Sakurai: "Ga er niet vanuit dat er altijd een nieuwe Smash Bros. komt"

  • Nieuws

  • 9 dec 21 om 16:30

  • Erik

  • 8

Masahiro Sakurai drukt spelers op het hart dat er niet altijd een vervolg op Super Smash Bros. hoeft te komen.

De geestelijk vader van Smash Bros. zei het volgende tegen IGN (vertaald):

“Als je zegt ’terugkeer naar de serie’, klinkt het alsof er altijd een nieuwe Super Smash Bros.-game komt.  Maar op dit moment zijn hier geen plannen voor. Het is denk ik het beste om niet als vanzelfsprekend te zien dat er altijd een vervolg komt.”

Mocht er wél een vervolg komen, dan keren waarschijnlijk niet alle vechters terug. Volgens Sakurai wordt een game met alle huidige personages én een aantal gloednieuwe, veel te prijzig om te maken. “Ik kan niet ontkennen dat deze titel [Super Smash Bros. Ultimate] zo duur was om te maken, dat het moeilijk is om die op te volgen”.

Masahiro Sakurai, de director en geestelijk vader van Smash Bros.

Toekomst Smash Bros. ziet er misschien anders uit

Hoe die game er dan uit komt te zien? Sakurai, die al bij Smash is betrokken sinds het allereerste deel op de Nintendo 64, licht toe dat hij op dit moment daar nog niet echt over nadenkt. “Als Nintendo beslist dat ze een sequel willen maken en mij de baan geven, dat is wanneer ik over de toekomst ga nadenken.”

Hij sprak daarnaast met The Verge over de grote invloed die hij altijd heeft op Super Smash Bros. “[..] In het huidige Super Smash Bros. zit teveel van mijn persoonlijkheid gestopt. Als we willen blijven groeien met een al langlopende serie, dan moeten we erover nadenken om de serie minder te laten afhangen van de visie van één persoon.”

Er is in het verleden wel bewust gekozen om de serie af te laten hangen van de visie van Sakurai: het lukte in het verleden niet om de verantwoordelijkheden op te splitsen. “Dit zou ook een uitdaging worden voor de toekomst en iets waar we over moeten praten binnen Nintendo, mocht er een vervolg in de Super Smash Bros.-serie komen.”

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate ontving in oktober haar laatste DLC-personage, Sora uit Kingdom Hearts. Hiermee kwam er een einde aan een half decennia van onthullingen en teasers. Het spel bevat elke vechter uit voorgaande games én daarnaast een hoop nieuwe. Twee dagen terug kondigde Nintendo een groot toernooi aan met alle vechters.

Bron: IGN

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

‘Switch OLED dock’ met LAN-poort nu los te koop

0

Nieuws 'Switch OLED dock' met LAN-poort nu los te koop

09-12-2021

1

Rik

Tandem: A Tale of Shadows – blijft in de schaduw

0

Review Tandem: A Tale of Shadows – blijft in de schaduw

09-12-2021

0

Ness

Discussieer met ons mee! 8

rob1N

9 dec 21 om 17:38

#2773‍

5426 XP | 1045 comments

Voorlopig heb ik echt geen behoefte aan een nieuwe Smash. Ultimate is nog steeds een pareltje, afgezien van de bagger online modus. Mocht er ooit een nieuwe Smash gemaakt worden, dan hoeven er van mij echt niet meer zoveel characters in. Natuurlijk is het wel tof dat het er zo veel zijn want zo is er voor iedereen wel minstens één favoriet. 

Maar heel eerlijk, ik zou een nieuw concept met Nintendo franchises eerder toejuichen. Een RPG met allerlei Nintendo characters. Hoe tof zou het zijn als je ala Kingdom Hearts dan ook zo een game hebt van Nintendo? Ik heb Smash nu al jaren gespeeld, en hoewel ik het nooit echt zat ben, ben ik ook wel weer toe aan iets nieuws.

Of Sakurai echter de aangewezen persoon hiervoor is...?

Fl@ppy

9 dec 21 om 18:32

#2776‍

2791 XP | 540 comments

Ik zie het ook echt wel zitten dat meerdere series in een crossover komen. Vooral de platformers; mario, dk en kirby, moeten toch makkelijk te combineren zijn lijkt me. Of inderdaad een rpg of srpg zou ook tof zijn. Of heel simpel een vervolg op de verhaalmodus uit brawl

N2up

9 dec 21 om 18:37

#2778‍

1434 XP | 280 comments

Een RPG met Nintendo characters? :O

Lijkt me geweldig.

Vraag me af of er ooit een Musou/Warriors game komt met Nintendo chars (niet zelda-only)Dat met wat platform/puzzle elementen tussendoor in een Nintendo wereldje met een goed verhaal en net zo veel cutscenes als Age of Calamity en ook van datzelfde kwaliteit... lijkt me niet fout

Apenknul

9 dec 21 om 20:39

#2779‍

3802 XP | 715 comments

Een Kingdom Hearts achtige Nintendo crossover lijkt me wel vet.

 

Andere crossover genres die me ook tof lijken zijn een battle royale, 2D Beat 'm up, Party, Sandbox (open wereld a-la GTA achtig), racing. Het lijkt me bij een 2D Beat 'm up wel super als ze sprites gebruiken. Hedendaagse Nintendo characters zoals Inkling in een Sprite vorm lijkt me tof om te zien.

N2up

9 dec 21 om 18:34

#2777‍

1434 XP | 280 comments

Back to First-Party characters only, een goede co-op story mode a la Subspace en nieuwe moves voor alle terugkomende vechters (en minder troep aka minder pokemon/assist trophies en characters met complexe mechanics zoals Hero van DQ)

Maar geen haast. Voor de switch 2 pas, welke van mij nog lang op zich mag laten wachten. Switch is nog goed genoeg

Robin

9 dec 21 om 21:37

#2781‍

3180 XP | 469 comments

Met de hoeveelheid nieuwe IP's die op de Nintendo Switch groot zijn geworden heb ik het idee dat we genoeg personages uit Nintendo's eigen doos kunnen ophalen. Third parties zijn tof, maar ik zou het niet erg vinden om daar wat vermindering in te zien en voornamelijk te kijken naar wat zijn echt de top franchises op een Nintendo console of handheld. Personages zoals Sonic, Megaman en Pac-Man kan ik zeker zien in een nieuwe Smash game.

Ultimate is een geweldige game met een mooie cast. Ik heb hier voldoende content om van te genieten.

Duncmasta

9 dec 21 om 22:44

#2782‍

1251 XP | 245 comments

Jammer dat IGN geen kritische vragen heeft gesteld aan Sakurai. Ik had graag zijn eerlijke mening willen horen over het buffer systeem en de staat van de online mode.

rob1N

10 dec 21 om 10:08

#2787‍

5426 XP | 1045 comments

Ach, dan krijg je toch weer zo'n super correct antwoord waar je niks mee opschiet. Hij zal nooit zeggen dat het slecht design is maar het juist verdedigen.