Speculatie: hoge prijs NSO-uitbreiding komt door licentiekosten

  • Nieuws

  • 15 okt 21 om 18:42

  • Mitch

  • 7

Volgens Twitter-insider Emily Rogers zou de hoge prijs van de NSO-uitbreiding mede te wijten zijn aan opstapelende licentiekosten.

De prijs voor het uitbreidingspakket voor Nintendo Switch Online is bekend. Veertig keiharde euro’s vraagt Nintendo voor het kunnen genieten van Nintendo 64 en Sega Megadrive spellen. De klap wordt enigszins verzacht als je ook interesse hebt in de nieuwste Animal Crossing-uitbreiding, maar voor velen was het even schrikken. Twitter-insider Emily Rogers plaatst de prijs in perspectief. Ze speculeert dat het mogelijk te maken heeft met de licentiekosten:

“Licentiekosten zijn waarschijnlijk de grootste boosdoener achter de hoge prijs van de NSO uitbreiding. Ik heb gehoord dat Sega zeer, zeer goed betaald werd.

Dit is opmerkelijk omdat Sega geen grote fan was van Wii’s VC service door de lage verkoopcijfers, gesplitste inkomsten en gebrek aan marketing. Vandaar dat Sega de Wii U VC niet ondersteunde.”

 

Laten we eerlijk zijn: zonder Banjo kan die NSO-uitbreiding er net zo goed niet zijn!

Rogers voegt hier in een vervolgtweet nog aan toe dat Sega niet de enige partij is. Ook voor Capcom en Konami moet Nintendo opnieuw licentiekosten betalen om hun Sega Megadrive-output op de service te mogen aanbieden. “En wie weet wat er voor deal er heeft plaatsgevonden met Microsoft/Rare..” besluit ze haar opmerkingen.

Wat vind jij van de nieuwe service en de bijbehorende prijs? Zijn opstapelende licentiekosten een begrijpelijke verklaring? Laat het horen in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

De Halloween Tour griezelt zijn weg naar Mario Kart Tour

0

Nieuws De Halloween Tour griezelt zijn weg naar Mario Kart Tour

15-10-2021

0

Rik

Animal Crossing: New Horizons krijgt uitgebreide gratis update op 5 november

2

Nieuws Animal Crossing: New Horizons krijgt uitgebreide gratis update op 5 november

15-10-2021

5

Kitty

Discussieer met ons mee! 7

Waliwal

15 okt 21 om 18:51

#2022‍

360 XP | 67 comments

Dan hadden ze toch gewoon niet de SEGA games aan kunnen bieden. Ik denk dat 90% van de kopers van het abbo dit puur voor N64 games zullen doen. Maarja Nintendo luistert liever niet naar fans

Yosher

15 okt 21 om 19:30

#2023‍

5950 XP | 1102 comments

Zelfs als dit waar zou zijn, je gaat mij niet vertellen dat ze die niet makkelijk hadden kunnen betalen met het geld dat ze nu al verdienen met al die gacha troep, huidige abonnementskosten, en ports van oude games die ze voor 60 euro in de winkel knallen. 

Rik

15 okt 21 om 20:09

#2025‍

4731 XP | 671 comments

Gacha troep? Ik neem dan aan dat je refereert aan de mobile games want op de Switch is daar toch weinig van te bekennen? Wat dat betreft is dat dan ook vrij irrelevant, net als de ports die je noemt. Elke tak van het bedrijf zou in principe zichzelf moeten kunnen bedruipen, en niet leunen op de inkomsten van andere afdelingen. 

Ben het er wel mee eens dat er wel wat meer van de huidige abonnementsgelden naar de licentiekosten hadden moeten gaan i.p.v. zo'n enorme prijsverhoging, of anders gewoon geen sega-games in het pakket. Maar ja, we zullen zien hoeveel gekken het toch betalen

Yosher

15 okt 21 om 22:17

#2028‍

5950 XP | 1102 comments

Bedoel inderdaad de mobiele games. En ik zie niet waarom het verdiende geld hiervan niet kan worden ingezet voor dit soort licentiekosten, onder andere. Of heeft Nintendo honderd bank accounts, één voor elke tak van hun bedrijf?

Rik

15 okt 21 om 22:43

#2029‍

4731 XP | 671 comments

Ik mag toch aannemen dat elke studio en elke lokale afdeling wel hun eigen bankrekening hebben, ja. Maar dat doet verder weinig af aan mijn punt: het gaat erom dat Nintendo een commercieel bedrijf is dat geen structureel verliesgevende activiteiten zal ontplooien puur om ons als fans te plezieren. Dat er af en toe winsten van andere projecten gebruikt worden om incidentele verliezen op te vangen is normaal, maar wat jij feitelijk zegt is dat Nintendo winsten uit andere projecten zou moeten inzetten om een structureel verlies voor die licentiekosten te compenseren. Immers, als ze die kosten niet doorberekenen zouden ze verlies draaien op 'NSO plus'. Zo werkt het bedrijfsleven nou eenmaal niet, de conclusie is dan doorberekenen aan de klant of helemaal niet doen (wat voor die dure Sega dan ook mijn voorkeur zou zijn geweest, want de meeste mensen kopen het toch alleen voor de N64-games). 

Nu is dat ook niet helemaal zwart-wit, want je hebt ook het concept van de loss leader: Microsoft en Sony verkopen bijvoorbeeld ook vaak hun consoles met verlies, maar daar staat dan weer tegenover dat er op lange termijn winst wordt gemaakt op die console door de verkochte games. Of als Nintendo investeert in een game die op zichzelf zijn ontwikkelkosten niet gaat terugverdienen, maar wel 'winst' maakt omdat het een nieuwe groep gamers overtuigt om een Switch (en daarmee ook andere games voor de Switch) te kopen. Dat is echter iets anders dan jij voorstelde. 

reporterdavid

15 okt 21 om 20:28

#2026‍

1196 XP | 238 comments

40 euro... mah... als je dat inclusief die DLC van AC berekent.

Apenknul

16 okt 21 om 02:23

#2033‍

3812 XP | 717 comments

Ze hebben voor nu nog een te klein aanbod voor mij om het te kopen. Maar als ze meer games erop gooien, zal ik het volgend jaar wel nemen. Ik zie in de afbeelding toevallig Lego Racers. Bro, als ze die er in weten te knallen, is dat voor mij wel nog een reden om volgend jaar de uitbreiding te kopen.