Tales of Symphonia Remastered komt naar de Nintendo Switch

Ben jij klaar om terug te keren naar Sylvarant en Tethe’alla? Bandai Namco brengt de remaster van Tales of Symphonia naar de Nintendo Switch.

Tijdens de Nintendo Direct van vandaag kwam ook Tales of Symphonia Remastered voorbij. Deze populaire actie-RPG verscheen oorspronkelijk in 2003, op de GameCube. Versies voor andere systemen volgden, met later ook een remaster in 2014. Bandai Namco brengt deze versie van de game alsnog naar de Nintendo Switch. Bekijk hier het fragment uit de Nintendo Direct.

De wereld is stervende, door een gebrek aan mana. Colette Brunel is de uitverkorene, waarvan wordt gezegd dat zij Sylvarant moet redden van de ondergang. In Tales of Symphonia speel je als Lloyd Irving en zijn vrienden, die Colette naar haar lotsbestemming begeleiden en vechten tegen de vijandelijke Desians. Het is echter slechts een dunne lijn tussen goed en kwaad, zeker als het lot van twee samenhangende werelden daarvan afhangt.

Het spel heeft verbeterde graphics en gameplay. Daarnaast bevat het enkele geanimeerde cut-scènes, een unieke stijl ontworpen door kunstenaar Kosuke Fujishima en een lokale multiplayer-modus voor maximaal vier spelers. Tales of Symphonia Remastered staat gepland voor het voorjaar van 2023. Ken jij deze game nog van vroeger of heb je zin hem alsnog te beleven? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Nintendo Direct van september 2022: overzicht van al het nieuws

4

Nieuws Nintendo Direct van september 2022: overzicht van al het nieuws

13-09-2022

5

Erik

Theatrhythm Final Bar Line laat je het Final Fantasy-ritme voelen

0

Nieuws Theatrhythm Final Bar Line laat je het Final Fantasy-ritme voelen

13-09-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 7

Fl@ppy

14 sep 22 om 06:12

#6709‍

2791 XP | 540 comments

Ooit mijn favoriete game en nog steeds een can de beste verhalen en plottwists. Maar nu toch echt wel bejaard. Heb hem op GC en ps3 gespeeld, ook het vervolg. Maar dit is juist het deel dat ik niet meer wil spelen. De eerdere delen daarentegen graag

Selan

14 sep 22 om 07:29

#6712‍

2655 XP | 485 comments

Heel veel zin in. Sinds de ‘Cube niet meer gespeeld, dus kijk hier enorm naar uit

Mitch

14 sep 22 om 11:05

#6722‍

3075 XP | 478 comments

Zoveelste upscale van de PS2-versie en dus 30 FPS. Gamecube origineel had 60FPS.

 

Trap er niet in.

Martijn

14 sep 22 om 12:38

#6729‍

3581 XP | 416 comments

Ergens hoop ik dat ze dat in deze Switch-versie weer verbeteren. Eigenlijk ook wel dom dat ze voor de remaster dan de mindere versie gebruiken. Komt mogelijk omdat de PS2-versie later kwam en daardoor een paar onderdelen bevatte die niet in de GameCube-uitgave zaten. Deze waren wel te verwaarlozen, omdat de toevoeging ook niet zo enorm was. Weet je het niet, dan mis je er niks aan.

Mooi moment voor Bandai Namco om die remaster voor de Nintendo Switch nog wat verder te verbeteren. Hij komt nog niet uit, dus ze hebben nog wel even. Mag hopen dat ze het oplossen. De remaster kwam in 2014 uit, wat intussen ook alweer acht jaar geleden is. Die games zijn niet gratis. Dat ze een beetje moeite doen voor dat geld! We wachten het voorjaar van 2023 wel af. Helaas ziet het er inderdaad naar uit dat deze versie blijft steken op 30 frames/seconde.

Selan

14 sep 22 om 15:27

#6733‍

2655 XP | 485 comments

Ugh, dat is wel heel sneu.

 

....en toch ga ik hem wel halen. ToS was een van mijn meest favoriete 'Cube games, dus hoop dat ik mij daar niet al te veel aan stoor. Toch bedankt voor de heads-up Mitch!

Tamadachi

14 sep 22 om 11:18

#6723‍

5162 XP | 640 comments

Toffe aankondiging want als ik Tales of Vesperia heb uitgespeeld kan ik meteen verder gaan met het op één na beste deel uit de serie namelijk Tales of Symphonia.

Martijn

14 sep 22 om 12:31

#6727‍

3581 XP | 416 comments

Was in de GameCube-tijd best wel verslingerd aan deze game. Uren gespeeld en vaker opnieuw begonnen. In de uiteindelijke savegame ook zo'n 100 uur bezig geweest om hem volledig uit te spelen, al lag het daadwerkelijke aantal uren dus veel hoger. De eerste écht grote RPG die ik helemaal heb uitgespeeld (op Niflheim na had ik 'm 100%). Destijds ook de officiële soundtrack op CD gekocht en nog lang op zoek geweest naar een set zeer zeldzame figures van de hoofdpersonages en het artbook. Helaas nooit gevonden in winkels of online, voor een normale prijs. Tales of Symphonia was wel een geweldig avontuur voor zijn tijd!

Weet niet of ik 'm na al die jaren weer ga halen. Kan bijna ieder spel wel opnieuw gaan kopen, zo langzaamaan. Misschien als het een fysieke uitgave is, wat ik eigenlijk wel verwacht. Weet niet of ik er nogmaals zoveel uur in wil steken. Spel met een lange aanloop. Wel nog steeds een toffe game, maar ik heb nog heel wat RPG's liggen die ook wel wat aandacht verdienen.

Vond het in ieder geval wel een leuke aankondiging. Had deze eigenlijk eerder al op de Nintendo Switch verwacht, korter nadat Tales of Vesperia erop verscheen. Toch een klassieker, maar ik denk er nog even over na of ik hem ook op de Nintendo Switch haal of het gewoon bij de goede oude GameCube-versie ga houden.