Trailer en releasedatum voor Rocket Knight Adventures: Re-Sparked

Sparkster maakt binnenkort zijn terugkeer, als Rocket Knight Adventures: Re-Sparked drie klassiekers uit de serie opnieuw uitbrengt. Daarvoor verscheen vandaag een nieuwe trailer én is de releasedatum vrijgegeven.

Opossums doen soms alsof ze dood zijn, zodat roofdieren ze met rust laten. Na een tijdje staan ze terug op, alsof er niets gebeurd is. Hoewel het wat stil werd rondom hem, is Sparkster gelukkig nog steeds springlevend! In januari werd Rocket Knight Adventures: Re-Sparked aangekondigd en het duurt niet lang meer voordat deze collectie verschijnt.

Nu wat obscuurder maar niet vergeten, brengt Konami Sparkster’s eerste drie avonturen naar moderne systemen. Hiervoor is een nieuwe trailer vrijgegeven, die je hier kunt bekijken.

Drie avonturen met Sparkster in één verzameling!

De serie begon in 1993 met Rocket Knight Adventures, op de SEGA Mega Drive. Het was een succes voor Konami en er kwamen twee vervolgen: Sparkster: Rocket Knight Adventures 2 (SEGA Mega Drive, 1994) en de spin-off Sparkster (Super Nintendo, 1994). Sparkster was voor een tijd één van Konami’s belangrijkste mascottes, al had de serie veel moeite om zijn populariteit vast te houden. Het in 2010 uitgegeven Rocket Knight (Playstation 3, Xbox 360, PC) is helaas niet in de collectie opgenomen.

Rocket Knight Adventures: Re-Sparked wordt ontwikkeld door Carbon Engines, in opdracht van Konami. Behalve de games bevat deze collectie een nieuwe geanimeerde intro door Studio Meala, een terugspoel-functie, een muziekspeler en een Boss Rush Mode. Er is ook een Museum Mode, waar je nooit eerder vertoond materiaal van achter de schermen kunt bekijken. Rocket Knight Adventures: Re-Sparked verschijnt op 11 juni 2024, ook voor de Nintendo Switch! Het spel is dan beschikbaar via de Nintendo eShop, al komt er ook een fysieke uitgave van Limited Run Games.

Ken jij Sparkster nog of wil je deze klassiekers graag (her)beleven? Vertel er ons meer over in een reactie!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Tales of Kenzera: ZAU – Een diepgaande verkenning

0

Review Tales of Kenzera: ZAU - Een diepgaande verkenning

08-05-2024

2

Karina

Switch Online-app geüpdatet naar Versie 2.10.0; dit zit er in

2

Nieuws Switch Online-app geüpdatet naar Versie 2.10.0; dit zit er in

08-05-2024

3

Erik

Reageer als eerste!