Ubisoft wordt mogelijk overgenomen door Tencent en Guillemot

  • Nieuws

  • 2 uur geleden

  • Erik

  • 0

Tijdens een dramatisch 2024 kijken Tencent en de Guillemot-familie volgens een rapportage naar mogelijkheden om Ubisoft over te nemen.

Het Chinese Tencent en de Guillemot-familie, die beide een groot aandeel hebben in het bedrijf, zouden dit doen om de organisatie te stabiliseren, meldt Bloomberg. In de afgelopen negen maanden verloor Ubisoft liefst de helft van zijn waarde.

De teloorgang komt voornamelijk door de tegenvallende ontvangst van Star Wars Outlaws. Het uitstellen van Assassin’s Creed Shadows naar februari 2025, deed nog eens extra zout in de wond voor investeerders.

Het volledig overnemen van Ubisoft, waarmee het bedrijf niet meer beursgenoteerd is, is naar verluidt een van de wegen die Tencent en Guillemot verkennen. Gesprekken lijken nog in een vroeg stadium, en kunnen nog alle kanten op gaan. Toch zorgde nieuws van een potentiële opkoop al voor een aandeelstijging van 33%.

Ubisoft heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.

Screenshot toont Star Wars Outlaws op pc

Star Wars Outlaws (2024) is een openwerldspel in het universum van Star Wars. De game voldoet tot nu toe niet aan de hoge verkoopverwachtingen.

Eerder uitte een aandeelhouder genaamd AJ Investments zich al kritisch richting Ubisoft: ze plaatsten een open brief waarin ze meldden dat ze graag zagen dat het bedrijf opgekocht zou worden. Als de Guillemot-familie dit zou doen, blijft het bedrijf in ieder geval deels in handen van de oorspronkelijke oprichters.

Het bedrijf verwierf eind jaren ’90 faam met Rayman, maar bracht daarvoor ook al games uit onder verscheidene licenties. Tegenwoordig staan ze bekend om hun Tripla A-multiplatformgames als The Crew, Far Cry, Assassin’s Creed en de Tom Clancy-spellen. Ubisoft kreeg de laatste tijd kritiek van fans dat ze vaak eenzelfde openwereld-concept hergebruiken.

Ubisoft is op Nintendo-apparaten de laatste tijd vooral bekend van de succesvolle Mario & Rabbids-franchise. Het eerste deel, Kingdom Battle, is door meer dan tien miljoen spelers gespeeld. Inmiddels heeft regisseur Davide Soliani een eigen studio opgericht.

Begin dit jaar brachten ze ook het uitstekend ontvangen Prince of Persia: The Lost Crown uit, waar een aantal dagen terug nog extra content voor verscheen.  Ook Just Dance is al jaren onlosmakelijk verbonden met Nintendo-apparaten: het nieuwste deel verschijnt deze maand.

Wat vind jij van dit nieuws? Denk jij dat Ubisoft een frisse wind goed kan gebruiken? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [5 oktober]

0

Special Wat speel je dit weekend? [5 oktober]

05-10-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij 15 meest gedownloade Switch-games in Europa [september 2024]

0

Nieuws 15 meest gedownloade Switch-games in Europa [september 2024]

05-10-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Masahiro Sakurai heeft zijn laatste YouTube-video opgenomen

2

Nieuws Masahiro Sakurai deelt later deze maand zijn laatste YouTube-video

05-10-2024

0

Robin

Reageer als eerste!