Tears of the Kingdom-director vaag over plaats in Zelda-tijdlijn

In een recent interview met Famitsu werd aan Tears of the Kingdom- director Hidemaro Fujibayashi gevraagd waar het spel in de Zelda-tijdlijn staat. Zijn antwoord op deze vraag bleef echter heel vaag.

Hidemaro Fujibayashi bevestigde alleen dat het spel zich direct na Breath of the Wild afspeelt, waar we al van op de hoogte waren. Hij gaf aan dat de Zelda-serie zo ontworpen is dat het zichzelf niet tegenspreekt en dat hij graag wilt dat er ruimte is voor fans om de gaten tussen de games op te vullen.

Het originele Famitsu-interview is momenteel alleen beschikbaar in het Japans. Gelukkig heeft MondoMega een vertaalde samenvatting van het interview op Famiboards gezet.

De interviewer vraagt hoe het spel past in de bestaande Zelda-tijdlijn, aangezien Skyward Sword schijnbaar de stichting van Hyrule uitbeeldt, terwijl dit spel dat ook doet. Fujibayashi bevestigt alleen dat de game zich afspeelt na Breath of the Wild en dat de Zelda-serie is ontworpen om een verhaal en wereld te hebben die niet uit elkaar vallen. Met die laatste aanname in het achterhoofd denkt hij dat er ruimte is voor fans om zich af te vragen of er verschillende andere mogelijkheden zijn. Hij suggereert één “mogelijkheid” (en verduidelijkt dat hij er alleen over spreekt als een mogelijkheid) dat er een geschiedenis van vernietiging kan zijn geweest vóór TotK’s verhaal over de stichting van Hyrule. Hij zegt dat hij geen willekeurige dingen creëert en wil dat fans zich de delen van het verhaal voorstellen die nog niet zijn verteld.

Serieproducent Eiji Aonuma was ook aanwezig tijdens het interview en gaf aan dat er geen plannen zijn om DLC voor Tears of the Kingdom te maken. Ook het ontwerpproces van de game en wijzigingen in de playtests kwamen in het interview aan bod.

Waar denk jij dat Tears of the Kingdom in de Zelda-tijdlijn staat? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu.com

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

0

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Hands-on van One More Gate: A Wakfu Legend

1

Hands-on One More Gate: A Wakfu Legend - Vechten met kaarten

07-09-2023

2

Erik

Belle_Disney_DreamLight_Valley_art_tcg_lorcana

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley krijgt bezoek van Belle en het Beest

07-09-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 3

rob1N

7 sep 23 om 19:20

#11321‍

5441 XP | 1048 comments

In Breath of the Wild was er in ieder geval al een Hyrule Town wat toen werd vernietigd door de Guardians. Ik probeer er in ieder geval niet al te lang over na te denken. Ik heb zo'n vermoeden dat BotW en TotK de laatste twee delen zijn in de tijdlijn. Als je kijkt naar alle armour sets die je kan krijgen, geeft dat eigenlijk al weg dat TotK ná al die delen komt waar de sets vandaan komen.

Martijn

7 sep 23 om 19:21

#11322‍

3604 XP | 417 comments

Die tijdlijn blijft ook altijd expres vaag, open voor veel eigen interpretatie. Misschien is het op één of andere manier allemaal wel aaneengesloten, maar verder dan een ruwe opzet komt niemand. Zelfs Nintendo zelf niet. Voor het grootste deel laat ik die tijdlijn dus maar zitten en staan de games meestal op zichzelf, met uitzondering voor enkele duidelijke vervolgen met dezelfde Link.

Op zich leuk om mee te puzzelen, al is er altijd wel iets dat niet aansluit. De Zelda-tijdlijn is meer een idee dan een concrete vertelling. Blijkbaar zijn er vele legendes over Zelda, waarvan sommige erg op elkaar lijken. Tijdreizen maakt verhalen vaak niet makkelijker. Uiteindelijk heeft iedereen er vast een eigen beeld bij, hoe het ongeveer in elkaar zit. Eigenlijk hoe Nintendo het wil, lijkt mij.  

N2up

8 sep 23 om 00:37

#11325‍

1454 XP | 284 comments

In mijn head-canon was BotW en TotK al ver na Wind Waker geplaatst, nadat de oceaan uit WW weer weg is en het land van Hyrule opnieuw bevolkt kan worden. Met Sonia een verre afstammeling van Tetra. T verklaart al dat zeezout dat je op droog land vindt in BotW en TotK,  waarom er Rito's zijn en in tegenstelling tot de t hyrulean rijk, is de master sword wat unieker en die kent toch echt wel zijn origin in Skyward Sword, dus die moet voor dit alles afgespeeld hebben. Verklaart ook de ruines van OOT's Temple of time die ouder zijn dan Hyrule Castle/town want dat is recenter (gebouwd in de tijd van Rauru nadat Ganondorf daar gesealed werd)

 

Grotendeels klopt t in mijn hoofd, dus hier hou ik t bij