Super Mario Bros. Wonder had ooit live commentaar

  • Nieuws

  • 20 okt 23 om 17:57

  • Jeroen

  • 0

Dit vertelt onder anderen Koichi Hayashida, game designer van Super Mario Bros. Wonder, in een gesprek op de officiële website van Nintendo.

In het gesprek komen Hayashida, maar ook Shiro Mouri, Takashi Tezuka en Masanobu Sato aan het woord, die allemaal deel uitmaken van het team dat Super Mario Bros. Wonder ontwikkelde. Tezuka stelde ooit de vraag of iets als live commentaar niet mogelijk was. Hayashida vertelt vervolgens dat ze zes maanden daadwerkelijk aan het principe gewerkt hebben. Er werden ook stemmen ingesproken, zelfs in verschillende stijlen. De stemming vanuit het team kwam op ongeveer 50 procent voor en 50 procent tegen, maar vanwege het extra werk dat deze functie met twee verschillende stemmen zou vereisen hebben ze deze uiteindelijk toch geschrapt.

Een vorm van het live commentaar is toch gebleven, want je hebt nog steeds de Talking Flowers die hier en daar een soort live commentaar leveren op wat er in hun omgeving gebeurt.

Had jij liever live commentaar met stemmen gehad in Super Mario Bros. Wonder, of vind je de Talking Flowers ook wel prima? En ben je al aan de slag met Mario’s nieuwste avontuur? Laat het weten in een reactie!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Doug Bowser spreekt over geweldige relatie Nintendo met Microsoft

6

Nieuws Doug Bowser: "Nintendo heeft een geweldige relatie met Microsoft"

21-10-2023

2

Erik

Sonic Team-baas plaatst Sonic Superstars in officiële tijdlijn

0

Nieuws Sonic Team-baas plaatst Sonic Superstars in officiële tijdlijn

20-10-2023

2

Jeroen

Reageer als eerste!