Speculatie: de Nintendo Direct van februari lijkt nabij

  • Nieuws

  • 3 feb 23 om 09:12

  • Robin

  • 5

Volgens verschillende bronnen is een Nintendo Direct nabij. Volgende week in de week van 6 februari lijkt het zover te zijn. 

De rookpluimen lijken weer hoog boven de lucht te zweven. Vorige week waren er Nintendo eShop-updates voor Advance Wars en Tears of the Kingdom te vinden en namen webshops weer met volle moed pre-orders aan voor Advance Wars. In februari zijn er vaak Nintendo Directs te vinden en dit jaar lijkt het ook niet heel anders te zijn. Nu hun eerste grote game (Fire Emblem Engage) al achter de boeg is, lijkt het er op dat we volgende week de eerste Nintendo Direct van 2023 zullen krijgen.

“Alles wat ik hoor – en het is allemaal een soort herhaling – het blijft de week van 6 februari”. 

Jeff Grubb geeft aan dat hij te horen heeft gekregen dat een Nintendo Direct in de week van 6 februari zal plaatsvinden. Jeff Grubb heeft vorig jaar onder andere juist aangegeven wanneer de september 2022 Direct zou plaatsvinden. Hoewel hij toen wel zei dat hij had gehoord dat Zelda deze direct in de focus zou staan; was dit was niet het geval.

Daarnaast kwam er ook uit een opvallende hoek bevestiging van een Nintendo Direct in de week van de 6de: Marvel Cinematic Universe-leaker Ember liet weten dat een Nintendo Direct aankondiging er aan zit te komen.

https://twitter.com/EmberOnCulture/status/1620992716841656321

Als laatste was er een Reddit-account die een opvallend zegje had: een Walmart-medewerker had marketingmateriaal ontvangen voor onder andere Minecraft Legends en Tears of the Kingdom. Nog interessanter, voor Advance Wars zat er een verschijningsdatum bij: 10 februari 2023.

Dus hoe groot acht ik de kans voor een Nintendo Direct? Februari Nintendo Directs zijn natuurlijk bijna vanzelfsprekend zowel in 2022, 2021 als 2019 was er een Nintendo Direct half februari. Mijn gevoel zegt dat een Nintendo Direct volgende week erg normaal zou zijn. Wel denk ik dat sommige bronnen die hier wat zeggen niet helemaal zuiver zijn, maar dat vaatje zout neem ik er maar bij.

Wat kunnen we verwachten in de Nintendo Direct?

Ik verwacht meer info over Tears of the Kingdom, Pikmin 4, de gelekte epiloog voor Kirby Return to Dreamland Deluxe, een extra push voor Octopath Traveler 2 en Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Daarnaast verwacht ik meer nieuws voor de verschillende DLC’s die we kunnen verwachten: Xenoblade Chronicles 3, Fire Emblem Engage, Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 3. Vul dit aan met de verschillende geruchten van een Metroid Prime-remake, Baten Kaitos-remake en Advance Wars 1 + 2 Reboot Camp-revival en de Nintendo Direct ziet er al vrij vol uit. Daarnaast zie ik ook nog wel een Mario-game om de hoek komen kijken zodat deze ook nog in april kan uitkomen.

Maar Robin, waar is Pokémon? Hoewel Pokémon in een Nintendo Direct zeker mogelijk is verwacht ik eind februari nog een aparte Pokémon Presents. Hopelijk is dan de update voor Pokémon Scarlet & Violet al uit.

Nu is het afwachten wanneer de Nintendo Direct daadwerkelijk uitkomt. Want dit alles is natuurlijk pure speculatie, maar waar rook is, is vuur. Ik denk dat een Nintendo Direct erg aannemelijk is voor in ieder geval deze maand. Wie weet dat het volgende week eindelijk weer feest is!

Wat denk jij? Zal er een Nintendo Direct volgende week plaatsvinden en zo ja; welke games hoop jij te zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Trailer Kirby’s Return to Dream Land introduceert Merry Magoland

1

Media Trailer Kirby's Return to Dream Land introduceert Merry Magoland

03-02-2023

0

Dennis

Artwork van Monster Hunter Rise ter ere van 12 miljoen verkopen

1

Nieuws Monster Hunter Rise meer dan 12 miljoen keer verkocht

03-02-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Tamadachi

3 feb 23 om 11:32

#8530‍

5167 XP | 640 comments

Zoals ik had al verwacht kan het met alle signalen die naar een Nintendo Direct vroeg in de maand februari verwijzen niet anders zijn dan dat er volgende week traditiegetrouw eentje gaat worden uitgezonden.

Selan

3 feb 23 om 11:59

#8534‍

2655 XP | 485 comments

Hoe is die Twitter post van Ember een leak/insider? Dat is gewoon *iets* zeggen. Dat kan ik ook begin elke februari, juni en september doen en zou voor 99% juist zijn omdat dat zo'n beetje het patroon is van Nintendo de afgelopen, wat, 7 jaar ofzo? Zoiets van die Walmart medewerker komt daarentegen dan juist ietwat 'betrouwbaarder' over. 

 

Ach ja, we zullen het zien Direct voorspellen of ie wel of niet komt is redelijk simpel. Leukste is juist altijd als ze de inhoud proberen te raden, daar zit pas echt de uitdaging ^^

Paul

3 feb 23 om 13:33

#8536‍

3799 XP | 658 comments

Welkom bij geruchten anno 2023 (en eerder)!

Dat februari een Direct zou krijgen is zeer aannemelijk. Voor de rest zijn de 'geruchten' niet helemaal waterdicht. Wellicht is dat met opzet gedaan om te voorkomen dat zo'n 'leaker' een boze werkgever, collega of andere professionele metgezel op z'n dak krijgt.

Het leukste vind ik nog journalisten die doen alsof ze de geruchten al lang wisten / al eerder gehoord hebben en beamen dat het echt gaat gebeuren... Om vervolgens krekels te horen.

We gaan het zien! 

Yosher

3 feb 23 om 12:21

#8535‍

5899 XP | 1092 comments

Heb volgende week toevallig vrij dus dat zou voor mij goed uitkomen, haha. Kom maar op in ieder geval, ik heb er wel zin in. 

 

Één ding dat we sowieso erin krijgen is een trailer voor het volgende Splatoon 3 seizoen, waar ik altijd wel benieuwd naar ben.

Zool

6 feb 23 om 20:21

#8560‍

1951 XP | 366 comments

Kondig aan dan! Zin in een nieuwe Zelda trailert