Uitgeefrechten Stardew Valley weer volledig terug bij ConcernedApe

  • Nieuws

  • 22 mrt 22 om 00:34

  • Jeroen

  • 0

Chucklefish, die de game eerder al uitgaf, heeft bekendgemaakt de rechten van Stardew Valley weer terug te brengen naar Eric “ConcernedApe” Barone, de ontwikkelaar en bedenker van de game.

Chucklefish heeft gezegd dat de deal in eerste instantie voor twee jaar was, en dat alles na die periode eigenlijk weer terug zou komen bij de bedenker. Onlangs hebben ze de verantwoordelijkheden voor Stardew Valley Mobile overgedragen, en dat was het laatste deel dat ze nog in handen hadden. Ook hadden ze het volgende te melden (vrij vertaald):

We hebben genoten van elke minuut die we aan de franchise hebben gespendeerd. Ons kleine team heeft hard gewerkt, en we zijn trots op wat we in samenwerking met ConcernedApe hebben bereikt. Nieuwe talen, een Wiki, multiplayer, console-versies, fysieke exemplaren, merchandise en nog meer. We wensen ConcernedApe het beste, en als fans zijn we benieuwd naar zijn volgende project.

ConcernedApe is momenteel bezig met een nieuw project waar we onlangs al wat informatie over hebben gedeeld, namelijk Haunted Chocolatier. Hij zal in dit geval zelf verantwoordelijk zijn voor zowel de ontwikkeling als het uitgeven van de game. Voor Stardew Valley zullen voorlopig geen updates komen, al heeft hij dit niet volledig uitgesloten.

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

0

Kitty

Je kunt nu games groeperen op de Nintendo Switch

9

Nieuws Je kunt nu games groeperen op de Nintendo Switch

22-03-2022

7

Erik

Nieuwe Witcher-game in ontwikkeling bij CD Projekt Red

1

Nieuws Nieuwe Witcher-game in ontwikkeling bij CD Projekt Red

22-03-2022

1

Jeroen

Reageer als eerste!