Ubisoft sluit Benelux-kantoor vanaf 1 april

  • Nieuws

  • 3 mrt 23 om 16:30

  • Kitty

  • 5

Ubisoft heeft besloten verschillende kantoren in Europa te sluiten, waaronder het Benelux-kantoor. Vanaf 1 april moeten de deuren sluiten. 

In een deel van het persbericht werd de achterliggende gedachte uitgelegd (vertaald):

Zoals we allemaal weten evolueert de markt voortdurend en als organisatie moeten we bijblijven. Op dit moment wordt Ubisoft geconfronteerd met verschillende uitdagingen als gevolg van externe factoren, zoals de daling van het verkoopvolume van fysieke games ten gunste van digitale verkoop, de centralisatie van marketing door het digitaliseren van al onze communicatiekanalen, de verschuiving van grote retail releases naar F2P, mobiele en seizoensgebonden games en minder grote fysieke shows.

Om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan, heeft het management van Ubisoft besloten een aantal dochterondernemingen in Europa te sluiten. Helaas valt de entiteit Ubisoft Benelux onder de voorgenomen sluiting, waarbij de meeste werknemers per 1 april 2023 vertrekken. Door de sluiting zal Ubisoft BV de huidige distributie van fysieke games in de Benelux volledig uitbesteden aan een later aan te kondigen distributeur.

De marketing waarover wordt gesproken, was tot nu toe de verantwoordelijkheid van Ubisoft Benelux. Ook verzorgden zij de fysieke distributie van games, zoals Mario + Rabbids en Just dance, in de Benelux. Naar wie die verantwoordelijk nu gaat, moet dus nog bekendgemaakt worden.

Bron: Resetera

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eerste online event van Endless Ocean is volgende week

0

Nieuws Eerste online event Endless Ocean Luminous start volgende week

03-05-2024

1

Erik

Afslag Amsterdam centraal in video’s Mario Kart 8 Deluxe

1

Media Afslag Amsterdam centraal in video's Mario Kart 8 Deluxe

04-03-2023

4

Erik

Hoofdafbeelding van Mario Kart Tour

1

Nieuws Mario Tour racet naar Mario Kart Tour

03-03-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Paul

3 mrt 23 om 18:18

#9055‍

3804 XP | 659 comments

Ik heb Ubisoft niet hoog zitten maar dit is erg naar voor de mensen die er werken. Ik vraag me af of Ubisoft de getroffen medewerkers een doorstroommogelijkheid heeft gegeven om toch werkzaam te blijven met nieuwe activiteiten. 

Yosher

3 mrt 23 om 18:37

#9057‍

5899 XP | 1092 comments

Komt ook gewoon gedeeltelijk door hun zelf. Ze brengen de waarde van hun games echt enorm omlaag door games altijd zo snel in de verkoop te gooien, en daar wachten mensen dan op, waardoor ze niet alleen in het begin van een release minder geld binnen krijgen, maar ook als mensen het eenmaal kopen, zij er minder voor krijgen.

Zelf koop ik in ieder geval zelden tot nooit een Ubisoft game voor de volle prijs. De enige game waar ik dit wel bij deed was Mario + Rabbids Kingdom Battle. Hadden ze Yoshi in deeltje twee gelaten, dan had ik ook die gewoon bij release voor de volle mep gehaald, maar nu wacht ik nog steeds op die Gold Edition en voor een lagere prijs. En het is Ubisoft, dus je weet dat dat niet al te snel op zich laat wachten.

oldman86

3 mrt 23 om 22:02

#9063‍

1166 XP | 218 comments

Is het geen grap?? HAha 

Rik

4 mrt 23 om 03:42

#9064‍

4717 XP | 670 comments

Hmm, vooral vervelend voor de werknemers. Voor de klant zal er denk ik niet heel er veel veranderen.

Qua gevolgen vraag me vooral af of dit effect gaat hebben op de Benelux-exclusive toevoeging van K3-liedjes in Just Dance die we nu al een aantal jaar zien. Zou jammer zijn als dat nu stopt, die artikelen zijn altijd goed voor onze clicks

rob1N

4 mrt 23 om 10:04

#9065‍

5421 XP | 1044 comments

Seizoensgebonden games? Ik kan me hier even niks bij voorstellen.