Tales of Symphonia Remastered krijgt morgen eerste update

Tales of Symphonia Remastered werd uitgebracht met een heleboel problemen. Morgen krijgt het spel daarvoor een eerste update, die hopelijk de nodige verbeteringen geeft.

 

Toen Tales of Symphonia Remastered verscheen, waren de meningen niet erg positief over deze versie. Met nogal wat grafische en technische mankementen is de ervaring sterk onderuit gehaald, vooral op de Nintendo Switch. Dat terwijl Tales of Symphonia al sinds de GameCube juist één van de fan-favoriete delen in de serie is. Bandai Namco bood kort na deze heruitgave hun excuses aan en beloofde een oplossing te zoeken.

Daarom komen zij morgen met een eerste update, die al een aantal problemen moet verhelpen. Het omvat onder andere de volgende oplossingen:

  • Merkbare vertragingen opgelost, die ontstonden bij het bewegen door het zandstormgebied van Triet;
  • Probleem opgelost waardoor het spel vastliep aan het einde van bepaalde baasgevechten;
  • Probleem verholpen waarbij het scherm zwart werd, bij het navigeren door sommige wereldkaarten of steden;
  • Probleem opgelost waarbij achtergrondmuziek werd onderbroken, als je na gevechten terugkeerde naar de wereldkaart;
  • Andere kleine bugs zijn gerepareerd.

Het spel kampt echter met zoveel problemen, dat waarschijnlijk meer updates vereist zijn om alles te verbeteren. Tales of Symphonia Remastered kwam uit op 17 februari 2023. In onze review uitte Robin al zijn diepe teleurstelling over deze uitgave. Hopelijk weet Bandai Namco via updates het spel nog naar een aanvaardbaar niveau te tillen.

Gaat Bandai Namco deze titel nog genoeg kunnen verbeteren, waardoor de remaster dichterbij zijn voorheen zo goede reputatie in de buurt komt? Vertel ons meer over jouw verwachtingen in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Fire Emblem Heroes krijgt morgen Bridal Dreams-event

0

Nieuws Fire Emblem Heroes krijgt morgen Bridal Dreams-event

18-05-2023

1

Erik

Afbeelding van Zelda: Tears of the Kingdom-sleutelhganger uit My Nintendo Store

4

Nieuws Tears of the Kingdom-sleutelhanger verkrijgbaar via My Nintendo

17-05-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 4

Selan

17 mei 23 om 19:27

#9939‍

2632 XP | 481 comments

Hahahah nou dit is maar een fractie van de vele issues die de game heeft. Too little, too late. 

Martijn

17 mei 23 om 21:42

#9940‍

3501 XP | 406 comments

Ja, ben ook niet erg overtuigd van deze update. Goed dat ze proberen de boel te repareren, maar dit is slechts een kleine upgrade, lijkt mij. Wordt nog nergens gezegd of bevestigd dat er meer updates komen, al ga ik er wel vanuit. Dit is een oude broek met twintig gaten, waar nu één lapje stof op zit. Mag hopen dat ze doorgaan met de puinhoop op te ruimen.

Op de GameCube was het een uitstekende game. Waarom zo'n slordige uitgave maken voor een spel van twintig jaar oud? Wat toen kon, kan nu zeker! Het is echt zonde, zo'n matige uitgave die meer verziekt dan verbetert. Ze kunnen oplossen wat ze willen, maar de kans dat ik deze nog haal is uitgesloten. Hebben ze helemaal zelf gedaan. In deze staat is zelfs deze klassieker géén aanrader.

Ribbelchips

19 mei 23 om 10:18

#9946‍

918 XP | 177 comments

Prutsers. Je werkt een jaar aan een port van een twintig jaar oude (nauwelijks verbeterde) game, die dan ook nog eens brak draait en tal van problemen heeft die niet in het origineel zaten.

Dan kun je wel een mooie 'chosen' collector's edition uitgeven, maar op die cart staat dus de brakke versie van het spel. Als de Switch servers straks uit de lucht zijn kun je alleen nog die gare 1.0 versie spelen. Daar heb je als collector straks dus verdomd weinig aan.

Martijn

19 mei 23 om 12:16

#9948‍

3501 XP | 406 comments

Klopt! Heb liever een mooi spel dan een mooi doosje, met spullen die ik niet hoef. Zit naast de steelbook ook geen normaal Switch-doosje bij, wat ook een misser is. Ik vind steelbooks leuk, maar ze passen niet bij de andere games op de plank. Uiteindelijk ga ik er niks mee doen. Ik heb niks aan de extraatjes in deze Chosen Edition.

De artprints zijn gewoon geprinte screenshots uit de intro. Stickers zijn best tof, maar in een stijl die niet in het spel zit. Eerlijk gezegd heb ik dan liever een normale standaard-uitgave hier, maar die bestaat dus niet. De steelbook is tof, maar er is zoveel toffere artwork van Tales of Symphonia, die ik liever als opdruk had gezien. Nog meer reden waardoor ik deze niet ga halen.

Soms als ik 'm in een winkel tegenkom, heb ik nog wel eens de neiging 'm te overwegen. Dan bedenk ik me echter dat dit zo'n lui product is. Als Bandai Namco wat meer moeite had gedaan, dan had ik deze wel in huis gehaald. Ik vind het zonde hoe slordig ze met deze game zijn omgaan.