Sonic Mania viert zevenjarig bestaan met weetjes en concept art

  • Nieuws

  • 16 aug 24 om 11:57

  • Dennis

  • 0

Het is alweer zeven jaar geleden dat Sonic Mania uitkwam. Verschillende teamleden staan stil bij dit jubileum en delen leuke weetjes en concept art!

Christian Whitehead, die de game mee ontwikkelde, deelt schetsen en details van het bonuslevel uit de game. Oorspronkelijk zou deze nog lastiger zijn en zou de UFO op een gegeven moment achter je aankomen. Dit idee werd (gelukkig!) geschrapt.

De Nederlander Paul Veer is verantwoordelijk voor de pixel art en achtergronden in het spel. Zijn concepttekeningen laten zien hoe het level Chemical Plant Zone Act 2 tot stand is gekomen.

Niet alle muziek heeft de uiteindelijke game gehaald. Componist Tee Lopes deelt de track Pulp Friction Zone, die bedoelt was voor het level Press Garden Zone.

Sonic Mania verscheen op 17 juli 2018, nu alweer meer dan zeven jaar geleden. De game mixte retro Sonic-gameplay en -levels met nieuwe elementen en werd door zowel fans als critici goed ontvangen. Icelos gaf het spel een 8.4.

Heb jij Sonic Mania gespeeld? Wat vind je van dit soort kijkjes achter de schermen?

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Rayman The Board Game krijgt trailer

0

Media Rayman The Board Game krijgt trailer

16-08-2024

1

Coen

Hoofdafbeelding bij The Plucky Squire komt volgende maand naar Nintendo Switch

2

Nieuws The Plucky Squire lanceert volgende maand op Nintendo Switch

15-08-2024

1

Erik

Reageer als eerste!