Tactisch avontuur Sunderfolk komt naar Switch

Deze week hebben uitgever Dreamhaven en ontwikkelaar Secret Door hun nieuwste project aangekondigd: Sunderfolk.

In deze turn-based tactische RPG kunnen tot vier spelers samen op één scherm spelen, waarbij mobiele apparaten als controllers worden gebruikt. Het spel biedt strategische gameplay met een toegankelijk karakter, geschikt voor zowel casual spelers als liefhebbers van uitdagende tactieken.

Secret Door’s studiohoofd Chris Sigaty licht in het persbericht omtrent de aankondiging toe dat Sunderfolk sterk is geïnspireerd door de passie van het team voor bord- en tafelspellen. Ze wilden de ervaring van een traditionele game-avond vertalen naar een videogame die eenvoudig te leren is, maar genoeg diepgang biedt om uitdagend te blijven. Het team streeft ernaar om de magie van die avonden voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Mike Morhaime, CEO van Dreamhaven, benadrukt in hetzelfde persbericht dat Sunderfolk draait om samenspel en het creëren van memorabele momenten. De game zit volgens hem vol charme en biedt spelers de mogelijkheid om samen strategieën te bedenken en overwinningen te vieren. Dreamhaven is enthousiast om te zien hoe spelers op deze unieke ervaring zullen reageren.

De officiële gameplay trailer voor Sunderfolk kun je hier bekijken:

De officiële gameplay trailer van Sunderfolk

De game zal in 2025 verschijnen voor Xbox, Playstation, Steam en Nintendo Switch. Hoewel Sunderfolk nog geen officiële pagina heeft op de Nintendo-website bevestigt Dreamhaven hiermee gelukkig wel een release voor de Switch.

Wat is jouw eerste indruk van deze tactische RPG en zal hij op jouw wensenlijstje verschijnen? Laat het ons weten in de comments of via onze socials! 

Bron: Officiële Sunderfolk YouTube-kanaal

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

geen Switch 2

2

Column 2024: het jaar van alles behalve de Switch 2

12-10-2024

3

Mitch

Hoofdafbeelding bij Wat speel je dit weekend? [12 oktober]

1

Special Wat speel je dit weekend? [12 oktober]

12-10-2024

3

Erik

Reageer als eerste!