Tekken-maker Harada: 'Het vuur van Soul Calibur is nog niet gedoofd'

  • Nieuws

  • 3 dagen geleden

  • Mitch

  • 4

De regisseur van Tekken gelooft nog steeds in de Soul Calibur franchise en doet een boekje open over de veranderingen in de Japanse industrie.

Tekken-producent Katsuhiro Harada, bekend om zijn rebelse houding en eeuwige zonnebril, deed op X/Twitter een interessante uitspraak over Soul Calibur. Volgens hem is het vuur van deze franchise nog niet uitgedoofd, ondanks het feit dat het team in de loop der jaren uitgedund is. Er zijn volgens hem nog steeds mensen binnen Bandai-Namco die een nieuwe Soul Calibur willen maken. De laatste Soul Calibur game was Soul Calibur VI uit  2018 voor PC, Xbox en PlayStation, toch alweer zo’n 6 jaar geleden.

De volledige quote van Harada doet ook een boekje open over de Japanse gamesindustrie en de veranderingen binnen Bandai-Namco na de fusie van de twee bedrijven. In Harada’s optiek verschoof de focus toen van game developers naar managers en werd ‘manager zijn’ ook regelmatig gepresenteerd als logische volgende stap in de carrière van een game developer. Harada en zijn Tekken-team verzetten zich hiertegen, maar het team van Soul Calibur is hierdoor steeds meer talent in development kwijtgeraakt. De volledige, lange quote lees je hier, onder de screenshot volgt een samenvatting in het Nederlands.

Soul Calibur 2 2003 screenshot

Soul Calibur 2 verscheen in 2003 voor de Nintendo Gamecube. Het is volgens velen nog steeds het beste deel én had Link uit The Legend of Zelda als gastpersonage

[Het TEKKEN Project] was nooit gehoorzaam, maar altijd een boosaardige groep met een sterke wil (ik heb me door deze ervaringen gerealiseerd dat ik, helaas, waarschijnlijk een slechte persoonlijkheid heb).
Ik denk dat dit het enige verschil was tussen TEKKEN Project en Project Soul.
Ik denk dat het feit dat het aantal leden dat de drive had om de titel levend te houden, zelfs als ze door allerlei soorten hoepels heen moesten springen, afnam naarmate de organisatie veranderde, en dat is een van de aspecten die Project Soul beetje bij beetje verzwakte. Ik zeg niet dat dat alles is, maar het was een grote factor. Het kwam door het beleid van de organisatie, niet door individuele problemen.

Maar vanuit mijn oogpunt denk ik niet dat het vuur van Project Soul gedoofd is. Er zijn nog steeds een paar mensen in het bedrijf die de wil hebben om het te doen. Ik wil graag geloven dat ze nu gewoon niet verenigd zijn.”

De laatste Soul Calibur die verscheen voor een Nintendo platform was de (slecht ontvangen) spin-off Soul Calibur Legends. Deze verscheen voor de Nintendo Wii en gebruikte motion controls voor hack and slash-achtige gameplay.

Hoop jij ook op een nieuwe Soul Calibur? Laat het weten in de comments!

 

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

neva screen

0

Nieuws Lanceertrailer Neva toont schilderachtige stijl

19-10-2024

0

Mitch

Header bij Sonic X Shadow Generations-gamepagina

1

Nieuws Let op: Sonic x Shadow Generations is gelekt

19-10-2024

2

Mitch

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

3 dagen geleden

#14659‍

3394 XP | 660 comments

Wat twijfelde ik destijds om Soul Calibur 2 te kopen alleen omdat Link erin zat en vervolgens Legends omdat Lloyd Irving er in zat. Het is bij twijfelen gebleven.

Maurice

3 dagen geleden

#14660‍

3006 XP | 199 comments

Een nieuwe Soulcalibur op een Nintendo console zie ik niet snel gebeuren, tenzij de opvolger van de Switch een stuk krachtiger is. Daarnaast vind ik het ook jammer dat Bamco niet SCII HD port naar de Switch.  

N2up

3 dagen geleden

#14661‍

1720 XP | 337 comments

Soul Calibur 2 echt flink gespeeld en de karakters en wereld van SC vind ik ook vele malen toffer dan die van MK, SF of Tekken qua design dan. Siegfried/Nightmare waren super tof! Zou zo een serie kunnen kijken over soul calibur vs Soul Edge.

Weet je wat? Een nieuw deel zou ik misschien wel kopen, maar heb liever een standalone serie van hoge kwaliteit om naar te kijken

rob1N

2 dagen geleden

#14666‍

6110 XP | 1180 comments

SC2 was echt een vette game... de idiote combinaties voor combo's waren ook bizar. Ik heb nog steeds trauma's overgehouden aan die Ivy. Dat is een beetje de minmin van Soul Calibur.