SteamWorld Heist 2 aangekondigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 17 apr 24 om 16:48

  • Erik

  • 1

Thunderful onthult een nieuw deel in de SteamWorld-serie: SteamWorld Heist 2. Het spel komt op 8 augustus uit, onder andere voor de Nintendo Switch.

SteamWorld Heist 2 is een turn-based strategiespel, die je speelt vanuit een 2D-perspectief. Met een crew van Steambots probeer jij door tactisch te schieten je tegenstanders een kopje kleiner te maken.

Het spel verschijnt voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox-platformen en pc.

In SteamWorld Heist 2 speel je als kapitein Leewaay, die een wel heel dodelijk mysterie moet zien op te lossen. Water is namelijk schadelijk geworden, en al het metaal van de Steambots worden aangetast.

Verwacht het volgende:

  • Tactisch schieten met je crew aan Steambots. Kogels ketsen af van muren, dus het is aan jou om het ideale pad van projectielen te bepalen.
  • Een verkenningstocht over de wereld. Jij vaart over de Grote Zee en komt onderweg allerlei bijzondere omgevingen en gevechten tegen.
  • Veel customisatieopties. Er zijn meer dan 150 wapens, voorwerpen en (scheeps)uitrustingen om je bemanning mee aan te passen. Ook is er een klassesysteem.

Het origineel, SteamWorld Heist, kwam oorspronkelijk uit op de Wii U en is vol lof ontvangen. In 2017 kwam er een Switch-versie uit onder de noemer Ultimate Edition, die wij beloonden met een 9 (link N1ntendo-archief).

Thunderful is flink in de weer met de SteamWorld-franchise. Vorig jaar brachten ze SteamWorld Build uit, en daarvoor lieten ze al weten dat ze meerdere SteamWorld-spellen in de maak hadden.

Heb jij het eerste deel gespeeld? Wat vind je van dit nieuws? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Sokobalien – Galactische avonturen op de boerderij!

0

Review Sokobalien - Galactische avonturen op de boerderij!

30-04-2024

0

Karina

Little Kitty, Big City komt in mei naar Nintendo Switch

1

Media Little Kitty, Big City komt in mei naar Nintendo Switch

17-04-2024

2

Coen

Hoofdafbeelding bij Bekijk hier de Indie World Showcase van 17 april [16:00 uur]

0

Livestream Bekijk hier de Indie World Showcase van april terug

17-04-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Patrick

17 apr 24 om 16:58

#13474‍

298 XP | 44 comments

Zin an! Als ik me niet vergis heb ik SteamWorld Heist op release een 9,5 gegeven wat het hoogste cijfer is dat ik ooit in een review gegeven heb. Echt een fantastische game. Kiek: https://n1ntendo.n1up.nl/viewarticle?id=49567 Hendig dat archief.