Sakurai herdenkt Satoru Iwata in emotionele video

  • Nieuws

  • 4 dagen geleden

  • Mitch

  • 1

Masahiro Sakurai, de geestelijk vader van Super Smash Bros. en Kirby, zet Satoru Iwata centraal in zijn nieuwste YouTube-video.

In de video blikt Sakurai terug op zijn op onder andere zijn eerste en laatste ontmoeting met Iwata. Ook komt de samenwerking tussen de twee mannen uitgebreid aan bod. Ondanks het feit dat Sakurai in feite werkt op opdrachtbasis en dus niet vast in dienst is bij Nintendo, aten de twee mannen regelmatig een hapje samen. Iwata bleek ook van onschatbare waarde bij het afmaken van Super Smash. Bros Melee. Sakurai is er van overtuigd dat het spel nooit de releasedatum had gehaald, als Satoru Iwata niet had meegeholpen. Ook hadden we volgens hem geen Nintendo Directs gehad en haalde Iwata veel plezier uit het het zelf figureren in deze Directs. De hele video is doorspekt van bekende en minde bekende feitjes.

 

Aan het het eind heeft Sakurai het zichtbaar moeilijk met het praten over de oud-Nintendo directeur. Het is een zeldzaam moment van zicthtbare kwetsbaarheid voor de normaliter zo beheerste Japanner. Satoru Iwata was directeur van Nintendo van 2002 tot 2015. Onder zijn leiding werden de Wii en DS-gelanceerd en startten ook de Nintendo Directs. In juli 2015 overleed de toen 55-jarige Iwata als gevolg van een tumor in het galkanaal.

Hoe kijk jij terug op het tijdperk Iwata? Deel jouw herinneringen in de comments!

Bron: YouTube

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

1000 x resist header image

0

Nieuws 1000 x Resist genomineerd voor "Beste verhaal" op Golden Joysticks Awards 2024

14-10-2024

0

Mitch

Hoofdafbeelding bij Game Freak bevestigt gigalek en brengt officieel statement uit

1

Nieuws Game Freak bevestigt gigalek en brengt officieel statement uit

14-10-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

4 dagen geleden

#14611‍

6065 XP | 1171 comments

Blijft jammer om zo'n groot icoon in de game industry te verliezen. Ghehe, die resting area soundtrack wanneer ie over zijn dood praat was spot on!