Tetsuya Nomura denkt na over pensioen en einde Kingdom Hearts

De regisseur van Kingdom Hearts en Final Fantasy 7 Remake heeft in een interview met YoungJump laten weten dat hij denkt aan zijn pensioen. Ook overweegt hij de Kingdom Hearts-serie af te ronden.

Nomura, die volgende maand 54 jaar wordt, grapte: “Ik heb nog maar een paar jaar voordat ik met pensioen ga. Ik moet beslissen of ik eerst met pensioen ga of de serie eerst afrond.” Hij werkt momenteel aan Kingdom Hearts 4 en heeft de intentie om het verhaal met dit deel af te maken.

Kingdom Hearts 4, dat in 2022 werd aangekondigd tijdens een jubileumevenement, zal volgens uitgever Square Enix het begin zijn van een nieuwe verhaallijn, de ‘Lost Master Arc’. Dit lijkt tegenstrijdig met Nomura’s opmerking over zijn naderende pensioen, vooral omdat hij ook nog betrokken is bij de Final Fantasy 7 Remake-trilogie.

De Kingdom Hearts-serie kreeg zelfs een titel voor de Nintendo Switch, Melody of Memory.

In de trailer van Kingdom Hearts 4 werd de nieuwe setting Quadratum onthuld, een realistische stad die afwijkt van de fantasiewerelden die fans gewend zijn. Nomura gaf aan dat hij houdt van werelden die “onrealistisch binnen de realiteit” zijn, zoals een alternatieve versie van Shibuya, in plaats van pure fantasie.

Met Kingdom Hearts 4 in ontwikkeling blijft de toekomst van zowel de serie als Nomura’s carrière onduidelijk. Er zit voor fans niets anders op dan geduldig afwachten tot de ontknoping van dit verhaal.

Denk jij nat Nomura écht een einde gaat maken aan de Kingdom Hearts-serie? En wie mag van jou het stokje van hem gaan overnemen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Interview YougJump met Tetsuya Nomura

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

0

Nieuws Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

20-09-2024

1

Karlijn

Highlight bij Trailer Zelda: Echoes of Wisdom toont de Verlaten Wereld

0

Nieuws Ontwikkelaar Zelda: Echoes of Wisdom lijkt bevestigd

20-09-2024

0

Karlijn

The Legend of Zelda: Link’s Awakening – 5 jaar later

1

Special The Legend of Zelda: Link's Awakening - 5 jaar later

20-09-2024

1

Robin

Reageer als eerste!