RPG Maker WITH krijgt gratis demo op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 21 sep 24 om 10:15

  • Erik

  • 0

Er is vanaf nu een gratis demo van RPG Maker With beschikbaar op de Nintendo Switch.

De demo geeft een voorproefje van het maken van je eigen rollenspel. Je kunt de verschillende functies uitproberen en daarnaast alvast creaties van andere spelers gratis spelen.

De demo van RPG Maker With is te downloaden via de Nintendo eShop of de website van Nintendo. Een trailer laat zien wat je kunt verwachten.

RPG Maker With is een programma waarmee je zelf je eigen rollenspel kunt maken. Hiervoor is geen programmeerkennis vereist: het werkt volgens verschillende tools en een “klik en plaats”-principe.

Om deze reden zitten er al een heleboel voorbedachte assets, zoals gebouwen of het personagemodellen, in het spel verwerkt die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Ook kun je je eigen turn-based-gevechten maken.

Á la Super Mario Maker is het ook mogelijk om de creaties van anderen te spelen en die van jou online te slingeren. NIS America heeft een speciale Beginner’s Wiki voor het spel gelanceerd, waarin ze tips delen over hoe je je eigen game maakt.

Je kunt in RPG Maker With zelf je omgevingen in elkaar bouwen.

De RPG Maker-franchise bestaat al een lange tijd. In 2020 verscheen er ook al een deel uit die franchise op de Nintendo Switch: RPG Maker MV. Deze is tot 22 september met 70% korting aan te schaffen.

RPG Maker With is vanaf 11 oktober 2024 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Heb jij RPG Maker wel eens uitgeprobeerd? Lijkt het je leuk om deze te doen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Infernape in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Infernape in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

30-09-2024

1

Erik

Stardew Valley multiplayer screenshot

0

Special Wat speel je dit weekend? [21 september]

21-09-2024

4

Erik

Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

1

Nieuws Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

20-09-2024

2

Karlijn

Reageer als eerste!