Twitch-app verlaat Nintendo Switch op 31 januari 2024

Twitch heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor de Twitch-app op de Nintendo Switch op 31 januari 2024 wordt beëindigd. 

Na oorspronkelijk in november 2021 gelanceerd te zijn kan de app vanaf 6 november 2023 niet meer gedownload worden in de Nintendo eShop en wordt de ondersteuning voor de app dus vanaf 31 januari 2024 stopgezet. Iedereen die de app al op z’n Switch gedownload heeft, blijft tot begin volgend jaar toegang krijgen tot de app.

Twitch deelde de volgende verklaring met The Verge over het verwijderen van de app uit de eShop:

“We hebben onlangs de moeilijke beslissing genomen om de Twitch-app van de Nintendo Switch te verwijderen. Nintendo blijft een gewaardeerde partner en we waarderen alle steun van de Switch-community aan Twitch en onze streamers.”

Toen de Twitch-app in november 2021 uitkwam op de Nintendo Switch, bleek al snel dat de app veel features mistte. Zo kan je de chat niet gebruiken tenzij je niet naar een stream kijkt en kan je geen games streamen vanaf de Switch. Het enige wat je kan doen tijdens het kijken van een stream is de stream pauzeren, de UI verbergen of de stream sluiten.

Maakte jij veel gebruik van de Twitch-app op de Nintendo Switch, of heb je de applicatie nooit gedownload? Laat het ons weten in de comments!

Bron: help.twitch.tv

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Fan Friday: De Piranha Plant Bohemian Rhapsody

2

Special Fan Friday: De Piranha Plant Bohemian Rhapsody

03-11-2023

6

Rik

Trailer Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Rocko in spotlights

0

Nieuws Trailer Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Rocko in spotlights

02-11-2023

1

Thijmen

Reageer als eerste!