Sakurai over de toekomst van Smash Bros.

  • Nieuws

  • 2 nov 21 om 17:59

  • Robin

  • 7

Waar Masahiro Sakurai, het creatieve brein achter Super Smash Bros., eerder sprak over de toevoeging van Sora spreekt hij in Famitsu nu over de toekomst van de serie.

Famitsu Magazine is nog niet uit, maar enkele stukjes van Sakurai’s column zijn al vrijgegeven en Siliconera heeft deze vertaald.

Op de vraag of hij een nieuw vervolg op Super Smash Bros. Ultimate kan maken, zei hij “Onmogelijk!”, alvorens erover uit te wijden dat noch hij, noch Nintendo plannen voor zo’n vervolg hebben.

“Ik denk niet aan een vervolg. Ik denk elke keer [bij elk deel] niet aan een vervolg. Ik kan echter niet met zekerheid zeggen dat dit het einde van Smash Bros. is. Wel denk ik na over of ik nog een Smash-game moet uitbrengen of niet. Zelfs als ik iets moet doen dat fans zou teleurstellen”

Ik zie momenteel geen pad waar Smash geproduceerd kan worden zonder mijzelf. Eerlijk gezegd hebben we eigenlijk wel geprobeerd om het aan iemand anders over te laten, maar dat ging niet goed. Als de serie door zou gaan, moet ik met Nintendo praten en nagaan over of het zal slagen of niet. Ik moet echt goed nadenken over een eventueel vervolg.”

Sakurai geeft ook in de column aan dat hij liever even in de achtergrond wilt blijven. Hij weet momenteel ook niet wat hij wil gaan doen of wil gaan maken. Hij geeft aan dat hij momenteel graag even vergeten wordt maar niet uit beeld wil raken.

Mocht je trouwens het nog niet doen: Sakurai heeft een Twitter-account dat je kan volgen. Daar post hij onder andere screenshots van Smash Bros. Ultimate en sinds kort ook van zijn kat Fukura:

Wat zouden jullie Sakurai graag zien doen? Laat het weten in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Pikmin Bloom is nu beschikbaar!

10

Nieuws Pikmin Bloom is nu beschikbaar!

02-11-2021

1

Robin

Dr. Mario World officieel gestopt

3

Nieuws Dr. Mario World officieel gestopt

02-11-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 7

Fl@ppy

2 nov 21 om 19:25

#2328‍

2786 XP | 539 comments

Ik heb ultimate vorige week nog eens opgestart. Paar maanden na release mee gestopt door andere games en dingen. Ik ben er helemaal uit en zal het ook nooit meer echt oppakken. Maar wat een spel en keuzes. Heb gewoon even door alle menus gebladerd. Nostalgie ten top. En zie zelf ook niet hoe ze dit kunnen overtreffen. Ze zullen dit spel op volgende systemen gewoon opnieuw uit moeten brengen met de basis als zelfde, maar wel grafische upgrades en misschien toch nog wat fighters die er eigenlijk wel in hadden moeten zitten. 

N2up

2 nov 21 om 20:52

#2331‍

1414 XP | 276 comments

"Ik zie momenteel geen pad waar Smash geproduceerd kan worden zonder mijzelf. Eerlijk gezegd hebben we eigenlijk wel geprobeerd om het aan iemand anders over te laten, maar dat ging niet goed."

 

Dat is heel jammer om te horen, want ik zie graag dat hij niks te maken heeft met de volgende smash game.

De Ultimate is zijn ultieme versie van smash. Tijd voor nieuw bloed, met nieuwe ideeen en niet altijd maar uitbreiden om voorgaande delen.

rob1N

2 nov 21 om 22:30

#2334‍

5411 XP | 1042 comments

hoewel ik in eerste instantie zou zeggen "Smash is van Sakurai", hoeft het eerstvolgende Nintendo feest spel niet perse een fighter te zijn. Een RPG met allerlei Nintendo characters zou ook welkom zijn. Smash is prima zoals het nu is. helaas slechte online, maar we hebben het daar maar mee te doen.

N2up

3 nov 21 om 03:03

#2341‍

1414 XP | 276 comments

Ik zie anders nog genoeg vlakken waar Smash op verbeterd kan worden. T meeste is door de legacy die t met zich meesleept steeds.

Nieuwe moves voor bestaande characters. Mario met Cappy/Luigi met Poltergust/Link sheika slate Magnesis etc of z'n abilities van BotW2/Samus met Flash shift/Ganondorf met unieke abilities/Pokemon die evolueren

Er zijn zoveel nieuwe abilities die t oude rooster kon krijgen om t wat frisser te maken, Link heeft die nieuwe bommen, maar verder grotendeels t zelfde. Allemaal omdat t zo in de vorige smash was, wat van mijn part helemaal niet zo hoeft te zijn in een vervolg.

De nieuwe characters kregen allemaal nieuwe unieke abilities (dragon Quest Hero met hele menu selection en MC steve met t mijnen) zo uitgebreid hoeft t niet, maar de oude characters voelden echt gedateerd aan.

Hoef ook helemaal geen 100+ characters, ik speel maar met een handvol en heb liever dat alle characters iets unieks en leuks hebben dan dat de oude cast verouderd aanvoelt en de nieuwe cast te ingewikkeld was.

Ik heb veel liever dat een vervolg zich focust op een geweldige game met een klein rooster, dan dat iedereen z'n oma erin vertegenwoordigd is wat tot gevolg heeft dat er tig zwaardvechters zijn, met tig counter moves en tig klonen errr echo fighters allemaal omdat die ook in vorige delen zaten.

Ultimate is mooi geweest. Alle grote namen vertegenwoordigd in zn ultieme Smash game, maar nu tijd voor een frisse nieuwe start met nieuwe ideeen voor moves/stages/modes/items

Hoe tof ik t ook vindt dat Cloud en Sephiroth erin zitten en hoe erg ik ook gehoopt had dat Okami's Amaterasu erin zou zitten mogen 3rd party characters weer eruit blijven van mij

platoqp

2 nov 21 om 22:33

#2335‍

50 XP | 8 comments

Met de huidige giga-cast aan karakters lijkt 't me onmogelijk om hier nog een standaard vervolg op te maken. De huidige content is 't maximale wat de game nu aankan en als je de mechanics of andere dingen later zou willen veranderen is dat niet meer te balanceren en goed te overzien.

Een Smash vervolg zou eigenlijk alleen maar kunnen werken vgm als ze een echt klein roster zouden pakken, dan kunnen ze zich met alle karakters rekening houden en elders meer uit proberen zonder dat zoiets te onoverzichtelijk wordt. Bij een middelgroot rooster houdt je de problemen van zo'n giga-cast te veel en zal er juist gezeurd gaan worden dat net dat ene karakter er niet in zit.

Dinalfos

2 nov 21 om 23:02

#2336‍

80 XP | 13 comments

Een vervolg lijkt me onverstandig. Wel voel ik iets voor een "Special Edition" op Nintendo's volgende console.

Duncmasta

3 nov 21 om 00:06

#2339‍

1251 XP | 245 comments

Daar gaat de hoop voor Melee Ultimate.