachten erover? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Atlus is Etrian Odyssey nog niet vergeten

2

Nieuws Atlus is Etrian Odyssey nog niet vergeten

25-07-2021

1

Erik

Gerucht: Binnenkort geen nieuwe spellen meer in Wii U en Nintendo 3DS eShop

5

Nieuws Gerucht: Binnenkort geen nieuwe spellen meer in Wii U en Nintendo 3DS eShop

25-07-2021

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

25 jul 21 om 16:28

#921‍

5426 XP | 1045 comments

wat een producent voor ogen heeft is maar een richtlijn. Uiteindelijk bepaalt de consument of het nieuwe apparaat een concurrentie is voor de Switch of niet. Gelukkig heeft Nintendo eigen franchises die het prima exclusief houden allemaal, maar voor multiplatform games schaf je de Switch niet aan. Natuurlijk is de Steam Deck concurrentie. Mensen gaan bij het kopen van een handheld console echt wel deze twee vergelijken. Iemand die nieuw is in gaming zou misschien wel eerder voor de Steam Deck gaan wegens het grotere aanbod aan games en de grotere power. Stiekem denk ik ook wel dat er e.e.a. sleutelbaar is aan dat apparaat waardoor we straks ook Switch games illegaal op dat ding kunnen spelen.

Fl@ppy

25 jul 21 om 18:39

#929‍

2791 XP | 540 comments

Zeker wel concurentie. De steambibliotheek staat zoveel voller, met games voor een prikkie. Die 150euro die je meer betaald verdien je makkelijk terug via de games. Ik ben echter een consolegamer en geen tijd voor nog meer games, anders was dit heel interessant geweest