Nintendo Switch-opvolger mogelijk meer gericht op motion controls

De opvolger van de Nintendo Switch lijkt mogelijk een grotere focus te leggen op bewegingsgevoelige besturing.

Dit nieuws kwam naar voren in een recente aflevering van de Bonuslevel Podcast. Tijdens de podcast werd onthuld dat Martin Verschoor, Creative Director Gaming bij Gamer.nl en Power Unlimited, tijdens Gamescom een ontmoeting had met een accessoirefabrikant. Hoewel de naam van het bedrijf niet werd genoemd, is bekend dat deze fabrikant al langere tijd third-party-controllers voor de huidige Nintendo Switch produceert.

N1-UP heeft deze informatie in de wandelgangen opgevangen bij Gamescom, en kan deze bevestigen.

Volgens Verschoor kreeg de fabrikant voor het eerst de opdracht van Nintendo om bewegingsgevoelige besturing op te nemen in hun nieuwe controllerontwerpen. Voorheen was dit niet verplicht bij het ontwikkelen van Pro-controllers voor de Switch. Deze onverwachte wijziging wijst mogelijk op een strategische voorbereiding voor de toekomstige Nintendo-console. De fabrikant speculeert dat de grotere nadruk op motion controls betekent dat de nieuwe console deze technologie prominenter zal integreren. Dit zou ook kunnen betekenen dat bestaande Switch-controllers compatibel zullen zijn met de nieuwe console.

Motion controls worden al ondersteund op de Switch middels de welbekende Joy-Cons.

Hoewel de huidige Switch-console bewegingsgevoelige besturing ondersteunt via de Joy-Cons en Nintendo’s eigen Pro Controllers, speelt deze technologie slechts een beperkte rol in de meeste games. Uitzonderingen zoals Everybody 1-2-Switch! maken hier wel gebruik van, maar over het algemeen is motion control geen essentieel onderdeel van de Switch-ervaring. De recente verplichting voor third-party fabrikanten om deze functionaliteit toe te voegen, kan erop wijzen dat Nintendo van plan is om deze technologie belangrijker te maken in de volgende generatie.

Voorlopig blijft het echter bij speculatie, aangezien er nog geen officiële bevestigingen zijn over de nieuwe console, die naar verwachting voor april 2025 wordt onthuld. Uiteraard hebben we onze eigen geruchtenjager Robin, die vinger aan de pols zal houden.

 

Wat vind jij van dit gerucht? En ben jij een voorstander van een sterkere focus op motion controls? Discussieer mee in de comments!

Bron: Bonuslevel Podcast

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Fatal Run 2089 – Actie en nog meer actie

0

Hands-on Fatal Run 2089 - Actie en nog meer actie

26-08-2024

3

Robin

Amazon Games gaat Switch 2 ondersteunen

5

Nieuws Amazon Games gaat Switch 2 ondersteunen

26-08-2024

0

Karlijn

Discussieer met ons mee! 6

Wonderboy

26 aug 24 om 15:16

#14221‍

128 XP | 24 comments

Please no...

rob1N

26 aug 24 om 16:03

#14223‍

5872 XP | 1133 comments

aw hell naw... niet weer heel dat Wii gezeur opnieuw please. 

Apenknul

26 aug 24 om 17:18

#14225‍

4086 XP | 769 comments

Eh, Motion Controls zijn niet iets nieuws. Het hoort er tegenwoordig wel bij, en voor sommige games is het ook wel goed, bijvoorbeeld shooters. Ik kan Splatoon echt niet spelen met sticks.

Ben dan wel nieuwsgierig hoe er meer gericht op gaat worden.

Fl@ppy

26 aug 24 om 18:46

#14229‍

3254 XP | 632 comments

Bah...en dat weten ze zelf ook wel lijkt me.

N2up

26 aug 24 om 19:03

#14231‍

1689 XP | 331 comments

Been benieuwd. Hopelijk is de technologie verbeterd en werkt t beter. Ze hebben inmiddels ook meer tijd gehad om concepten te bedenken die wel werken.

 

Vindt persoonlijk motion controls voor Splatoon of de boog in Zelda al onmisbaar. Meer van dat soort dingen zijn altijd welkom. Wii sports leuk, maar niet voor mij. Wario Ware Smooth Moves was een topper.

Ik verwacht nu wel zowiezo dat Metroid prime 4 motion controls zal ondersteunen zoals de Trilogy en deel 3.

Zool

26 aug 24 om 20:47

#14233‍

2174 XP | 410 comments

Vandaar ook dat EA de oude MySims weer uit de kast trekt. Zou potverdikkie hilarisch zijn als ze weer ala Wii op casuals gaan mikken