Vacature: N1-UP zoekt nieuwe redacteuren!

  • Nieuws

  • 1 okt 21 om 07:00

  • Erik

  • 12

Ben je groot fan van Nintendo en droom je ervan om (beter) te leren schrijven? Dan zijn we bij N1-UP-redactie misschien wel op zoek naar jou!

Voordat we op dit heuglijk feitje ingaan, eerst even wat over onszelf: wij zijn N1-UP. Hoewel we onze site (en naam) nét in een nieuw jasje gestoken hebben, zijn we al opgericht voordat de Nintendo GameCube in Europa uit was. We zijn al meer dan twintig jaar oud, dus!

Sindsdien werken we stevig aan de missie om de allergrootste Nintendo-website én community van de Benelux te worden. Daarom schrijven we nieuws, recensies en specials, hebben we de leukste Discord die er bestaat én zijn we geregeld te vinden op evenementen. De afgelopen jaren als GameQube, Wii-DS en N1ntendo, en nu als N1-UP.

Maar om deze missie te kunnen voltooien, merken we meer en meer dat we nieuw, jong bloed bij ons stelletje ongeregeld nodig hebben. Dat brengt ons bij deze vacature!

Afbeelding door N1-UP-gebruiker Lifegiving

Wat verwachten we van jou?

Nou, eigenlijk in ieder geval drie zaken:

  • Je hebt een hart voor Nintendo
  • Je vindt het leuk om te schrijven en/of wil daar meer over leren. Ervaring is niet per se nodig, enthousiasme wel!
  • Je hebt een Nintendo Switch

Je fluit het Super Mario Bros.-deuntje foutloos mee, je Nintendo Switch tuft vrolijk naast de televisie, je hart gaat sneller kloppen van de nieuwe Nintendo Direct en je kijkt net als wij reikhalzend uit naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.

Maar je bent ook iemand die het leuk vindt om te schrijven, daar beter in wil worden (wij hebben genoeg experts in huis) en het niet erg vindt om een half uurtje van zijn vrije tijd te besteden aan het verblijden van onze lezers met het heetste Nintendo-nieuws.

Dit ga je bij ons doen

We zoeken dan ook echt iemand die het leuk vindt én er tijd voor heeft om lekker te schrijven. We verwachten in ieder geval het volgende van je:

  • 30+ nieuwsberichten per maand
  • 1+ recensie of ander groot artikel per maand

Als redacteur help je ons mee met het schrijven en plaatsen van nieuws én recensies of specials. Dertig nieuwsberichten klinkt best eng, maar in principe is dit maar een kwartier tot half uur per dag. Ervaring spreekt dat je er ook steeds behendiger in wordt. Voor je het weet worden die 30, al 35 of 40!

Neslihan, Dreon en Erik op de Gamescom van 2019

Dit krijg je van ons

Naast een gezellige redactie, hebben we goede perscontacten (onder andere met Nintendo, Ubisoft, Koch Media, Team17 en Raw Fury) én de leukste community van de Benelux. We hebben flink wat oude rotten in de redactie, die je alles kunnen vertellen over video, Photoshop en de Nederlandse taal. Lijkt het je leuk om eens mee te doen met de N1 Podcast of een van onze streams? Dan kan dat ook!

In het kort krijg je dit van ons:

  • Een prachtige aanvulling op je CV en LinkedIn
  • De games die je recenseert, mag je houden. Voor altijd en eeuwig!
  • Een bulk schrijfervaring én kennis over Nintendo
  • Tripjes, evenementen en previewmogelijkheden om spellen voor release te spelen
  • Een super gezellige redactie

Word jij onze nieuwe redacteur?

Enthousiast geworden? Stuur dan uiterlijk 22 oktober een mailtje naar dreon@n1up.nl! We zien graag de volgende dingen terug in de sollicitatie:

  • Een kort verhaaltje over jezelf waarbij je ook eventuele relevante ervaring op het gebied van schrijven en/of games noemt
  • Een motivatie waarom je graag bij N1-UP zou willen schrijven en wat je precies in de redactie wilt en kunt gaan doen.
  • Een recent artikel dat je hebt geschreven over iets Nintendo-gerelateerd. Dit mag een voorbeeld van een nieuwsartikel, een review, preview, special of column zijn.  Zonder voorbeeldartikel nemen we je sollicitatie niet in behandeling!

Maximaal een week na het sluiten van de vacature, hoor je van ons of we je aannemen als proefredacteur!

Hopelijk tot snel!

Erik
Nieuwsmanager

De (oud-)N1-UP-crew tijdens de jaarlijkse barbecue!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Mario Party Superstars krijgt vrolijke Japanse trailer

0

Media Mario Party Superstars krijgt vrolijke Japanse trailer

01-10-2021

1

Kitty

Nintendo Switch OLED heeft Vibrant-mode (die we nog niet in actie hebben gezien)

1

Nieuws Nintendo Switch OLED heeft Vibrant-mode (die we nog niet in actie hebben gezien)

30-09-2021

3

Willem

Discussieer met ons mee! 12

Wesleye98

30 sep 21 om 16:07

#1704‍

437 XP | 46 comments

Ik zou het enorm graag willen, maar ik loop momenteel stage, wat simpelweg te veel tijd in beslag neemt om een eventuele plek bij N1-UP een mooie invulling te kunnen geven. Wie weet, over een jaartje  

Yosher

30 sep 21 om 16:17

#1705‍

5899 XP | 1092 comments

Ik vind het toch altijd verleidelijk om een poging te wagen, maar ik zou het moeilijk vinden om met mijn werk te combineren, en ik ben ook niet echt de beste schrijver. Nieuwsartikelen zal nog wel lukken maar reviews of andere artikelen zouden mij denk ik minder goed afgaan. Heb daarnaar ook al jaren niet echt meer en artikel geschreven. De laatste keer was volgens mij een user review op InsideGamer, inmiddels alweer meer dan 10 jaar geleden. 

 

Hoe dan ook wel succes met het vinden van nieuwe crew leden!

Patrick

1 okt 21 om 10:18

#1722‍

298 XP | 44 comments

Het is vrij makkelijk te combineren werk over het algemeen. Dat doen we allemaal! Het is vaak meer een kwestie van willen en doen. Als je iedere dag ergens 15-20 minuutjes hebt kom je al een heel eind. Zie het als een stukje ontspanning. Waar een wil is, is een weg zullen we maar zeggen. Uiteraard kan ik niet in je persoonlijke situatie kijken dus wellicht is het voor jou toch net wat anders maar dan heb je dus ook geen tijd over om te kunnen ontspannen.

We verwachten een bepaald niveau qua schrijven bij potentiële nieuwe redactieleden maar dat is iets waar we zeker aan kunnen werken met je. Ik zelf bij dyslectisch en schrijf voor mijn werk ontzettend veel e-mails. Doordat ik 8 jaar geleden bij N1ntendo ben gekomen en een stuk of 1000 artikelen heb geschreven in die tijd is mijn niveau Nederlands echt gigantisch gegroeid waar ik nog steeds veel profeit van heb in mijn werk. Naast onstpanning is het dus ook een goede manier om jezelf verder te ontwikkelen op bepaalde vlakken waar je ook buiten N1-UP wat aan hebt!

reporterdavid

1 okt 21 om 10:22

#1723‍

1196 XP | 238 comments

Ik wilde het wel doen maar er zijn , mede door mijn persoonlijke overtuigingen wat games die ik wellicht niet zou reviewen of belichten.

willem

1 okt 21 om 10:58

#1724‍

379 XP | 45 comments

Als redactielid zijnde heb ik ook zo mijn overtuigingen over wat de juiste manier is van game journalistiek en recenseren en ik merk dat dat binnen de redactie altijd gerespecteerd wordt of op z'n minst besproken kan worden. 

 

Je hoeft het niet hier publiekelijk te delen, maar ik ben wel benieuwd welke overtuigingen je zouden weerhouden om games wel of niet te recenseren. Geeft ons ook meer inzicht in wat lezers halen of vinden in onze recensies en geschreven stukken. 

DetectivePikachu

6 okt 21 om 15:16

#1838‍

466 XP | 81 comments

Niet dat ik me als vers aangemaakt lid gelijk wil bemoeien met het reilen en zeilen van N1-UP en zijn er vast al wat enthousiaste sollicitaties binnengekomen via de mail, maar ik sluit me wel aan bij bovenstaande posts. Voor degenen die er echt heel graag als beginner in willen komen, schrikken die meer dan 30+1 berichten per maand wel behoorlijk af. Ook met een goedgekeurd proefstuk lijkt mij dat het nieuwe redactielid en de zittende redactie aan elkaar moeten wennen om uiteindelijk tot de gewenste kwaliteit en kwantiteit berichten op de site te komen. Mijn suggestie zou zijn om bijvoorbeeld de bovenstaande 3 geïnteresseerde leden een proeftijd te geven met minder ingediende berichten, zodat ze er in kunnen groeien en eventueel elkaar af kunnen wisselen.

(Mocht deze post te kritisch zijn, hoewel het niet als kritiek is bedoeld, mag deze wat mij betreft verwijderd worden en als niet gepost beschouwd worden.)

Erik

6 okt 21 om 20:04

#1843‍

4973 XP | 357 comments

Geeft niet hoor, kritisch zijn mag altijd, Detectivepikachu!

Zelf schrijf ik al meer dan tien jaar voor gamewebsites - altijd op vrijwillige basis. En in die tien jaar was de verwachting steevast die dertig berichten per maand. Nu is 'dertig' best een enge manier om het te zeggen, maar in principe is dat één nieuwtje per dag. En dat kun je weer vertalen als een kwartiertje tot een half uurtje. En in onze ervaring valt dat reuze, reuze mee.

Wat ik merk, is dat je er vaak ook energie uithaalt als je elke dag of om de dag eventjes met N1-UP bezig bent. Even op de hoogte zijn van het laatste gamenieuws. Even de lezers verblijden met het feit dat Sora naar Smash Bros. komt en al jullie blije (of minder blije ;P) reacties lezen. Als je zo gek bent als ik, zijn er zelfs maanden dat je er meer dan honderd uitpompt.

Daar komt bij dat wij als N1-UP de grootste en leukste Nintendo-community willen worden van Nederland (en België). En daarvoor hebben we ook mensen nodig die het écht leuk vinden om samen met ons in hun vrije tijd een aantal dagen per week vrij te willen maken om over de tofste Nintendo-games te schrijven. Dus ja, ik snap dat het afschrikwekkend kan klinken - maar we willen ook niet verkeerde verwachtingen scheppen.

DetectivePikachu

6 okt 21 om 20:31

#1846‍

466 XP | 81 comments

Bedankt voor je heldere antwoord, Erik! 😄

Duidelijk dat jullie redacteuren zoeken, die graag met ziel en zaligheid berichten schrijven om de Nederlandstalige community van nieuwtjes te voorzien. En uiteraard begrijp ik ook dat bijvoorbeeld komende maanden een stuk drukker gaan worden met berichten over o.a. allerlei nieuwe releases in vergelijking met bijvoorbeeld de relatief rustigere zomermaanden.

In elk geval veel succes met de vernieuwde site en het werven een nieuwe redacteur. Ik blijf hier wel plakken als lezer en reageerder.

Erik

6 okt 21 om 20:51

#1847‍

4973 XP | 357 comments

Welkom op N1-UP, DetectivePikachu!

Rik

6 okt 21 om 22:04

#1850‍

4717 XP | 670 comments

Laat ik als meest recente toevoeging aan het redactieteam (mijn voorstel stukje moet zelfs nog online komen) hier dan ook nog eventjes wat aan toe voegen: 

Ten eerste: Welkom op N1-UP en voel je altijd vrij om kritiek, tips, enz. te delen. Zolang je het normaal verwoordt (en dat doe je keurig) beschouwen wij dat gewoon als feedback uit de community. 

Ik snap heel goed dat het vrij heftig lijkt, ik ben al vanaf 2014 lid van de N1-community maar heb om dezelfde reden eerdere sollicitatieoproepen altijd voorbij laten gaan. Ik moet zeggen dat het in praktijk echt wel meevalt, het duurt even voordat je er handigheid in krijgt maar daarna kost het echt niet veel tijd op een dag om dat minimum te bereiken. (ik zit nu bijvoorbeeld al op de helft voor deze maand en de eerste week is nog niet eens voorbij) Ik besteedde eigenlijk sowieso al wel een kwartiertje per dag aan het bijlezen van het laatste nieuws, dus daar veranderde niet eens zoveel in. Als het jou trouwens beter uitkomt om elke derde dag 3 berichtjes te schrijven, kan dat natuurlijk ook. Alleen rond een Nintendo Direct is het (begrijpelijk) even 'alle hens aan dek'. De grote artikelen bestaan uit reviews (waar je natuurlijk een gratis game voor terugkrijgt) en specials waar je gewoon kunt schrijven over wat je bezig houdt op Nintendo-gebied. Ikzelf ben bijvoorbeeld ook pretparkfan, dus je kunt binnenkort een aantal specials verwachten over Super Nintendo World in Japan.

En voor de rest... tja, een kleine drempel wil je zoals Erik al aangaf natuurlijk wel hebben om het kaf van het koren te scheiden. Even goede vrienden als het (op dit moment) niks voor je is. 

Heb jij trouwens onze Discord-server al eens bekeken? Ook daar ben je van harte welkom om met de N1-community mee te babbelen.

DetectivePikachu

7 okt 21 om 21:38

#1857‍

466 XP | 81 comments

Hoi Rik, leuk om te lezen dat je deze ervaring hebt en bedankt voor het welkom! Ik heb inderdaad geprobeerd om constructief mee te denken met zowel de zittende redactie, als de mensen die hierboven om diverse redenen (nog) geen sollicitatie in hebben gediend. Het lijkt me ook niet echt zinvol om er zomaar op los te bashen, daar heeft niemand wat aan.

Het hele Discord-gebeuren laat ik voorlopig nog wat het is, ik heb geen account en ben het voorlopig ook nog niet van plan aan te maken. Ik blijf hier wel meelezen, reageren en constructief kritisch zijn.

Kirby1

7 okt 21 om 14:17

#1853‍

15 XP | 3 comments

Ik kan uit ervaring spreken dat dit aantal aan de hoge kant is, ook aanzienlijk hoger dan op andere websites (en of dat nu PlayStation, xbox sites zijn maakt dan niet zoveel uit). Het is natuurlijk aan jullie om de eisen te stellen, maar realiseer wel dat het logisch is dat mensen het veel vinden. Bovendien heeft een deel van de huidige redactie ook nooit structureel zoveel geschreven voor langere periode.

Dat een net nieuw redactielid, die waarschijnlijk overgoten wordt met complimenten vanwege de aantallen artikelen, positief gestemd is, dat is niet zo gek. Immers wil diegene zich ook graag bewijzen. Maar gaat diegene dat jaren volhouden? Dat zal de tijd moeten leren.