Star Wars: Dark Forces Remaster is aangekondigd

Terug naar een ver sterrenstelsel van een lange tijd geleden? 1995 misschien? Er is een remaster van Star Wars: Dark Forces in ontwikkeling!

In 1995 verscheen Star Wars: Dark Forces, een First Person Shooter ontwikkeld en uitgebracht door LucasArts. Het spel werd goed ontvangen, kreeg vooral op de PC hoge waarderingen en heeft nog altijd een grote populariteit. Ontwikkelaar Nightdive Studios heeft aangekondigd dat zij een remaster van het spel maken, die ook naar de Nintendo Switch komt. Dit werd bekend gemaakt via de volgende onthullingstrailer, die je hier kunt bekijken.

Klassieke schietactie in het Star Wars-universum van weleer

Het spel wordt ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm Games. Het is een volledige remaster, gemaakt met Nightdive Studios’ KEX Engine. Tegelijk lijkt de remaster visueel behoorlijk trouw te blijven aan de oorspronkelijke game. Het is nog niet bekend wat de technische specificaties voor de Nintendo Switch-versie gaan zijn of wanneer Star Wars: Dark Forces Remastered precies verschijnt. Een definitieve releasedatum wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Ken jij het originele Star Wars: Dark Forces nog of heb je zin om deze shooter alsnog eens te spelen? Schiet je reactie in onze comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Hoofdfbeelding bij Pokémon-games nog nooit zo succesvol als op Nintendo Switch

0

Nieuws Pokémon-games nog nooit zo succesvol als op Nintendo Switch

16-05-2024

1

Erik

Little Nightmares III aangekondigd voor 2024

0

Nieuws Little Nightmares III aangekondigd voor 2024

23-08-2023

3

Martijn

Poltchageist_pokemon_scarlet_violet_DLC

2

Nieuws Pokémon introduceert Poltchageist de Matcha Pokémon

22-08-2023

4

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Zool

23 aug 23 om 21:42

#11177‍

1976 XP | 371 comments

Leuk, maar deze aankondiging vond ik beter:

https://youtu.be/SdCaj5ZRp-A

Martijn

24 aug 23 om 00:56

#11180‍

3604 XP | 417 comments

Goede tip! Heb er ook een bericht van gemaakt, dus bedankt!