The Legendary Starfy maakt na twintig jaar debuut in Europa

  • Nieuws

  • 12 jul 24 om 09:13

  • Erik

  • 1

Nintendo brengt drie The Legendary Starfy-spellen uit voor Nintendo Switch Online. Dit markeert de eerste keer dat deze games naar Europa komen.

Het gaat om drie games voor de Game Boy Advance-applicatie:

  • Densetsu no Starfy 1
  • Densetsu no Starfy 2
  • Densetsu no Starfy 3

Densetsu no Starfy (The Legendary Starfy) is een actieplatformer van Nintendo, waarin je speelt als de ster Starfy. De trailer doet blijken dat het om de originele Japanse versies gaat, zonder vertaling. Leuk detail: in het derde deel verschijnt Mario’s aartsrivaal Wario als sidekick.

De games zijn vanaf nu speelbaar via de Game Boy Advance-app. Je hebt een abonnement op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket nodig om ze te kunnen spelen.

Meer over de drie Starfy-spellen voor Game Boy Advance:

  • Densetsu no Starfy (2002). Een plotselinge storm zorgt ervoor dat Starfy, prins van het luchtkoninkrijk Pufftop, valt in de zee benee. Gelukkig wordt hij gered door een oude kreeft – en kan zijn grootse reis naar Pufftop beginnen. Starfy heeft zijn vaardigheden, zoals Glide en Star Spin, hard nodig om de gevaren te overwinnen.
  • Densetsu no Starfy 2 (2003) – Starfy moet zijn moeder redden om de vrede in Pufftop Kingdom te herstellen. De slechterik uit het eerste deel, Ogura, is terug en is uit op wraak. Samen met zijn beste vriend Moe moet Starfy dus weer verschillende uitdagingen completeren. Starfy kan hier verschillende kostuums dragen.
  • Densetsu no Starfy 3 (2004) – Starfy’s zusje Starly doet mee aan de strijd. Ontdek de waarheid achter een mysterieuze slechterik die in het geheim Ogura beïnvloedt. Met z’n allen platformen ze een weg om diegene te verslaan. Tijdens hun mysterieuze avonturen komen ze bekende vrienden tegen, waaronder…  Wario (tijdens de Undersea Ruins in Stage 8).

Met het Nintendo DS-deel The Legendary Starfy kwam de reeks voor het eerst buiten Japan uit. Deze verscheen echter nooit in Europa. The Legendary Starfy was het vijfde deel in de serie.

Nintendo brengt regelmatig nieuwe spellen naar Nintendo Switch Online. Sinds begin januari zijn de eerste twee Golden Sun-avonturen bijvoorbeeld ook speelbaar via de Game Boy Advance-applicatie. Begin deze maand werden er liefst zeven NES-games toegevoegd.

Wat vind jij van deze toevoeging? Kijk je er naar uit om deze franchise uit te proberen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Nintendo Switch officieel Nintendo’s langstzittende console

0

Nieuws Nintendo Switch officieel Nintendo's langstzittende console

12-07-2024

1

Dennis

Nintendo World Championships

0

Media Nintendo World Championships: NES Edition krijgt overzichtstrailer

11-07-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Robin

12 jul 24 om 22:48

#13970‍

3518 XP | 524 comments

Ken Starfy eigenlijk alleen vanuit Smash, dus ben wel benieuwd hoe de games zijn