Review-overzicht: Mario + Rabbids Sparks of Hope

  • Nieuws

  • 17 okt 22 om 22:05

  • Erik

  • 1

De reviews voor Mario + Rabbids Sparks of Hope voor de Nintendo Switch zijn binnen. In dit bericht een overzicht.

Mario + Rabbids Sparks of Hope krijgt gemiddeld een 86 op Metacritic, gebaseerd op 63 recensies. De titel doet het hiermee zelfs nog een tikkeltje beter dan voorganger Mario + Rabbids Kingdom Battle, dat gemiddeld een 85 heeft. Het is hiermee het best scorende spel met ‘Rabbids’ in de titel aller tijden.

  • N1-UP (80/100): Willem noemde Kingdom Battle een van de grootste verrassingen in het lanceerjaar van de Nintendo Switch. Het vervolg ligt echter wat gecompliceerder: hoewel de gameplay een enorme, enorme verbetering is van het origineel en er bijna driedubbel zoveel content is – voelt de rest toch net iets teveel als een misstap. Willem legt het je haarfijn uit in onze review!
  • IGN (90/100): Bij IGN noemen ze Sparks of Hope verre van veilig: ze prijzen dat Ubisoft de gameplay helemaal omgooit en de speler veel meer vrijheid geeft tijdens gevechten, en de HUB-werelden. Ze vinden het heerlijk dat je karakters danzkij Sparks helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen en dat alle mindere punten uit het origineel weggepoetst zijn.
  • Nintendolife (80/100): Dit medium hinkt op twee gedachten, en denkt dat Sparks of Hope meer uit het brede scala aanvalsopties had kunnen halen. Ze benoemen echter dat het ervaren van de strategische gevechten nog altijd de moeite waard is. Daarnaast zijn de werelden waarin je loopt e prachtig, en overal is wel een queeste of puzzel te vinden.

 

  • VGC (80/100) noemt Mario + Rabbids Sparks of Hope een game vol zelfvertrouwen. Ze zeggen dat de nieuwe slechteriken die je tegenkomt tijdens gevechten, veel agressiever en intelligenter zijn (al valt het spel heel soms in de val om een gevecht maar moeilijker te maken via heel veel tegenstanders). De soundtrack is een waar juweeltje, en ook grafisch is het om van te smullen. Het enige: de titel voelt soms wat te veilig – zeker op het gebied van Mario-personages.
  • Nintendo World Report (90/100): “Een geweldige strategische RPG en een van de beste cross-overs ooit”, noemt NWR de game. Ze zeggen dat het een verbetering is van Kingdom Battle op bijna elke manier mogelijk. Ze noemen de gevechten zowel plezierig als strategisch en ook zij vinden de werelden heerlijk om doorheen te struinen.

Mario + Rabbids Sparks of Hope is een turn-based strategiespel waarin je speelt met de Rabbids van Ubisoft en Mario en zijn vrienden. In toekomstige DLC keert ook Rayman terug. De titel is vanaf 20 oktober verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de beoordelingen? Ga jij Mario + Rabbids Sparks of Hope aanschaffen op de Nintendo Switch?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Nieuwe Zelda: Breath of the Wild-iconen voor NSO

2

Nieuws Nieuwe Zelda: Breath of the Wild-iconen voor NSO

18-10-2022

2

Evelyne

Mario + Rabbids Sparks of Hope – Te veel op één hoop

6

Review Mario + Rabbids Sparks of Hope - Te veel op één hoop

17-10-2022

13

Willem

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

18 okt 22 om 12:48

#7176‍

5162 XP | 640 comments

Uitstekend reviews die mij er vol van hebben overtuigd dat Mario+Rabbids Sparks of Hope misschien wel mijn GOTY van 2022 gaat worden!