Super Mario Bros. Film scoort meerdere Golden Globes-nominaties

  • Nieuws

  • 12 dec 23 om 17:11

  • Coen

  • 3

Het daverende succes van de Super Mario Bros. film wordt beloond met een aantal nominaties voor de 2024 Golden Globes, inclusief Best Animated Film.

Nintendo en Illumination’s passie-project neemt het op tegen vijf andere films in de categorie Best Animated Film. The Boy and the Heron, Elemental, Spider-Man: Across the Spider-Verse, Suzume en Wish zijn ook genomineerd voor deze categorie.

Daarnaast is de Super Mario Bros. Film genomineerd voor Best Original Song. Dit nummer kan ook niets anders zijn dan Peaches dat door Bowser (Jack Back) gezongen werd. Peaches neemt het op tegen Addicted to Romance van She Came to Me, Road to Freedom van Rustin, Dance the Night, I’m Just Ken en What Was I Made For? van Barbie.

Jack Blacks monsterhit “Peaches” maakt kans om er met de prijs vandoor te gaan.

Als laatste is de film ook genomineerd voor Box Office Achievement. Hier neemt de film het op tegen Barbie, Guardians of the Galaxy Vol.3, John Wick: Chapter 4, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1, Oppenheimer, Spider-Man: Across the Spider-Verse en Taylor Swift: The Eras Tour.

De winnaars van de Golden Globes worden op 7 januari bekendgemaakt.

Denk jij dat de Super Mario Bros.-film de prijzen gaat binnenslepen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Golden Globes

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

mario rpg MAIN IMAGE

1

Special De Game of the Year-nominatie van Thijmen: Super Mario RPG Remake

13-12-2023

2

Thijmen

‘Game over’ voor de E3: event definitief opgeheven

8

Nieuws 'Game over' voor de E3: event definitief opgeheven

12-12-2023

5

Rik

Discussieer met ons mee! 3

rob1N

13 dec 23 om 10:40

#12400‍

5383 XP | 1037 comments

okay... het was wel vermakelijk maar 'best animated film'? Weet niet hoor... Mijn vote gaat dan eerder naar Puss In Boots - The Last Wish =D

Martijn

13 dec 23 om 14:29

#12404‍

3497 XP | 406 comments

Dat zal niet gaan. Puss in Boots: The Last Wish is een film van 2022. Die was vorig jaar genomineerd, maar verloor van Guillermo del Toro's Pinocchio. Ik zie de Super Mario Bros. Movie eigenlijk ook niet zo snel winnen als beste animatiefilm of beste film van 2023.

Het zou verrassend zijn, al waren critici best kritisch over Mario. De film werd door sommigen afgedaan als een lange reclame of verhalend niet zo sterk. Had het idee dat veel recensenten nogal misten waarom het een leuke film is. Zelf was ik eigenlijk juist blij dat ze voor een amusante film zijn gegaan en niet een zogenaamd diepgaand episch avontuur vol achterliggende boodschappen en politieke ladingen, want dat past helemaal niet bij Mario.

Net als bij de games ging het puur om amusement en daar hoort de film op beoordeeld te worden. Vond het onthaal vaak nogal zuur, alsof de recensenten zichzelf 'te goed vonden' voor de 'laagdrempelige' Mario-film. Dat terwijl bijv. Disney de ene na de andere politieke agenda door hun films draait, waar je ook van alles van kunt vinden. Dan zie ik liever een onbezorgde en amusante film, zoals de Super Mario Bros. Movie.

rob1N

13 dec 23 om 18:53

#12405‍

5383 XP | 1037 comments

oh wauw, serieus, is dat al weer zo lang geleden? Het lijkt nog zo 'nieuw'... de tijd vliegt =(

verder 100% met je eens wat betreft dat non-political agenda pushing. Fuck Disney wat dat betreft. Go woke go broke.